Ostatní
Rozhodování shromáždění o protinávrhu
Na shromáždění SVJ se projednávalo zvýšení dlouhodobé zálohy (uvedeno v programu). Předsedající (člen výboru) navrhl zvýšení o konkrétní částku. Ještě před hlasováním navrhl jiný vlastník protinávrh s navýšením o jinou částku. Vznikl spor, o kterém návrhu má být hlasováno jako o prvním v pořadí. Jak postupujete u vás? (stanovy tuto situaci neřeší).
Kooptace člena výboru
Před podzimním shromážděním jsme navrhovali jako jeden z bodů shromáždění volbu náhradníků do výboru. To výbor odmítl. Nyní jeden člen odstoupil a výbor si kooptoval člena SVJ. Je tento kooptovaný náhradník právoplatným členem výboru? Může hlasovat? Má právo na stejnou odměnu?
Husky
Snížení nákladů na teplo pro byt pod terasou
V domě máme vrchní byty s terasou, vlastníci kteří mají byty pod terasou chtějí snížení poplatků za teplo (centrální vytápění) z důvodů, že díky terasám nad nimi musejí více své byty vytápět. Terasy jsou údajně izolovaný a jde jen o pár metrů cca o 10% “odhalené”místnosti. Zajímalo by mě jestli jste se s tím někdy setkali a jak jste řešili. Mě to přijde zvláštní, protože to pak mohou dojít majitelé vrchních bytů, že je z vrchu také nikdo nevytápí a to samé ti pod kterými je sklep..
Žaloba na SVJ - kdo se musí dostavit k soudu?
Dobrý den,
měl bych dotaz ohledně žaloby ze strany jednoho z vlastníků.
Žalované je společenstvo vlastníků, dopis s předvoláním dorazil pouze na společenství, nám jako vlastníku jednotky nedorazilo nic.
Otázka – musíme se k soudu dostavit všichni vlastníci nebo pouze předseda společenství?
Mnohokrát děkuji za radu.
zápach z digestoře
Prosím technicky zdatné o názor, nasměrování , kde může být tech. problém, případné řešení? Z bytu nade mnou, když zapnou digestoř, jde zápach do dolního bytu. A to tak, že je vidět plamen svíčky ( po přiložení svíčky k odsávacímu potrubí), jak jde odsávaný vzduch z horního bytu do dolního bytu( aspoň část). Je divné, že z horního do dolního bytu. Bytovka je 4.podlažní. Možné nedostatky ?
- Podtlak – Podtlakem to nemůže být způsobeno, je otevřené okno.
- Malý průměr odvětrávacího potrubí, které vede na střechu ? Je cca.30cm
- Předimenzovaná digesteř ?
Pojistné plnění SVJ při totální škodě
Pojišťovna Generali převede pojistné plnění na účet Společenství vlastníků bytů Mukačevská 7 vevýši cca 51 milionů Kč, byla uznána totální škoda.
Zdroj: idnes. cz/zpravy/zahranicni/presov-vybuch-plynu-pojistovna.A191225_152949_zahranicni_knn
Spravce - neslusne chovani
Dobry den,
zajimalo by me, zda je vubec nejaka cesta, aby se spravce domu choval k vlastnikum nebo najemnikum bytu slusne? Spravce nekomunikuje jinak, nez ze rve. Potreboval jsem si nechat vymenit cip od vchodovych dveri. Sel jsem se tedy zeptat v dobe, kdy se resil nejaky podpis s advokatem a spravce byl pritomny. Choval se ke mne velice hrube a rekl at odejdu a prijdu, kdy jsou k tomu vypsane hodiny. Nerekl kdy. Papir, o kterem tvrdil ze je na nastence, v dome nevisi a jine informace mi nerekl. Na SMS nereaguje. Kdyz jsem se nemohl dostat do domu, nemel jsem cip a zrovna vychazel spravce z jineho vchodu, odmitl mi otevrit dvere do domu ze ma tezke tasky a nezajima ho to.
stoupačky
Dobrý den , pouze dotaz .V našem SVJ proběhlo přemístění uzávěrů stoupaček vody pro jednotlivé poschodí z prostor ve vlastnictví majitelů / pozůstatek po převodu od SBD / do společných prostor. Následovaly zednické úpravy / po bourání ,vrtání aj. /ale pouze ve společných prostorách. Financováno ze záloh na správu domu. Mám nárok požadovat zednické práce i na prostory v mém vlastnictví? Dotazem u předsedy nárok nemám. Děkuji za odpověď.
Judikát - nelze hlasovat o záležitostech které nebyly zařazeny předem v programu
V tomto příspěvku Nelze hlasovat přispěvatel upozorňuje na existenci judikatury, že nelze hlasovat o záležitostech, které nebyly zařazeny předem v programu. Pro změnu programu by museli být přítomni všichni členové SVJ.
Neznáte někdo sp.zn. takovéto judikatury?
Nicméně, co se stane, pokud při neúčasti všech vlastníků je hlasováno o věci, která nebyla předem ohlášena na pozvánce?
1)Takovéto hlasování je absolutně neplatné či nicotné?
Judikát - použití plateb na jiný účel než je uvedeno plátcem není s právem souladné
V tomto příspěvku Dlužníkem není ten, přispěvatel zmiňuje jakýsi judikát, že „použití plateb na jiný účel než je uvedeno plátcem není s právem souladné“. Neznáte někdo sp.zn. takovéhoto judikátu nebo podobného. Dík.

Poslední komentáře