Ostatní
pachová klapka - digestoř
Přes digestoř mi jde od sousedů vůně z vaření. *** Jaké máte zkušenosti s pachovou klapkou ? *** Plánuji si pořídit tu nejdražší za cca.1300,–-Případně budu vděčný za nějaký návod, řešení.
Instalovat pachovou klapku přímo nad digestoř, nebo do horizontální polohy,do roury před zavedením do zdi ?. ( chci dát nad digestoř, pachová klapka má magnet ) https://www.vzduchotechnika-prodej.cz/…petna-klapka
děkuji za odp
Hluční sousedé přes den
Dobrý den, mám nad sebou hlučné sousedy, kteří mají několik dětí a dělají šílený bordel. Celý činžák je v SVJ a byty máme v osobním vlastnictví, takže legálně s tím nemůžu nejspíš nic dělat… Když začali s rekonstrukcí, tak jsem je poprosil, ať si pod podlahu dají folii s potlačením kroječového hluku. Bohužel tam mají parkety a nechtěli je měnit, takže se nic z toho nestalo. Já jsem si nechal odhlučit byt sádrokartonovými deskami, ale to bohužel nepomohlo. Každý den slyším dupáni, mláceni věcma o zem, vřískaní, pobíhaní, přesouvaní věcí taháním po zemi…
SVJ - Pronájem nádob na odpad
Dobrý den. Prosím o nasměrování na správnou legislativu.
Naše SVJ si léta pronajímá nádobu na směsný komunální odpad, Jde o kontejner 1100l, který nám pronajímá firma, co sváží odpady.
Je někde napsána povinnost pro SVJ mít vlastní nádobu na odpad? V městských vyhláškách jsem to nenašel. Děkuji za nasměrování.
26 Cdo 4637/2018-310 Znalecký posudek k vyýčtování služeb
Podle tohoto rozsudku NS znalec vlastně nemá vůbec zkoumat výši nedoplatku nebo přeplatku z vyúčtování, ale jenom posoudit, jestli je vyúčtování řádné nebo ne, jestli jsem to správně pochopila. Jsem teď v podobné situaci SVJ podalo na mě žalobu pro neúhradu nedoplatku z vyúčtování služeb 2015,2016. Vyúčtování jsem reklamovala a zažádala o nahlížení do dokladů. Reklamace nevyřízeny, doklady nepředloženy, což jsem u soudu prokázala. Soudkyně našla ve vyúčtování chyby – nesouhlasí matematicky vyúčtování nedoplatku, ve vyúčtování služeb jsou vyúčtovány i revize nebo bankovní poplatky, které tam nepatří a konstatovala, že vyúčtování jsou chybná a nařídila provedení znaleckého posudku, což mi přijde nadbytečné, když sama do zápisu uvedla, že vyúčtování jsou chybná. Má někdo podobnou zkušenost?
Lidé se ptají, kam se poděly zisky
I takoví„hospodáři“ se u nás najdou
Dohoda o provedení práce
Dobrý den, můj dotaz je zda práci na opravách v domě provedenou na Dohodu na provedení práce je možno uhradit (účtovat) z „Fondu oprav“. Účetní zastává názor že práce prováděné na Dohodu na provedení práce lze uhradit (účtovat) pouze jako službu a vyúčtovat členům v ročním vyúčtování. Děkuji za odpověď. Chrastil
Sousedé si neustále stěžují a bouchají na nás
Dobrý den Bydlíme v nájmu v panelovém domě.
Bohužel tomu osud chtěl a syn 4 roky má vývojovou dysfázii. Nemluví a ani mu není možné domluvit, má projevy autismu. Je nespavec, nejde mu přečíst pohádku a uspat ho, takže často je do noci vzhůru a buďto si hraje, anebo kouká na videa v mobilu, které ho zajimají. Pokud mu něco zakážeme, je oheň na střeše. Rád tahá prodlužky po bytě a zapojuje do nich vše, nabíječky, lampy, rádia, … . Aktuálně je v péči psychologa a teprve uvidíme, jak na tom doopravdy je a jak ho nakonec zvládnout.
Sousedům, manželé, pod námi vadí vše. Často bouchají do stropu když vysáváme, zamétáme, zaklapneme koš na prádlo v koupelně, anebo když jde hluk odjinud. Často taky tyto denní činnosti rádi zaměňují za hraní našeho syna.
Neobyvatelnost bytu
Máme chladný byt,okna teď mají zmrzlou vodu na sklech okolo těsnění,neustálý průvan se line nad podlahou.Malé radiátory,studená podlaha.Studené zdi a zateplení nekvalitní-propouští a absorbuje studený venkovní vzduch do vnitřku.Nemáme prostředky na rozsáhlou rekonstrukci.Pepa
Přední odbornice na bytové spoluvlastnictví JUDr. Pavlína Brzobohatá obdržela právnickou cenu
Předsedkyně senátu občanskoprávního a obchodního kolegia JUDr. Pavlína Brzobohatá se stala další ze soudkyň a soudců Nejvyššího soudu oceněných medailí Antonína Randy. Čerstvá nositelka bronzové medaile, pojmenované po významném českém akademikovi, právníkovi a politikovi prof. JUDr. Antonínu Randovi /1834–1914/, se specializuje na rozhodování ve věcech sporů nájemních, sporů o vyklizení domu či bytu, popř. nebytových prostor, ve věcech společenství vlastníků bytových jednotek,ve věcech úhrad a nároku za omezení vlastnického práva, ke kterému došlo vlivem státem regulovaného nájemného anebo ve věcech výkonu rozhodnutí a exekucí.
nečinnost vlastníků jednotek
Dobrý den, minulý rok jsme jako Výbor SVJ složili funkce a k listopadu 2019 nám po ,, výpovědní´´ lhůtě dané stanovami skončilo funkční období. Bohužel od podání rezignace do konce funkčního období SVJ nerozhodlo a nezvolilo nový Výbor. Bohužel SVJ je i po x měsících nečinné a mi jako starý Výbor jsme pořád zapsáni v Obchodním rejstříku. Můj dotaz zní: Co můžeme udělat pro to, abychom alespoň sebe vymazali z rejstříku? Můžeme to podat na soud i když už nejsme ve Výboru ani SVJ? Děkuji za pomoc. Dvořák Michal

Poslední komentáře