Ostatní
Seznam služeb
Porovnáním vymezení plnění spojených s užíváním bytu (služeb) v zákoně č. 67/2013 Sb. a v § 2247 občanského zákoníku zjistíme tyto rozdíly:
67/2013 Sb.: umožnění příjmu rozhlasového a televizního
signálu
§ 2247 OZ: zajištění příjmu rozhlasového a televizního
vysílání
Je umožnění totéž co zajištění? Významově umožnění
(svolení, strpění) je jistě něco jiného než zajištění (aktivní
činnost). Nebo ne?
67/2013 Sb.: osvětlení společných prostor v domě, úklid společných prostor v domě
Pronájem bytu v bytovém domě
Dobrý den, v novém bytovém domě jeden vlastník pronajal byt firmě /a nikoliv fyzické osobě/. Firma užívá byt ke komerčním účelům, dům navštěvuje velké množství lidí, chodí po schodech, jezdí výtahem a pod. a zvyšují se tak náklady, ale zejména ztrácí smysl uzavřené rezidenční bydlení. Jak tento problémy řešit? Vlastníci předávají pouze informaci, kdo je nájemce bytu a kontakt na něj, ale souhlas nepotřebují. Máte někdo zkušenosti?
Vyloučení člena družstva z hlasování na členské schůzi
Od 1.1.2021 bude moci družstvo stanovami vyloučit člena družstva z hlasování na členské schůzi.
Viz nový odst. e) v § 660 ZOK
V § 660 se na konci písmene d) tečka nahrazuje slovem „ , nebo“ a
doplňuje se písmeno e), které zní:
„e) z jiného důležitého důvodu určeného ve stanovách.“.
§ 660
Člen nemůže na členské schůzi vykonávat hlasovací právo,
- z jiného důležitého důvodu určeného ve stanovách.
Regulace výše nájmů - Praha
Dobrý den, zahajuji rozpravu a konzultaci s věřejností o omezení výše nájmu (V Berlíně se to podařilo a jejich problémy jsou vyřešeny)
Naavrhuju omezení na 50Kč za metr s měsíc.
To je více než dostatečné pro nenažrané vlastníky bytů
Jak získat rozsudek odvolacího soudu
Dobrý den, nevěděl by někdo, jak získat odvolací rozsudek k tomuto:
http://www.portalsvj.cz/…tez-neplatic
Mělo by to být č.j.30Co193/2018. Šlo o to, že SVJ podalo žalobu na vlastníka ohledně vyúčtování služeb a dalšího a prohrálo. Pokud by měl někdo rozsudek odvolacího soudu a zveřejnil ho, budu rád, případně poradit, jak ho najít na internetu.
Děkuju. Ruda
měřiče tepla s dálkovým odečtem
Dobrý den,
společnost, která nám zajišťuje měření, odečty a rozpočet nákladů tepla a vody, nám sdělila, že podle jakési nové legislativy nové měřiče tepla ( možná i vodoměrů ) musí mít možnost dálkového ( radiového ) odečtu. Podle mě je to nepravda, anebo se mýlím ?
Joachim
Změna výměr prostor ve výlučném užívání vlastniků
Dobrý den,
prosím o radu/názor: v našem SVJ jsme kupovali byty ještě před uvedením NOZ v platnost. Podle prohlášení vlastníka máme jednotlivé sklepy ve výlučném užívání. Nyní chceme změnit rozdělení celého sklepního prostoru pod naším panelákem na jednotlivé kóje tak, že se vlastníkům změní jejich výměry, ale nikdo z nich nepohorší, protože použijeme i prostory, které dosud nikdo z vlastníků nevyužíval. Jak v této věci postupovat? Stačí prostá většina při hlasování vlastníků?
Děkuji,
Milena Gorová
Rozpocitani společných nákladu na chodbě
Dobrý den, rada bych požádala o radu, protože jsem byla prehlasovana na schuzi svj v záležitosti rozpocitani společných nákladu na elektřinu a vodu na chodbě, ve sklepě, brána atd. Dle mého logického úsudku by se měly náklady rozpocitat na dospělé osoby, které po chodbě chodí a svítí, ale naše svj rozhodlo, ze to bude na jednotku bez ohledu na to, kolik žije v bytě lidi. Takže se stalo, ze já, ktera mám 2 malé byty a v každém žije jedna osoba, platím 2×, kdežto velké byty, kde žiji například 4lidi platí jen jednou. Nejedna se o zásadní částky, ale připadá mi, ze to je z principu špatne, nespravedlive rozděleno, nevidím v tom logiku a můj silne vytvořeny smysl pro spravedlnost se s tím nedokáže ztotožnit, proto bych se rada zeptala, co proti tomu mohu dělat a jak se bránit?
Podlahová plocha
Dobrý den,
dnes se do podlahové plochy bytu započítávají příčky bytu, ale údajně i část obvodových zdí, mně sdělil realitní makléř. Nikde jsem to takto nadefinované nenašel. Hledal jsem špatně ?
Joachim
optické sítě
dobrý den, – jsem akvizitor, ale mám na starosti jen části katastrů Kobylis a Újezd u Průhonic :-) nicméně optika bude všude.
dovoluji si Vás oslovit s možností týkající se rozšíření stávajícího telekomunikačního zařízení ve Vašem domě o novou optickou síť CETIN. Nabízíme vám napojení každého bytu nebo jiné jednotky (komerční, nebytové, rozestavěné nebo plánované) na otevřenou optickou infrastrukturu na území hlavního města Prahy – vše bezplatně, na náklady naší společnosti.
Zhodnoťte svou nemovitost optikou od CETINu:
Kdo je CETIN?

Poslední komentáře