Ostatní

Výše zálohových příspěvků na správu

Vložil Anonymous, 29. Březen 2008 - 14:14 ::

Dobrý den, pokoušela jsem se dopočíst kolik mě stojí m2 ve 2+1. Prosím opravte mě jestli dělám chybu. Z které plochy mám vycházet podl.pl.55,40, užit.pl.55,40, zapooč.. plocha 48,28 spol.podíl 570. Když si vypočtu dlouh.zál.1425Kč/0,05­70 vychází mi 25Kč a krátk.zál. 324,50/0,0570 tak 5,69 tzn. že m2 platím 30,69? Ptám se proto, že 12ti podl. dům s 12 stejnými byty nad sebou se liší jak v ploše bytu tak v podílech samozřejmě i platbách. Byt nade mnou má vl. podíl 581. S výborem se nemůžu shodnout tvrdí že platím 25Kč a chtějí zvýšit o 3Kč na m2 To jsme po rekonstrukci v DZ je 982Kč úvěr+443"FO" .

Korespondenční volba Výboru SVJ - žádost o názory

Vložil Anonymous, 27. Březen 2008 - 17:55 ::

Dobrý den, prosil bych Vaše názory, zda dle Vašeho názoru lze zakotvit do Stanov SVJ možnost korespondenčního hlasování o volbě členů Výboru SVJ – především s ohledem na §9 odst. 12 zákona 72/1994 v znění pozdějších změn, který uvádí že: k platnosti zvolení členů Výboru, nebo pověřeného vlastníka je zapotřebí, aby na SCHŮZI SHROMÁŽDĚNÍ byli přítomni vlastníci, kteří ...............

děkuji za Vaše vyjádření s pozdravem Petr Vávra

Návrh na změnu do OR - počet vyhotovení příloh,formulář

Vložil PetrNovak7, 25. Březen 2008 - 16:45 ::

Dobrý den,

je nutné při podávání změny do zápisu v OR nutné přiložit dvě kopie od každé přikládané kopie přílohy?Jedná se o část V.přílohy-počet vyhotovení. Logicky bych spíše do pole „počet vyhotovení“ vyplnil jen „1“ a zároven si nechal orazítkovat všechny druhé kopie pro své případné prokazování v případě budoucích potíží.Nebo vypsat :počet vyhotovení „2“ a nechat si potvrdit třetí?Děkuji za reakci předem.

(Vyplněno v 602XML Filler cz)

pronájem bytové jednotky

Vložil Anonymous, 25. Březen 2008 - 16:07 ::

Dobrý den, měl bych ke konzultaci následující situaci: Město prodává obecní byty stávajícím nájemníkům formou prodeje celého bytového domu. Počet bytů 15,plochy bytů jsou zcela shodné; z toho 13 nájemců je ochotno zaplatit cenu cca 250 tis. kč 2 nájemnci – staří lidé nemají ani dostatek prostředků na koupi, a rádi by v domě dožili. Ostatní členové jsou ochotni za ně navýšit svůj podíl. Tzn. šlo by o SVJ s 15 byty a 13 vlastníky. Po vzniku SVJ by tedy došlo k tomu,že 2 jednotky by byly využívány právem pronájmu

Dále předpokládejme stav, kdy již došlo k ukončení regulace nájemného

pes otravující život

Vložil Anonymous, 25. Březen 2008 - 9:54 ::

Dobrý den,bydlíme v paneláku, máme dvě děti a z toho osmiměsíční miminko. Vedle nás mají sousedé dobrmana a ten když všichni ráno odejdou tak štěká a veje do té doby než zase všichni přijdou a není jediný den aby nám malinkého nevzbudil nebo k vůli němu nemohl usnout sa to nemluvím o tom když manžel přijde z práce po noční a chce se aspoň trochu vyspat.Zkoušela jsem se s majitelkou psa rozumně domluvit, ale bez úspěchu. Prosím můžete mi někdo poradit co se s tím dá dělat?Jinak proti pejskům nic nemám, ale tohle je hrozně vyčerpávající, dě

Zastavení bytu SVJ

Vložil Anonymous, 24. Březen 2008 - 16:43 ::

Dobrý den,

mám možnost koupit byt v domě vlastněném SVJ. Počítám že kdyby to šlo tak bych si vzal úvěr ze stavebního spoření na tento byt a ten by potom byl zastaven stavební spořitelně. Slyšel jsem ale že zastavení bytu musí souhlasit ostatní vlastníci ze SVJ. Je to pravda?

Děkuji za odpověď

Přemek Mišun

Pro ADMINA - návrh

Vložil JarekSVJ, 22. Březen 2008 - 20:36 ::

Bylo by zajimavé zřídit na tomto portále možnost chatu…

Fond oprav

Vložil Anonymous, 18. Březen 2008 - 7:07 ::

Ahoj. Jsme SVBJ s 18 byt.jednot­kami. Áť hledám jak hledám(moc to neumím)nemůžu najít kde je napsáno jak a kolik má kdo přispívat do FO. Vím, že podle zákona podle spoluvlastnických podílů, ale nemůžu to nikde najít? Víte někdo nějaký odkaz, kde se o tom píše? Vlastníci chtějí ať jim ukážu zákon, který to nařizuje. Ivana

Vytahování věcí z popelnic

Vložil Anonymous, 17. Březen 2008 - 21:41 ::

Kde přesně je zakázáno prohrabování se v popelnicích? Přesto jsme se s tím asi všichni setkali. Děkuji.

KarelJ

změna výše úhrad za energie a služby dle vyúčtování za předchozí rok

Vložil Anonymous, 16. Březen 2008 - 16:32 ::

Dobrý den. Ve stanovách společenství vlasníků máme standartní formulaci, že na změnu způsobu rozúčtování cen za služby a energie je nutný souhlas 75% vlastníků. Není mi jasné, zda se to týká pouze „způsobu“( např. platba rozúčtovaná na m2 podlahové plochy by se měnila na platbu za byt jako jednotku) nebo i vyúčtování a následného zvýšení záloh či zrušení některých položek na měsíčním rozpisu plateb i když způsob rozůčtování pak zůstává stejný ( zase třeba na m2). Děkuji za odpověď, Ruzicka

e mail: IvaRuze@atlas.cz

Syndikovat obsah