Ostatní
Pokuta SVJ od ÚOOÚ
https://www.uoou.cz/…iv=1&p1=1277
Děs běs. Zajímalo by mě, o co věcně šlo, jestli SVJ na webu zveřejňovalo dlužníky, nebo výpisy z bankovního účtu.
Přesně jsem před rokem předvídal, že GDPR povede k zneužívání zamezování poskytování informací o hospodaření a je to tady.
Vlastnické hnutí děkuje Evropské unii a ÚOOÚ.
Šikana - zákaz kopírování... Věděl by prosím někdo, jakými
Věděl by prosím někdo rychle, jakými prostředky se bránit, když se svj na mě smluvila a nechtějí nic dle 1179 NOZ umožnit kopírovat? Dokonce ani podle ZoS ne. To je zřejmě nová taktika.
Pokud má někdo výzvu nebo podání ke KS, nebo by mi byl ochoten věnovat 10 minut po telefonu, tak budu vděčný.
Počet bydlících
Dobrý den, v našem SVJ je vlastník, který bydlí mimo ČR a do bytu u nás, kde má hlášen trvalý pobyt, přijíždí s partnerem průměrně 1 x za 14–21 dní, tak na 2–3 dny, mimo tyto dny byt není využíván. Po dobu pobytu v ČR hledá, co je kde špatně, a teď konkrétně sleduje, kolik lidí bydlí ve kterém bytě. On sám každoročně podepisuje, že jeho byt je obýván jen jednou osobou. Uznáváme mu to, ale je to správně? Děkuji za názory.
Jakými zákony se řídila bytová družstva?
Věděl by prosím někdo, jakými zákony se řídila bytová družstva před obchodním zákoníkem? Stačila by mi 80. léta, ale pokud by někdo znal celý legislativní vývoj od Rakouska, budu moc rád za nová znání. Děkuji. Eventuálně nevíte o literatuře popisující historii družstevnictví v ČR?
rozúčtování nákladů - kombinovaný radiátor
Dobrý den, nechali jsme v domě osadit novými měřidly všechny radiátory a to i včetně radiátoru v koupelně, který je kombinovaný, tzn. lze jej zapojit i do elektřiny. Předpokládá se, že během topné sezóny budeme využívat k topení v koupelnách teplou vodu ze stoupaček, mimo topnou sezónu pak elektřinu s tím, že naměřené hodnoty za toto období nebudou pro rozúčtování nákladů brány v potaz (máme měřidla s radiovým odečtem). Chci se zeptat, zdali je tento postup správný, případně jak tuto situaci řešíte ve svém domě. Děkuji. V. Vodicová
tiché odpadní potrubí
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, zde někdo máte zkušenosti s tzv. tichým odpadním potrubím. Je opravdu znát snížení hlučnosti? V příštím roce plánujeme v našem SVJ vyměnit zarostlé odpadní litinové potrubí a uvažujeme o tomto potrubí. Děkuji za vaše informace.
člen výboru
Člen výboru SVJ přenechal vlastnictví bytu potomkovi. Může zůstat členem Výboru SVJ ?
Stanovy versus počet členů výboru
Dobrý den,
ve stanovách SVJ je uvedeno, že výbor je pětičlenný. Hlavy u nás moudré, a třebas moudré jsou, praví, že bez změny stanov s uvedením nového počtu členů výboru, musíme tak mít skutečně pětičlenný výbor. Domnívám se, že by k zvolení menšího počtu členů výboru stačil nadpoloviční souhlas členů shromáždění.
Joachim
Výlučné užívání společnách prostor
Dobrý den, ráda bych se zeptala jaké mám možnosti, když mi nebyly určeny prostory k výlučnému užívání.
Letos jsem se nastěhovala do bytového domu, kde všichni vlastníci mají určený nějaký prostor k výlučnému užívání. Já byt kupovala od města, kde bývala kdysi jídelna, takže dle prohlášení vlastníka k těmto prostorům nic určeno nebylo. Momentálně prostory užívám jako bytové, podílím se na placení fondu oprav a vlastníci mi nevymezili žádný prostor k výlučnému užívání i když všichni ostatní tyto prostory mají. Jaké jsou moje možnosti, aby prostory k výlučnému užívání také získala?
Domovní řád
Dobrý den, jsme nové SVJ a budeme chystat Domovní řád, který bude vycházet z našich stanov. V našem bytovém domě jsou však stále také družstevníci. Nový Domovní řád se tedy musí vztahovat i na družstevníky (pro ně tam byl Domovní řád družstva)? Logicky by se měl vztahovat na všechny obyvatele bytového domu (včetně nájemníků, návštěv), že? Určitě bude následně Domovní řád prodiskutován na schůzi, kde budou vlastníci i družstevníci…Poradil by nám někdo? Děkuji

Poslední komentáře