Ostatní

Bezvládí a odměna výboru.

Vložil Anonymous, 1. Únor 2009 - 16:20 ::

Dnem 5.8.08 skončilo 5leté funkční období výboru. Dne 7.11.08 starý výbor, již bez mandátu, svolal členskou schůzi na které oznámil že „odstupuje z funkce ??!!“ a že je třeba zvolit výbor nový. Nový výbor byl tedy zvolen a to v původním složení platném v dřívějším funkčním období a to na dobu od 1.1.2009 do 31.12. 2013. Za dobu od 6.8.08 do 31.12.08 panovalo v SVJ bezvládí. Výbor si však nechal vyplatit odměnu za výkon funkce i za dobu 5 měsíců bezvládí. Zastám stanovisko, že na odměnu nemá výbor nárok. Je můj názor správný nebo se mýlím?

změna programu schůze

Vložil Anonymous, 31. Leden 2009 - 11:41 ::

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat (jelikož jsem nikde nenašel) na možnost změny programu schůze. V pondělí máme schůzi,její program vysí na nástěnce jak má už 14 dní,ale potřeboval bych na schůzi probrat ještě dvě důležité věci.Člen výboru mi dal výpověď a tak bych hned chtěl provést novou volbu. Otázka zní jestli mohu do této schůze zařadit další bod,nebo jestli musím znovu svolat schůzi s tímto bodem(aby vysel na nástěnce program). Pokud je možné program změnit a hlasovat i o takto důležitých věcech bez toho aby byly předem v programu jak prosím postupovat?

Změna výše záloh na správu domu.

Vložil Petr Šrámek, 30. Leden 2009 - 13:39 ::

Dobrý den, je možné o výši záloh na správu domu rozhodnout na schromáždění pouze na základě souhlasu nadpoloviční většiny všech přítomných hlasů a nebo je potřeba souhlasu tříčtvrtinové většiny ? Děkuji za odpověď

Dar do obč.sdružení

Vložil Anonymous, 28. Leden 2009 - 20:42 ::

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, zda SVJ může ze svého fondu oprav poskytnout dar např. občanskému sdružení, pokud se činnost sdružení zabývá např. hájením zájmů SVJ? Děkuji za názory a případně odkazy.

Odvod sociálního pojištění z odměn statutárů SVJ

Vložil Anonymous, 28. Leden 2009 - 15:47 ::

Dobrý den, prosím o informaci zda se má z odměny statutárního výboru SVJ srážet i sociální pojištění od 1.1.2009 ( zdravotní pojištění se sráží již od 1.1.2008). V případě, že ano, prosím o uvedení odkazu na patřičný právní předpis. Děkuji všem za odpověď.

Jana

Společenství vlasníků bytových jednotek

Vložil Jan Čermák, 28. Leden 2009 - 13:45 ::

Jsme vlastníky bytových jednotek domu se 6 byty a chceme si z fondu oprav koupit motorovou sekačku na sekání trávy , květiny a stromky na pozemek před domem který je majetkem obecního úřadu je to možné a při jednání na shromáždění stačí nadpoloviční většina nebo souhlas všech , je to podle stanov možné. Předem děkuji ze vysvětlení

Zvýšení záloh na správu domu

Vložil Petr Šrámek, 28. Leden 2009 - 11:43 ::

Dobrý den, v domě máme 8 jednotek a jsme 4 vlastníci (jsme SVJ). Společně s jedním sousedem máme většinu hlasů a chceme spolu rozhodnout o zvýšení záloh na správu domu. Je to možné ve smyslu ust. § 15 odst. 2 zák. č. 72/2004. Děkuji Petr

platby za odvoz odpadků za osobu

Vložil Veverková Věra, 27. Leden 2009 - 13:51 ::

V našem SVJ rozúčtováváme odvoz odpadků podle počtu osob v bytě. Syn je u mě stále hlášený, ale bydlí již u své manželky. Tam ,ač není hlášený, platí za odvoz odpadků/také to mají dle osob v bytě/. Zároveň já prý musím za něho platit odpadky, protože je tu prý hlášený trvale. Takže stále platíme za odvoz odpadků za jeho osobu 2×. Lze to nějak vyřešit, aniž by se musel ode mne odhlašovat ? Děkuji Veverková

Novela ZoVB

Vložil Pavel, 27. Leden 2009 - 0:23 ::

Od 3.2.2009 budou poslanci projednávat novelu ZoVB, která se ale bude týkat pouze převodu bytů ze starých družstev.

Za zmínku snad stojí, že tento návrh novely o několika řádcích byl předložen 31.7.2007 a v únoru 2009 je již ve druhém čtení! Rok a půl na jedno čtení!

Nový zákon stále v nedohlednu. A pokud ho snad bývalý šéf LRV někdy napíše (když stávající návrh dvakrát shodil), tak meziresortní připomínkové řízení, LRV, 3 čtení u poslanců, jedno u senátorů (pokud ho nevrátí) a hradní podpis (pokud ho nevrátí) vydá tak na dvě úplná volební období, při tempu našich zákonodárců. :-))

Protipožární vyhláška a ombudsman

Vložil Pavel, 26. Leden 2009 - 14:10 ::

Tak se JUDr. Motejl pochlapil a prokoukl, že se různé předpisy dělají na objednávku.

Přitom ty hasičáky se prý musí dovážet, v ČR se ani nedělají. Uvidíme co ÚS.

Hezký den!

http://www.novinky.cz/…-o-zisk.html

Syndikovat obsah