Ostatní

Kdo zastupuje je odpovědný

Vložil Anonymous, 31. Prosinec 2021 - 11:40 ::

Pan Justitianus postavil zajímavou tezi, že ten, kdo právnickou osobu zastupuje, je za tuto právnickou osobu odpovědný. Zde:

http://www.por­talsvj.cz/dis­kuse/za-jak-dlouho-musi-byt-zvolen-novy-vybor-svj#comment-200014

Bohužel jí ničím nepodložil, a tak není zřejmé, zda nejde pouze o jeho názor.

Rovněž tvrdí, že SVJ nemusí zvolit svůj statutární orgán. Ani zde není zřejmé, zda jde pouze o názor p. Justitiana.

Je možné, že neexistuje prohlášení vlastníka?

Vložil Anonymous, 30. Prosinec 2021 - 21:26 ::

Dobrý večer všem, chtěla jsem se zeptat, zda je možné, že předseda tvrdí, že naše SVJ nemá tzv. prohlášení vlastníka a že např. popis toho co je společným prostorem je uveden pouze ve stanovách SVJ? Předem díky za odpověď, Květa

Za jak dlouho musí být zvolen nový výbor SVJ

Vložil Anonymous, 30. Prosinec 2021 - 21:24 ::

měli jsme skvělý výbor a předsedu SVJ.Způsobili nějaké škody nám všem v SVJ a místo toho,aby problémy vyřešili,tak celý výbor včetně předsedy rezignoval na svoje funkce.Příměr s krysami opouštějícími loď se tu náramně hodí,ale zpět k tématu.

Můžete nám někdo poradit do kdy musí SVJ zvolit nový výbor a předsedu? Dále kdo svolává shromáždění,kde se volba uskuteční? A kdo je do té doby zodpovědný za vedení SVJ?

Naše stanovy jsou velmi strohé a tohle vůbec nezmiňují,proto si myslíme,že bychom se měli řídit zákonem,ale nevíme

Zamitnuti nahlednuti do zapisu ze schuzi predsedou SVJ

Vložil Anonymous, 30. Prosinec 2021 - 21:14 ::

Jsem majitelem bytove jednotky nekolik let. Chtel bych se Vas zeptat co si myslite o tom, ze mi nechce predseda SVJ poslat kopie zapisu ze schuzi, ktere probehly v dobe, nez jsem se stal majitelem bytu. Vylozene to pise jako duvod k odmitnuti meho pozadavku.

Moje motivace videt zapisy z minulosti je takova, ze se SVJ mohlo dostat do urcite situace o ktere bych mel vedet, nebo mohlo udelat nejake rozhodnuti, ktere by bylo dobre vedet – napr. nekolikata oprava casti spolecnych prostor, nebo uprava stanov, protoze se objevily urcite problemy apod. V nasich stanovach je napsano „…Clen ma pravo nahlizet do zapisu ze schuze shromazdeni…“ I presto mi ale predseda SVJ nechce kopie poskytnout.

Zákaz rachejtlí

Vložil Anonymous, 30. Prosinec 2021 - 19:22 ::

Odkud plyne zákaz rachejtlí?

www.idnes.cz/zpravy/do­maci/silvestr-rachejtle-ohnostroj-rakety-zakaz.A211230_111­504_domaci_klf

Je to nějaká novinka, a nebo jenom důsledné uplatňování dosavadních předpisů?

Prosba prodej drog/kouření cigaret/ ve společných prostorech domu

Vložil Šárka Večeřová (bez ověření), 30. Prosinec 2021 - 13:35 ::

Dobrý den, Podala jsem stížnost správci našeho domu, ohledně nepříspůsobivého člověka, není ani nájemce, bydlí u příbuzné, která je nájemcem bytové jednotky v našem domě. Dotyčný kouří cigarety a prodává drogy ve společných prostorech v domě (kočárkárna). Nebudu to řešit už ne, řešila jsem kouření, a nadávat si nenechám už ne, ať to řeší správce domu, už jsem předala stížnost. Co když nebude sjednaná náprava ani tak? Co mohu dělat? DROGY v domě nechci, a elektřinu za něj platit nebudu(svítí hodně dlouho do noci v kočárkárně) a nehodlám čekat až budem mít vybílený sklepy.

Náklady na uskladnění

Vložil stěhovák (bez ověření), 30. Prosinec 2021 - 12:25 ::

Může mi někdo napovědět, zda existuje celostátní platný právní předpis, podle kterého lze naúčtovat bývalému ex nájemci skladovací poplatek za jeho krámy? A jaké jsou lhůty po jakou dobu to musí pronajímatel skladovat?

Případně podle čeho by se dalo řídit?

Bohužel v Evropě asi neexistují firmy jako v USA, kam lze umístit takovéto věci a pokud se ex nájemník neozve a nezaplatí, tak mu to vydraží…

Nájemník bez smlouvy

Vložil Bedřich (bez ověření), 29. Prosinec 2021 - 19:48 ::

Dobrý den, před 23 lety jsem koupil byt s nájemníkem. Nájemní smlouva v písemné podobě neexistuje, ale je uzavřena tím, že jsem nerozporoval jeho právo bydlet a že on řádně a včas platí. Nájemník nekomunikuje, neotvírá, odmítá jakoukoliv komunikaci natož uzavření písemné nájemní smlouvy. Nájemné platí řádně a včas, ale částka je 1500 Kč měsíčně za byt 3+1 ve městě se 40 tis. obyvateli, kde se cena nájmu za podobný byt pohybuje kolem 12 tis. Kč. Tím, že neexistuje nájemní smlouva, vlastně fakticky nevím, kdo v bytě bydlí, kdo tam může být či nemůže, nemám žádnou kontrolu. Nájemníkovi je 75 let a pokud by zemřel a v bytě začal bydlet např. jeho syn, nemám jak se to dozvědět.

Dynamický biometrický podpis

Vložil Anonymous, 29. Prosinec 2021 - 11:33 ::

„Vyslovuji souhlas s tím, aby … zpracoval můj podpis prostřednictvím technologie pro automatické rozpoznávání biometrických prvků, při které jsou jako neoddělitelná součást grafické podoby podpisu zaznamenávány dynamické parametry pohybu ruky.“

Kde je právně zakotven dynamický biometrický podpis? Mám nárok zaznamenané „dynamické parametry pohybu ruky“ obdržet? Musím souhlasit s dynamickým biometrickým podpisem?

Prudičová, Prudil

Vložil Anonymous, 29. Prosinec 2021 - 10:00 ::

Mluvčí Celní správy Prudičová,
ředitel hasičů Prudil.

Další příklady?

Syndikovat obsah