Ostatní
Co se děje ve SVJ ?????
Bylo by zajímavé, kdyby administrátor zdejšího portálu vymyslel novou něco jako rubriku, kde bychom si mohli zdělovat co právě probíhá kde v kterém SVJ – opravy, rekonstrukce, revize, problémy atd. JarekSVJ.
neplatna vypoved. (bylo: povereny vlastnik odmita provest odecet tepla
Dobry den. V tematu http://spolecenstvi.okinfo.cz/…odecet-tepla jsem psal, ze povereny vlastnik sam od sebe vypovedel po 4 letech smlouvu firme , ktera nam delala odecty tepla a hodla rozpocitat teplo dle vlastnickych podilu. Zaverem bylo, ze si napred mame udelat jasno v tom, jestli oficialne meraky mame nebo ne (ve stanovach o tom neni radka).
Ted trochu z jineho soudku: Dnes mame shromazdeni, predpokladal jsem, ze zvolime novy vybor a vse dame do poradku (zajistime novou firmu). Ale vynoril se dalsi problem: v zakone 72/1994 par.11, odstavec 4 se mj. pise:
Nová vyhláška č. 23/2008 - technické podmínky požární ochrany staveb
Dobrý den, nemáte někdo bližší info o této nové vyhlášce? Vstupuje v platnost 1.7. 2008, v médiích ji probírali ve vztahu k nástěnkám :-) na chodbách. Podle mě je daleko závažnější problém otázka případného dovybavení bytů požárními hlásiči a domu hasicími přístroji. I když ze znění § 30 a § 32 dovozuji, že pro starší stavby se zatím nic nemění. Dável jsme mailový dotaz na vnitro, ale zatím nemám odpověď. http://www.mvcr.cz/…sb010–08.pdf KarelH
Jak odstroupit ?
Zdravím, poraďte někdo jak můžu odstoupit z předsednictva SVJ bez svolávání schlůze. Děkuji
vyhláška 85/1997 Sb
Na předpisu záloh na služby a dalších plateb máme dovětek „Předpis je upraven dle požadavků statutárních orgánu společenství vlastníků, výborů samospráv a jednotlivců. Dále je upraven příspěvek na správu a úhrady za správu (schváleno představenstvem SBD 2.4.2007) zálohy na ÚT, TUV a SV u družst. bytů dle nedoplatkových výsledků za r. 2006. Je proveden přepočet dlouhodobé zálohy dle přepočt. spoluvlast. podílů. Přepočtený spoluvlastnický podíl zohledňuje rozdílnost zákonného přístupu dle vyhlášky číslo 85/1997 Sb. k vlastníkům a nájemcům. V družstevních domech odpovídá užitkové ploše.“ Prosím jak tomu máme rozumět jsme vlastníci. Děkuji
Je to střet zájmů?
Dobrý den, může mi někdo odpovědět na dotaz, zda v SVJ může vykonávat funkci předsedy výboru SVJ a technika ( technická správa SVJ na živnostenský list)jedna a tataž osoba? Je to považováno za střet zájmů? Jana K.
Placení
Dobrý den. Zajímalo by mě, jak je to s placením např: revizí plyn.sporáků v bytech, s výměnou měřáků na topení, s osazením nebo výměnou termoreg.ventilů, odečet tepla a teplé vody. Kdo tyto služby platí. Vlastníci jednotlivých bytů nebo z fondu údržby společenství? Děkuji Davidová
je možné zveřejňování zápisů ze schůze výboru na nástěnce v domě nebo na webu
Dobrý den,mám dotaz ohledně zveřejňování zápisů ze schůzí výboru SVJ na nástěnce v domě nebo na webových stránkách.Výbor SVJ mi sdělil k žádosti o zveřejňování zápisů z výboru toto: stanovisko Úřadu pro ochranu osobních údajů č.j. SKO-0860/08–2/POT ze dne 21.2.2008 ve znění: ..“bylo by takovéto zveřejnění zápisů z jednání výboru a kontrolní komise SVJ v rozporu se stanovami SVJ“. Znamená to tedy, že zápisy z výboru SVJ mají charakter neveřejné listiny a každý kdo s nimi pracuje je dle zákona č. 101/2000 Sb. správcem osobních údajů a dle jeho § 5 Samozře odst.2 a odst.9
Odstoupený výbor, ale problém
Dobrý den, chtěla bych znát Váš názor na tuto situaci. Jsme SVJ, velmi problematické, tedy hlavně kvůli konkrétním lidem, kteří dělají rádi zle. Výbor odstoupil, ale protože nechtějí, aby je někdo nahradil, tak si předseda vymyslel, že tu budou existovat 2 zástupci spolu se správcem. Bohužel došlo k odsouhlasení shromážděním, protože se zdálo, že bychom to my noví nemuseli tak dobře zvládat a udělala se taková pojistka. Ze začátku nás nenapadlo, že to byla hloupost a vychytralost bývalého výboru. Podotýkám, že funkční období již pominulo, a proto jsem chtěli výbor nový, také z toho důvodu, že ten starý špatně pracoval.
Odstranění stromů v okolí domu
Dobrý den,jako SVJ vlastníme pozemek pod domem,okolí domu již patří městu.Problém spočívá v tom že v blízkosti domu cca 3–6 m jsou vzrostlé stromy,konkrétně břízy,o které jsme město požádali o odstranění.Odbor životního prostředí to zamítl s tím,že stromy jsou zdravé a nájemníkům v domě ničím nepřekážejí.Chci se zeptat,zda existuje nějaká vyhláška nebo zákon ,který by upravoval do,nebo v jaké vzdálenosti od domu se můžou stromy vysazovat?Děkuji Drahoš

Poslední komentáře