Ostatní

Pozastavení výkonu rozhodnutí

Vložil wilda99, 28. Prosinec 2021 - 17:02 ::

Mám dotaz, zda lze pro záležitosti týkající se bytového spoluvlastnictví použít žalobu na „pozastavení vykonatelnosti rozhodnutí“. Výbor ohlásil rozhodnutí (usnesení) o výběru firmy pro výměnu kanalizačních svodů, hlasování proběhlo per rollam, a rozhodnutí výboru odporuje NOZ § 1214, že "VĚTŠINA SE POČÍTÁ Z CELKOVÉHO POČTU HLASŮ VŠECH VLASTNÍKŮ JEDNOTEK. Výměna má proběhnout už v únoru-

Podobné téma se tu v diskusi tuším objevilo, ale nepodařilo se mi diskusi najít

Dobré rady

Vložil Anonymous, 26. Prosinec 2021 - 10:10 ::

Opakovaně se zde vyskytuje se řada dobrých zpráv, jako by je psal automat:

• Každý může poslat fakturu komukoliv.
  • Každý může požadovat škodu po komkoliv.
  • Každý může podat žalobu proti komukoliv.
  • Každý může … .

Tyto rady jsou obdobně přínosné jako rada
Každý může krást.

Náhrada škody - jenom po někom

Vložil Anonymous, 26. Prosinec 2021 - 5:56 ::

Vraťte příspěvek, který odpovídal na

http://www.por­talsvj.cz/dis­kuse/soudni-znalec-0#comment-199893

tak, že existuje velká skupina osob (pachatelů), po nichž náhradu škody úspěšně požadovat nelze.

Podílové spoluvlastnictví × bytové spoluvlastnictví

Vložil Anonymous, 25. Prosinec 2021 - 21:11 ::

Vraťte příspěvky, které reagovaly na

http://www.por­talsvj.cz/dis­kuse/rozdil-mezi-stanovami-spolecenstvim-vlastniku-a-sdruzenim-obcanu#comment-199885

http://www.por­talsvj.cz/dis­kuse/rozdil-mezi-stanovami-spolecenstvim-vlastniku-a-sdruzenim-obcanu#comment-199887

Porovnávaly podílové spoluvlastnictví a bytové spoluvlastnictví, což je regulérní a potřebné téma. Nebyl žádný důvod je mazat, zejména když se jednalo o vyžádané odpovědi na dotazy jiných diskutujících.

Nucené práce podle p. Justitiana

Vložil Anonymous, 24. Prosinec 2021 - 12:35 ::

Pane Justitiane,

napište nám zde o nucených pracích, které je (podle Vás) možné požadovat po vlastníkovi.

Jedná se o Vaši domněnku, nebo jste to převzal? Odkud?

Stanovy SVJ

Vložil Hana Kundrátová (bez ověření), 20. Prosinec 2021 - 18:08 ::

Zajímala by mne otázka stanov SVJ. 2.12.2020 jsme odsouhlasili změnu stanov, v závěru je uvedeno, že platí po schválení. Nicméně dodnes nebyly zveřejněny na veřejném restříku (justice.cz). Výbor je dokonce neposlal ani správci, takže oni určité věci neví a stále se řídí původními stanovami. Které tedy platí? Našla jsem různé informace, které se navzájem potírají.Moc děkuji za vysvětlení.

Vyúčtování nájemci

Vložil stěhovák (bez ověření), 20. Prosinec 2021 - 2:11 ::

Co se stane, když provedu nájemci (s jeho souhlasem – on ty 3 měsíce nechtěl) vyúčtování za 16 měsíců? Konkrétně od 10/2020 do 1/2022?

Mám to nějak smluvně ošetřit? Jak přesně to formulovat?

Myslím že na to sankce 50/den nedopadá. Do konce ledna sice mohu dodat za 10/20–9/21, ale nechci to takto zbytečně drobit.

Ps: v 10/20 nastoupil a periodická fakturace např. elektřiny je v lednu. Jak uvedeno výše, nechtěl to tak brzo po nástupu vyúčtovavat.

Rozdíl mezi stanovami společenstvím vlastníků a sdružením občanů

Vložil Václav Hána (bez ověření), 19. Prosinec 2021 - 20:27 ::

Dobrý den, prosím, dokáže mi někdo nějak rozumně aktuálně vysvětlit rozdíl mezi mezi Sdružením občanů a Společenstvím vlastníků jednotek? V obchodním rejstříku jsme vedeni jako spolek, spravujeme tedy dům jako spolek a celý dům patří spolku, nicméně nyní budeme v domě měnit stanovy našeho spolku, kterými se musí jednotlivý nájemci řídit. Neobnáší to s sebou nějaký nutný převod na Společenství vlastníku nebo něco takového? Co vše se musí defakto při takové změně stanov udělat, aby byly právně v pořádku, předpokládám jen zaslat na ministerstvo vnitra ke schválení?

Vystěhujte se, máte deset minut

Vložil Anonymous, 18. Prosinec 2021 - 19:43 ::

Jako pronajímatelka hledám služby popisované v článku

https://www.idnes.cz/zpravy/zah­ranicni/phoenix-arizona-neplatici-najem-prikaz-k-vystehovani-covid.A211216_122­455_zahranicni_kha

Kam se obrátit?

Stavba je součástí pozemku

Vložil Anonymous, 18. Prosinec 2021 - 1:36 ::

Dům na adrese

Popovická č.p. 1176
66442 Modřice

je součástí pozemku p.č. 1605/240 v k.ú. Modřice a je ve správě SVJ.

Jsou nějaké jiné domy, které jsou součásti pozemku a které jsou ve správě SVJ? Podle čeho je třeba takové domy hledat? Podle práva by takto měly být v katastru zapsány všechny domy ve správě SVJ, ale zapsány takto nejsou.

Syndikovat obsah