Ostatní
Doručování pošty
Poradíte někdo, jak doručit výpověď z nájmu, když nájemník nepřebírá poštu.
Garáže a placení do fondu oprav
Dobrý den, chtěla bych pokud by to bylo možné aby mi odpověděl pan Matějka. Do fondu oprav se dávají peníze na opravy společných prostor. Je garáž kterou mám v nájmu od družstva jako spol. prostor? Asi ne. Je tedy normální a hlavně jestli to není protizákonné vybírat do FO za garáž téměř 260,–Kč měsíčně? A jestli se tato platba vztahuje na případné soukromé vlastnictví garáže? Děkuji Lepková
Kočárek
Dobrý den, chci se zeptat, před měsícem se nám narodily dvojčátka. Samozřejmě jsme koupili kočárek pro dvojčata (vedle sebe). Jelikož s tímto kočárkem do sklepních prostorů, kde sice kočárkárna je, s jíždět po strmých schodech je sebevražda a navíc se s tímto kočárkem hůře manipuluje, proto tento parkujeme u zadního vchodu, který je používán jen zřídka.Můžeme tento kočárek přesto parkovat u zadního vchodu, kde je dostatek místa pro nahodilé situace (oheň)? A nebo existuje nějaká vyhláška, která stanoví, kolik metrů musí zůstat pro volný pohyb?Předem děkuji za odpověď.
Změna názvu SVJ
Dobrý den!
Rád bych se tu poptal, zda náhodou nemáte někdo zkušenosti se změnou obchodního jména při zachování IČ a ostatních dokumentací.
Netuším, jaxe to dělá u obchodní společnosti, natožpak u SVJ.
Máme totiž šíleně dlouhý a nepříjemný název i přesto, že tehdy na krajský soud šlo poměrně krátké a náležitosti obsahují obchodní jméno. Bylo jednoduché a naprosto výstižné. Nebyla možná záměna.
Místo toho jsme měli v usnesení od krajského soudu takovej shit, že bych to fakt už rád změnil. To než člověk napíše, pokud se mu to vůbec někam vejde, taqyroste kedlubna! (-:
Parkovací místa
Dobrý den,mám takový problém.Měli jsme schůzy na které jsme si odsouhlasili parkování a udělala jsem mapku kde bude kdo parkovat(každý stím souhlasil a potvrdil podpisem)a vyvěsilo se to na nástěnku(každý souhlasil).Ale jeden nájemník který je majitelem bytu v kterém bydlí jeho dcera,takže tam byla v jeho zastoupení(také souhlasila a podepsala) mě těd napadá(jako předsedu)že naše rodina má 3místa(máme dvě děti a ty mají každý auto jelikož byd.na vesnici a práce je ve městě a jedno máme my).A on jenom jedno místo že se to má rozpočítat podle met
Znovu odpad
Musím se vrátit ještě k tomuto tématu. Vlastník zabudovaného odpadu si dal žádost na stavební odbor o dodatečné povolení. 75% vlastníků mu dalo souhlas k zachování odpadu. A já nevím a marně někde hledám, co se stane v případě, že vinou tohoto odpadu vnikne nějaká škoda? Kdo za ni odpovídá? Vlastník odpadu nebo společenství? Děkuji Alena
Hlasování vlastníků
V případě hlasování o umístění věcí do společných prostor (někdo pro, jiný proti) je nějaká podmínka kolik lidí z paneláku se musí hlasování účastnit, aby bylo právoplatné? Tj. pokud je v paneláku 30 bytů, kolik se jich musí hlasování účastnit, aby bylo rozhodnutí platné. Popř. v případě rozhodnutí kolik procent musí vítězná strana získat? Děkuji za odpověď
výbor
Jaký je postup v případě,že na schůzi vlastníků odstoupí předseda výboru a současně je zvolen nový člen výboru?Jak postupovat při zápisu změn v OR?Notářka nebyla na schůzi přítomna.LV
Nadpisy a podpisy
Prosím účastníky diskuse aby vyplňovali kolonku Předmět nějakým výstižným názvem. Pokud se tak nestane, automaticky se načtou první slova odpovědi a vznikne nic neříkající název.
Při odpovědi na určitý příspěvek by bylo vhodné reakce označovat čísly. Lépe se pak člověk orientuje.
K přehlednosti také přispěje, když budou příspěvky podepsány jakýmkoliv podpisem. Lépe se odpovídá panu 12345 než jednomu z několika anonymousů. :-))
Děkuji a přeji hezký den!
Parkoviště reserve
Kdo odpovídá za úrazy zejména v zimnín období na rezervovaném parkovišti,majitel pozemku a nebo pronajímatel?

Poslední komentáře