Ostatní

Rozhodování shromáždění o protinávrhu

Vložil Vlado. (bez ověření), 10. Leden 2020 - 11:41 ::

Na shromáždění SVJ se projednávalo zvýšení dlouhodobé zálohy (uvedeno v programu). Předsedající (člen výboru) navrhl zvýšení o konkrétní částku. Ještě před hlasováním navrhl jiný vlastník protinávrh s navýšením o jinou částku. Vznikl spor, o kterém návrhu má být hlasováno jako o prvním v pořadí. Jak postupujete u vás? (stanovy tuto situaci neřeší).

Kooptace člena výboru

Vložil Husky 07, 7. Leden 2020 - 12:09 ::

Před podzimním shromážděním jsme navrhovali jako jeden z bodů shromáždění volbu náhradníků do výboru. To výbor odmítl. Nyní jeden člen odstoupil a výbor si kooptoval člena SVJ. Je tento kooptovaný náhradník právoplatným členem výboru? Může hlasovat? Má právo na stejnou odměnu?

Husky

Snížení nákladů na teplo pro byt pod terasou

Vložil Zuzana (bez ověření), 4. Leden 2020 - 19:59 ::

V domě máme vrchní byty s terasou, vlastníci kteří mají byty pod terasou chtějí snížení poplatků za teplo (centrální vytápění) z důvodů, že díky terasám nad nimi musejí více své byty vytápět. Terasy jsou údajně izolovaný a jde jen o pár metrů cca o 10% “odhalené”mís­tnosti. Zajímalo by mě jestli jste se s tím někdy setkali a jak jste řešili. Mě to přijde zvláštní, protože to pak mohou dojít majitelé vrchních bytů, že je z vrchu také nikdo nevytápí a to samé ti pod kterými je sklep..

Žaloba na SVJ - kdo se musí dostavit k soudu?

Vložil Anonymous, 3. Leden 2020 - 10:36 ::

Dobrý den,

měl bych dotaz ohledně žaloby ze strany jednoho z vlastníků.

Žalované je společenstvo vlastníků, dopis s předvoláním dorazil pouze na společenství, nám jako vlastníku jednotky nedorazilo nic.

Otázka – musíme se k soudu dostavit všichni vlastníci nebo pouze předseda společenství?

Mnohokrát děkuji za radu.

zápach z digestoře

Vložil jaro, 30. Prosinec 2019 - 10:38 ::

Prosím technicky zdatné o názor, nasměrování , kde může být tech. problém, případné řešení? Z bytu nade mnou, když zapnou digestoř, jde zápach do dolního bytu. A to tak, že je vidět plamen svíčky ( po přiložení svíčky k odsávacímu potrubí), jak jde odsávaný vzduch z horního bytu do dolního bytu( aspoň část). Je divné, že z horního do dolního bytu. Bytovka je 4.podlažní. Možné nedostatky ?

1. Podtlak – Podtlakem to nemůže být způsobeno, je otevřené okno.
  2. Malý průměr odvětrávacího potrubí, které vede na střechu ? Je cca.30cm
  3. Předimenzovaná digesteř ?

Pojistné plnění SVJ při totální škodě

Vložil ruk (bez ověření), 26. Prosinec 2019 - 12:31 ::

Pojišťovna Generali převede pojistné plnění na účet Společenství vlastníků bytů Mukačevská 7 vevýši cca 51 milionů Kč, byla uznána totální škoda.

Zdroj: idnes. cz/zpravy/zah­ranicni/presov-vybuch-plynu-pojistovna.A191225_152­949_zahranicni_knn

Spravce - neslusne chovani

Vložil Anonymous, 25. Prosinec 2019 - 12:18 ::

Dobry den,

zajimalo by me, zda je vubec nejaka cesta, aby se spravce domu choval k vlastnikum nebo najemnikum bytu slusne? Spravce nekomunikuje jinak, nez ze rve. Potreboval jsem si nechat vymenit cip od vchodovych dveri. Sel jsem se tedy zeptat v dobe, kdy se resil nejaky podpis s advokatem a spravce byl pritomny. Choval se ke mne velice hrube a rekl at odejdu a prijdu, kdy jsou k tomu vypsane hodiny. Nerekl kdy. Papir, o kterem tvrdil ze je na nastence, v dome nevisi a jine informace mi nerekl. Na SMS nereaguje. Kdyz jsem se nemohl dostat do domu, nemel jsem cip a zrovna vychazel spravce z jineho vchodu, odmitl mi otevrit dvere do domu ze ma tezke tasky a nezajima ho to.

stoupačky

Vložil solid, 23. Prosinec 2019 - 12:53 ::

Dobrý den , pouze dotaz .V našem SVJ proběhlo přemístění uzávěrů stoupaček vody pro jednotlivé poschodí z prostor ve vlastnictví majitelů / pozůstatek po převodu od SBD / do společných prostor. Následovaly zednické úpravy / po bourání ,vrtání aj. /ale pouze ve společných prostorách. Financováno ze záloh na správu domu. Mám nárok požadovat zednické práce i na prostory v mém vlastnictví? Dotazem u předsedy nárok nemám. Děkuji za odpověď.

Judikát - nelze hlasovat o záležitostech které nebyly zařazeny předem v programu

Vložil moned, 22. Prosinec 2019 - 21:14 ::

V tomto příspěvku Nelze hlasovat přispěvatel upozorňuje na existenci judikatury, že nelze hlasovat o záležitostech, které nebyly zařazeny předem v programu. Pro změnu programu by museli být přítomni všichni členové SVJ.

Neznáte někdo sp.zn. takovéto judikatury?

Nicméně, co se stane, pokud při neúčasti všech vlastníků je hlasováno o věci, která nebyla předem ohlášena na pozvánce?
1)Takovéto hlasování je absolutně neplatné či nicotné?

Judikát - použití plateb na jiný účel než je uvedeno plátcem není s právem souladné

Vložil moned, 19. Prosinec 2019 - 1:47 ::

V tomto příspěvku Dlužníkem není ten, přispěvatel zmiňuje jakýsi judikát, že „použití plateb na jiný účel než je uvedeno plátcem není s právem souladné“. Neznáte někdo sp.zn. takovéhoto judikátu nebo podobného. Dík.

Syndikovat obsah