Ostatní
úklid společných prostor
Dobrý den, může mi někdo poradit co udělat. Shromáždění vlastníků většinově odsouhlasilo úklid společných prostor / hlasování per rollam/ 64 byt. jednotek dva vchody. Každý byt bude platit měsíčně 200,–. Problém ale je, že v domě není nikde přístup k vodě. Máme paní z domu co by uklízela, ale jak to udělat s tou vodou? Pokud si jí bude brát doma, tak jak to vyúčtujeme? Jak jí postavit smlouvu? Máte někdo takový případ?
Přijmout funkci v orgánech SVJ nebo družstva je chvályhodné. Jaká to má ale rizika?
Stojí za to koupit si článek
Přijmout funkci v orgánech SVJ nebo družstva je chvályhodné. Jaká to má ale rizika?
Objednávání služeb pro SVJ
Pěkný den, mám dotaz, muže kterýkoliv vlastník objednat jakoukoliv službu pro SVJ, bez vědomi výboru? A následně správa vyžadovat proplacení! Dekuji za vás názor.
Uliční výbor
Nově jsem se přistěhovala. Jak zjistím, kdo byl předseda uličního výboru?
člen výboru SVJ a exekuce
Dobrý den,
jsme SVJ a jeden člen výboru se během své funkce ve výboru dostal do exekuce. Dotaz: musí ostatní vlastníky, kteří ho do výboru volili, informovat, že exekuci má? Může zůstat i nadále ve výboru a spravovat majetek ostatních vlastníků? Děkuji za odpověď
Oddeleni sklepniho prostoru od bytu - vytvoreni nove jednotky v KN
Dobry den,
vlastnim byt v bytovem dome – jsem clenem SVJ.
K bytu prislusi i sklep ktery neni na katastru bohuzel zanesen jako samostatna jednotka ale je soucasti bytu (plocha bytove jednotky je soucetem plochy bytu a sklepa).
Sklep je formou koje v prostorech garazi pod domem.
Mohl by mi nekdo poradit jak postupovat kdyz bych chtel sklep od bytu oddelit (vytvorit novou jednotku) ?
Je v soucasne dobe potreba nejake vyjadreni/odsouhlaseni od SVJ/vlastniku ?
Vim ze v minulosti bylo napriklad rozdeleni bytu na 2 jednotky neresitelne (byl tusim potreba souhlas vsech clenu SVJ).
Správa × služby 2
Na téma „správa × služby“ jsem Vám už podrobně a obsáhle odpověděla, pane Páčko, pan Justitianus moji odpověď smazal. Požádejte pana Justitiana, ať Vám moji odpověď poskytne nebo zde zveřejní.
Pod Váš příspěvek „SLUŽBY versus SPRÁVA 8a Vložil páčko (bez ověření), 3. Listopad 2021 – 11:32“ nelze odpovědět.
dotaz o volbě nového výboru svj
Dobrý den, náš předseda svj mi oznámil, že prodává byt a chce mi předat veškerou dokumentaci k domu bez svolání schůze vlastníků. Je to přípustné. Před časem jsem ho žádala o svolání schůze, nereagoval. co mám dělat? Děkuji
Poměr ZS/SS u rozúčtování tepla
Dobrý den,
měla bych tento problém: v r.2019 jsem měla ve vyúčtování služeb pro rozúčtování tepla poměr ZS/SS ve výši 48.3/51.7 a v r.2020 ve výši 33.6/66.4. V tom důsledku třeba mně stoupl konečný nedoplatek o 8000. Obdobně to pocítili i někteří další sousedé-vlastníci.
Ani ve stanovách ani v rozhodnutích shromáždění poměr ZS/SS stanoven nemáme, nicméně poměr 50/50 prý fungoval od r.2009 do r. 2016 a žádné zateplení či jiná změna, na kterou by se šlo vymlouvat v našem domě nenastala. Teprve se změnou výboru v r. 2017 se poměr ZS/SS začal měnit rok co rok (žádné usnesení ani projednání uvedeno nebylo).
Počet hlášených osob v byte
Pekny den, mám dotaz zda zákon upravuje pocty osob v bytech? Vzhledem k velikosti Dekuji za nápovědu

Poslední komentáře