Ostatní

VEČERKA

Vložil Anonymous, 11. Březen 2008 - 11:12 ::

Zdravím všechny. Mám takovou perličku.Nejprve musím říct,že v našem domě převažují důchodci.Na schůzi padl docela vážně míněný návrh aby po 20 hodině nikdo nejezdil výtahem ani nechodil po schodech a nerušil tím ostatní.Naštěstí zvítězil zdravý rozum,že by návrh byl zcela bez podpory se rozhodně nedá říct.To jsem teda valil oči.Přeju hezký den jdu omrknout na kolik přijde nezávislé topení do auta.Pro jistou.:-)) ALDA

Užívání společných prostor

Vložil Anonymous, 11. Březen 2008 - 9:54 ::

Vlastním byt 2+1 což odpovídá podílu o velikosti 2,75% na společných prostorách. Správce rozpočítal užívání sušárny podle procentuálního podílu jednotlivých bytů.Takže každý má určeno od kdy do kdy může prádelnu užívat.Na náš byt připadl termín od pondělí 0.00 hod do úterý 8.00 hod. Vlastníci, kteří mají malý byt jsou potom znevýhodněni. Upravuje zák.č.72/94 Sb. užívání společných prostor takovýmto způsobem? Není lepší dohoda mezi jednotlivými vlastníky než takto určovat, kdy můžete prát??? Můžeme se proti tomuto nějak bránit??

Půdní vestavba

Vložil Anonymous, 9. Březen 2008 - 17:23 ::

Dobry den, radi bychom si na pude nad nasim bytem pristaveli dve nebo tri mistnosti. Jak mame postupovat, kdyz je puda spolecnym prostorem vsech vlastniku domu (7 vlastniku).

1. svolani schuze?
  2. souhlas vsech vlastniku
  3. smlouva o vystavbe – ve smlouve o vystavbe bude napsano kolik jsme jim za ten souhlas zaplatili?

Do katastru se to pak zapise, jako zvetseni bytove jednotky Dekuji Petra Nova

Pravomoci předsedy výboru

Vložil Anonymous, 7. Březen 2008 - 8:45 ::

Naše SVP má tříčlenný výbor. V letošním roce budeme provádět výměnu oken a kompletní rekonstrukci výtahů, což pro náš dům představuje náklady cca 9 mil.Kč. Ve výboru jsem byla místopředseda a pro informaci, v jednom stavebním družstvu jsem zajišťovala veřejné zakázky. Takže jsem navrhla provedení výběru firem v podobě oslovení firem zadáním zakázky se stanovenými podmínkami, došlé nabídky měly být otevřeny za přítomnosti výboru a 2 přizvaných členů společenství. Z nabídek pak v tomto složení měly být vybrány 3 nejvýhodnější a ty předloženy shromáždění vlastníků ke konečnému výběru a odsouhlasení. Považuji tento způsob za zcela průhledný. Na schůzi výboru byl tento postup jednomyslně odsouhlasen. Předseda výboru bez komunikace se členy výboru toto rozhodnutí zrušil. Před schůzi, na kterém mělo být otevření obálek provedeno jen pouze telefonicky sdělil své rozhodnutí. Když jsem oponovala, že nemůže měnit sám rozhodnutí výboru, sdělil, že jako předseda může. A že rozhodnutí výboru je v rozporu s právními předpisy, což jsem rovněž rozporovala. Protože nechci být spojená s jakýmkoliv jednáním ohledně zadání zakázky, které by mohlo vzbuzovat podezření a zároveň jsem si chtěla pojistit, že předseda výboru nezačne s nabídkami manipulovat do shromáždění vlastníků, podala jsem odstoupení s uvedením důvodů. Odstoupení bylo výborem přijato. Pro zpestření – předseda výboru odmítl odstoupení osobně převzít, že s ním nesouhlasí a že ho převezme jedině když ho přepracuji. Což jsem odmítla s tím, že on nestvrzuje souhlas, ale převzetí. Jaké však bylo mé překvapení, když předseda výboru místo co nejrychlejšího svolání shromáždění vlastníků znovu vymýšlí způsob otevírání obálek, tentokrát že na domě vyvěsí termín otevírání s možností vlastníků zúčastnit se otevírání obálek, které provede on a zástupce správce domu. S tím nesouhlasí ani další, zbývající člen výboru.

Noví vlastníci v domě a špatná komunikace

Vložil Anonymous, 7. Březen 2008 - 8:43 ::

Dobrý den,

od včerejšího dne studuji různá témata na tomto portálu a našla jsem zde mnoho cenných informací. Mám však ještě dotaz, na který se mi odpověď nepodařilo nalézt. Jsem v našem domě vlastníkem bytové jednotky od r.2006, bydlím zde však až od r.2007 a doposud jsem obdržela teprve druhé vyúčtování služeb a čerpání fondu oprav. Účetnictví a správu domu nám zajištuje jiná společnost na základě smlouvy podepsané již v dávné minulosti. Ve vyúčtování za rok 2007 máme právě v čerpání fondu oprav uvedené značně nadhodnocené částky, řádově v desetitisících korun, za úkony, které na stavu domu nejsou znát a ráda bych společně s několika dalšími nájemníky požádala o vysvětlení. Kontaktovala jsem společnost, která nám vede účetnictví, zda je u nich možná kontrola dokladů k daným záhadným položkám, Ti mě však odkázali na výbor společenství. Konkrétní osoby jsem si vyhledala v obchodním rejstříku a budu předsedkyni zasílat doporučeně výzvu o svolání shromáždění k vysvětlení položek čerpání fondu. Ráda bych se však předem připravila. Poradí mi prosím někdo, jak je možné dopídit se stanov, které platí pro naše společenství, když předsedkyně odmítá komunikovat? Za dobu, kdy jsem novým vlastníkem, se v domě nekonala jediná schůze a práce, které proběhli též nebyly schválené, alespoň mi nikdo nebyl schopen říct, jestli někdo něco podepisoval.

SVJ a BD v jednom panelovém domě..

Vložil Anonymous, 4. Březen 2008 - 13:24 ::

Jak, prosím, bude probíhat hlasování o např. rekonstrukci panelového domu, kde bude např. 40 vlastníků v SVJ s podílem 55% na společných částech domu a 29 družstevníků, zastoupených předsedou s podílem 45%. Rozumím tomu tak, že pro tříčtvrtinovou většinu musí dojít ke shodě se zástupcem BD event. že může BD ( pokud bude chtít ) vše zablokovat? Děkuji. Jirka

Co se děje ve SVJ ?????

Vložil JarekSVJ, 4. Březen 2008 - 9:24 ::

Bylo by zajímavé, kdyby administrátor zdejšího portálu vymyslel novou něco jako rubriku, kde bychom si mohli zdělovat co právě probíhá kde v kterém SVJ – opravy, rekonstrukce, revize, problémy atd. JarekSVJ.

neplatna vypoved. (bylo: povereny vlastnik odmita provest odecet tepla

Vložil kokito, 3. Březen 2008 - 8:37 ::

Dobry den. V tematu http://spolecenstvi.okinfo.cz/…odecet-tepla jsem psal, ze povereny vlastnik sam od sebe vypovedel po 4 letech smlouvu firme , ktera nam delala odecty tepla a hodla rozpocitat teplo dle vlastnickych podilu. Zaverem bylo, ze si napred mame udelat jasno v tom, jestli oficialne meraky mame nebo ne (ve stanovach o tom neni radka).

Ted trochu z jineho soudku: Dnes mame shromazdeni, predpokladal jsem, ze zvolime novy vybor a vse dame do poradku (zajistime novou firmu). Ale vynoril se dalsi problem: v zakone 72/1994 par.11, odstavec 4 se mj. pise:

Nová vyhláška č. 23/2008 - technické podmínky požární ochrany staveb

Vložil karelh, 2. Březen 2008 - 16:27 ::

Dobrý den, nemáte někdo bližší info o této nové vyhlášce? Vstupuje v platnost 1.7. 2008, v médiích ji probírali ve vztahu k nástěnkám :-) na chodbách. Podle mě je daleko závažnější problém otázka případného dovybavení bytů požárními hlásiči a domu hasicími přístroji. I když ze znění § 30 a § 32 dovozuji, že pro starší stavby se zatím nic nemění. Dável jsme mailový dotaz na vnitro, ale zatím nemám odpověď. http://www.mvcr.cz/…sb010–08.pdf KarelH

Jak odstroupit ?

Vložil Anonymous, 1. Březen 2008 - 23:35 ::

Zdravím, poraďte někdo jak můžu odstoupit z předsednictva SVJ bez svolávání schlůze. Děkuji

Syndikovat obsah