Ostatní
Deklarace
Sice to nemá nic společného s svj, ale vyjádřete se. Podepište, pokud souhlasíte a posílejte emailem dál, možná to tady bude smazané.
Jak naformulovat oznámeni o přerušení dodávky plynu v domě ?
Jak správně naformulovat něco jako oznámeni o přerušení dodávky plynu v domě ? Mezi hlavním uzávěrem a uzávěrem před plynoměry (mimo byt).
Máte nějaký template nebo nápad? Vyžaduje legislativa nějaký postup? Záměr byl, kdo nebude doma, ten ať si sám otevře svůj ventil před plynoměrem.
Díky.
Oprava elektrického rozvodu na chodbě
Dobrý den přeji,
rád bych poprosil o právní názor na následující situaci.
V domě došlo ke spálení starého hliníkového vodiče na chodbě mezi elektroměrem a bytovým jističem, což způsobovalo výpadky elektřiny u mne v bytě. SVJ zařídilo opravu/výměnu vodiče, ale opravu chce vyúčtovat mně.
Podle Nařízení vlády 366/2013 Sb. a par. 6, odstavce b) se říká, že:
"Společnými částmi domu jsou dále:
- rozvody elektrické energie až k bytovému jističi za elektroměrem"
Což je přesně výše zmíněný vodič. Nicméně jsem se se na různých webech dočetl, že je podstatné, jak je vlastnictví vymezeno v Prohlášení vlastníka, které zatím nemám k dispozici.
Jak funguje justice v Česku
Dokáže někdo opatřit rozsudek ve věci
https://www.blesk.cz/…-vezeni.html
Ráda bych se seznámila s fungováním justice v Česku.
O soudní rozhodnutí jsem už vícekráte žádala. V civilních věcech – bez problémů. V trestních věcech – nebylo vyhověno.
Starý a nový vlastník
Dobrý den, prosím o rozlousknutí – vloni v dubnu na mě s manželkou rodiče přepsali byt, ve kterém nadále bydlíme. Výbor vše co se týká roku 2020 stále řeší s rodiči – vyúčtování, účetní uzávěrku. Ti tady nebydlí, nemají trvalé bydliště, kdybych to měl brát z jiného úhlu, tak vlastníkem jsem byl po větší část roku já. Rodiče se nechtějí nijak dohadovat, mně to ale přijde velmi nestandardní – mírně řečeno. Sám ale nevím, jestli v tom má výbor pravdu, případně čím jim kontrovat. Oni tvrdí, že v té době práva k bytu náležela rodičům a jsou stále na nich, stejně jako by to byl třeba dluh, který by za nimi zůstal.
Schůze - omezení od 22. listopadu 2021 ?
Schůze – aktuální omezení od 22. listopadu 2021 ?
Prosím dotaz – jaká jsou od 22. listopadu 2021 aktuální omezení pro schůzi /společné jednání 9 členů SVJ v kanceláři SVJ v daném domě?
opatrovník
Dobrý večer, měla bych dotaz ohledně jmenování opatrovníka dle § 165 odst.2) (2) Soud jmenuje právnické osobě opatrovníka, a to i bez návrhu, jsou-li zájmy člena statutárního orgánu v rozporu se zájmy právnické osoby a nemá-li právnická osoba jiného člena orgánu schopného ji zastupovat.
V našem SVJ se výbor neřídí stanovami. Předseda si vyplácí ročně o 22 tis. Kč ročně více, než mu bylo odhlasováno. Nechal vypracovat projektovou dokumentaci za 83 tis. aniž by o tom vlastníkům jen řekl, natož aby vlastníci toto odhlasovali. Je to již 4.dokumentace k zateplení domu, protože se neumí strefit do požadavků dle zákona. Stále tam dává soukromá okna, balkony, dlažby na balkonech, zábradlí, atd. Jedná se o soukromé části domu, dle prohlášení vlastníka, kdy dům byl převeden v r. 2006.
Parkování v Brně a právo
Co říká právo:
- Údaje, které stát ve svých registrech vede, není třeba státu dokládat.
- Není možné žádat kopii občanského průkazu (zkuste pořídit kopii občanského průkazu u notáře a napište, jak jste dopadli).
Co vyžaduje statutární město Brno od řidiče, který chce v Brně parkovat:
- Dokládat vlastnictví vozidla, dokládat trvalý pobyt, dokládat vlastnictví nemovitosti
- Kopie občanského průkazu a dalších dokladů
Místopředseda SVJ
Dobrý den, chtěl bych se prosím zeptat, jestli právně existuje pozice MÍSTOPŘEDSEDY výboru. Paní předsedkyně říká, že tato pozice již neexistuje. Proto se chci zeptat, jestli tato pozice právně existuje a jaké náležitosti musíme splňovat, aby jsme tuto pozici v SVJ vytvořili. Děkuji za odpověď.
Rodinny klan ve vedeni SVJ
Koupili jsme dum v bytovem dome, bohuzel postupne zjistujeme ze mistni SVJ ovlada rodina, ktera ma bohuzel dost zkreslene predstavy. Ze 14 jednotek maji vetsi pulku. Stanovy prakticky neexistuji, resp existuji z roku ldy se zakladalo. My nejsme ani zatim radne zapsani jako clenove. Predseda je nekdo jjny nez na smlouvach, takovy kocourkov. Nyni resime uver v radech nekolika milionu, nesouhlasime s ucelem ale asi mame opet smulu. V dome je havarijni stav elektriky, zabradli, na chodbach sileny neporadek. Je nejaka paka na vedeni svj aby delalo alespon to minimum co ma a opravy smerovalo smerem ktery je nutny a ne ktery se prave zachce? Ucetnictvi neexistuje, pristupy na společny ucet take zatim nejsou.

Poslední komentáře