Ostatní
Počet osob - odmítané kritérium...
Jak se vyhnout „počítání osob“ a „špiclování kamerami“ …?
se můžete inspirovat zde (http://www.osbdhb.cz/…nem_2014.pdf) na konci v příloze č.1: kritérium se nahradí
- dopravní vzdáleností (co patro to vyšší rozúčtovací koeficient)
- velikost bytu je v jisté korelaci s odhadem počtu osob, které v něm mohou za normálních podmínek bydlet (samozřejmě není případné, to použít pro byty obývané černou/bílou/žlutou lůzou)
anebo si kupte kamery za 200-litrů, dohled nad kamerami za 10-litrů měsíčně a čipy za 150-litrů a
Oprava zápisu v OR zpětně
Dobrý den, potřeboval bych konzultaci, protože se nejsem schopný dopátrat řešení.
Naše SVJ má tříčlenný statutární orgán. Do listopadu 2016 jsem působil jako místopředseda a na Shromáždění SVJ mě na můj návrh odvolali z výboru a zvolili novou členku, starší paní. Já jsem připravil veškeré podklady pro změnu v OR, jen mi chybělo čestné prohlášení nové členky, což jsem nechal na Výboru.
Opakovaně jsem se ptal na stav věci a předseda mi opakoval, že na tom pracují, že OR požádal o doplnění.
Mezitím proběhlo další Shromáždění letos na jaře, kde se vyměnil další člen Výboru, nicméně starší paní zůstala.
Zastupování družstva ve společenství vlastníků
Proč se u nás koná společná schůze členů družstva i společenství vlastníků! Co vy na to?
Text ze stanov družstva:
Zmocněnec družstva je ve společenství vlastníků povinen usilovat o umožnění účasti členům samosprávy na každém jednání shromáždění vlastníků jednotek. Zmocněnec zpravidla svolává členskou schůzi samosprávy na stejnou dobu, kdy bude jednat shromáždění vlastníků jednotek tak, aby mohl své rozhodování ve společenství vlastní ků konzultovat se členy samosprávy. Zmocněnec je povinen informovat členy samosprávy včas a
Jak vypátrat adresu dlužníka
Byt dlužníka byl prodán v exekuci. Společenství podstatnou část dluhu při prodeji dostalo, část dluhu uhrazená nebyla. Na zbytek dluhu byl podán platební rozkaz, dlužník podal odpor, ale po termínu. Dluh lze tedy vymáhat. Dlužník zmizel neznámo kam. Jak vypátrat adresu dlužníky, aby se mohl dluh vymáhat. Poradí někdo, má s tím někdo zkušenost, jak a kde lze zíkat adresu dlužníka, jak dluh vymáhat?
Rezignace z funkce člena ve výboru
Dobrý den, v první řadě všem moc děkujeme za rady a informace. Ráda bych se zeptala, … Pokud není ustanovena lhůta na odstoupení z funkce ve výboru ve stanovách, a člen výboru podá odstoupení z funkce, po jakou dobu musí ještě ve výboru učinkovat? Podala jsem odstoupení dnes s tím, že pokud bude stále předsedou osoba X tak k 31.12.2017 odstupuji z funkce. Moc děkuji za radu…
Fond oprav - jeho vyse
Je nejaky maximalni limit na vysi fondu oprav? Kolega mi tvrdil, ze mame
nasporeno zbytecne moc a ze se pry platej jakesi pokuty za to. Zda se mi to
divne, je preci v nasem zajmu pojistit se proti pripadne platebni neschopnosti.
Jestli spis nejde jen o to, ze nechavat zbytecne moc penez v bankach neni
efektivni.
Dle vyboru mame miliony na sporicich uctech a toto sporeni chteji dale
navysovat.
Je nejaka doporucena vyse nasporene castky na sporicich uctech? Samozrejme
predpokladam, ze na provoznich uctech drzi dostatek penez k pokryti provozu
i pri nejakem vypadku prijmu od neplaticu.
Vrácení zálohového příspěvku na správu domu
Dostal jsem letos špatné vyúčtování za loňský rok 2016. Dostáváme od SVJ jedno vyúčtování, kde jsou vyúčtovány jak zálohy na služby tak zálohové příspěvky na správu domu a pozemku.
Protože i přes reklamaci je vyúčtování vadné (vadná výše celkového nedoplatku, vadná výše všech plateb atd.) a termín pro vypořádání již dávno uplynul (8/2017) chci požádat o vrácení všech záloh na služby za rok 2016. Mám požádat i o vrácení všech zálohových příspěvků na správu domu a pozemku za rok 2016 vyjma dlouhodobé zálohy a SVJ mi je povinno je taktéž vrátit?
izolace podkroví
Dobrý den. Jako SVJ jsme před cca 10 lety prodali půdní prostory, kde kupující vybudoval dvě bytové jednotky a následně je prodal. Nedávno se ukázalo, že v jednou z bytů, byla špatně provedená tepelná izolace, což zapříčinilo, že se na některých místech sráží vlhkost. Pro upřesnění, jedná se o izolaci umístěnou mezi krokvemi, zakrytou sádrokartonem. Majitelka bytu požaduje, aby oprava byla uhrazena z fondu oprav, s čímž nesouhlasím. V nařízení vlády č. 366/2013 Sb. je jako společná část domu uvedena střecha včetně izolací, ale dle mého názoru je tím míněna izolace pod krytinou, jako jsou např. asfaltové pásy (lepenka, ipa), které zabraňují propustnosti vody a ne tepelná izolace, která slouží jen k zatepleni konkrétního bytu. Má teda majitelka tohoto bytu nárok na úhradu opravy z fondu?
úklid
Dobrý den, na členské schůzi SVJ bylo odsouhlaseno placení pokuty ve výši 200Kč za neprovedení úklidu společných prostor / vchod, rohože apod. / Má na to SVJ právo ? Děkuji za info.
příjem SVJ
Dobrý den,
mám dotaz, co je Přijmem společenství? Děkuji za odpovedi. Majda

Poslední komentáře