Ostatní
pes otravující život
Dobrý den,bydlíme v paneláku, máme dvě děti a z toho osmiměsíční miminko. Vedle nás mají sousedé dobrmana a ten když všichni ráno odejdou tak štěká a veje do té doby než zase všichni přijdou a není jediný den aby nám malinkého nevzbudil nebo k vůli němu nemohl usnout sa to nemluvím o tom když manžel přijde z práce po noční a chce se aspoň trochu vyspat.Zkoušela jsem se s majitelkou psa rozumně domluvit, ale bez úspěchu. Prosím můžete mi někdo poradit co se s tím dá dělat?Jinak proti pejskům nic nemám, ale tohle je hrozně vyčerpávající, dě
Zastavení bytu SVJ
Dobrý den,
mám možnost koupit byt v domě vlastněném SVJ. Počítám že kdyby to šlo tak bych si vzal úvěr ze stavebního spoření na tento byt a ten by potom byl zastaven stavební spořitelně. Slyšel jsem ale že zastavení bytu musí souhlasit ostatní vlastníci ze SVJ. Je to pravda?
Děkuji za odpověď
Přemek Mišun
Pro ADMINA - návrh
Bylo by zajimavé zřídit na tomto portále možnost chatu…
Fond oprav
Ahoj. Jsme SVBJ s 18 byt.jednotkami. Áť hledám jak hledám(moc to neumím)nemůžu najít kde je napsáno jak a kolik má kdo přispívat do FO. Vím, že podle zákona podle spoluvlastnických podílů, ale nemůžu to nikde najít? Víte někdo nějaký odkaz, kde se o tom píše? Vlastníci chtějí ať jim ukážu zákon, který to nařizuje. Ivana
Vytahování věcí z popelnic
Kde přesně je zakázáno prohrabování se v popelnicích? Přesto jsme se s tím asi všichni setkali. Děkuji.
KarelJ
změna výše úhrad za energie a služby dle vyúčtování za předchozí rok
Dobrý den. Ve stanovách společenství vlasníků máme standartní formulaci, že na změnu způsobu rozúčtování cen za služby a energie je nutný souhlas 75% vlastníků. Není mi jasné, zda se to týká pouze „způsobu“( např. platba rozúčtovaná na m2 podlahové plochy by se měnila na platbu za byt jako jednotku) nebo i vyúčtování a následného zvýšení záloh či zrušení některých položek na měsíčním rozpisu plateb i když způsob rozůčtování pak zůstává stejný ( zase třeba na m2). Děkuji za odpověď, Ruzicka
e mail: IvaRuze@atlas.cz
Cena za zápis změny v obchodním rejstříku
Dobrý den, ráda bych se zeptala těch co už prošli změnou ve výboru kolik stojí kolky pro zápis změny do obchodního rejstříku? Předem díky za odpověď. Laďka
Výbor společenství
Dobrý den. Postupně odstoupil výbor našeho společentsví, zůstal pouze jeden člen. V roce 2007 nebylo svoláno shromáždění, nebyla schválena roční závěrka, výbor i společnestvíjsou nečinní. Myslíte, že když jako vlastníci podílu vyššího než 40% na spol. částech domu svoláme shromáždění a zvolíme nový výbor, že tím něco porušíme? Ostatní členové jsou pasivní a stanovami stanovený postup je zdlouhavý. Díky za odpověď Bronek
TRVÁNÍ SVJ
Ze zákona vzniklo SVJ,do konce dubna musí být ověřeno notářem a zapsáno na katastru. Bohužel jsme dva bytové domy, které se nikdy nedohodnou. Do naší bytovky (6 bytů + obchod se sklady) zatýká pravděpodobně střechou. Druhá bytovka (12 bytů) tento problém nemá. Na schůzi nám bylo řečeno, že s se založí SVJ, rozdělí peníze pro každou bytovku a pak si můžeme klidně střechu opravit. Je to nezajímá, potřebují vymalovat chodbu. Proto nás šest nesouhlasí se SVJ, dokud se neprovede oprava. Víme, že nás přehlasujou a SVJ vznikne a ve výboru budou jejich lidé.Věříme, že časem dojde k opravě a budeme chtít v SVJ někoho z naší bytovky.
Obnovení smlouvy
Dobry den.Mam skromny dotaz ohledne obnoveni smlu s dodavateli.Jako nove SVJ mame k 1.4.2008 uzavrit nove odberatelske smlouvy po SBD.SBD ukonci a my obnovime.Nevim jestli je spravne podepsat smlouvu s dodavatelem vody ,kdy SBD v navrhu nove smlouvy neuvadi cenu za mesicni zalohu.Kdyz to do 3 mesice platilo za nas a vlastne se jenom meni hlavicka smlouvy =misto SBD bude SVJ,jinak zustava vse stejne.Prosim jestli muzete nejake vyjadreni k takto nbizene smlouve .Dekuji Vam .Kostas

Poslední komentáře