Ostatní
Změna pověřeného vlastníka
Změnili jsme pověřeného vlastníka a stanovy. Chceme nahlásit změnu do obchodního rejstříku, ale nedohledali jsme, jaké přílohy se mají předložit. Poradíte?
Narušování dobrých sousedských vztahů
Dobrý den, prosím o radu v následující věci. Sousedům nad mým bytem několikrát do roka vyteče voda: pračka, špatné odpady. Jistě to není záměr, ale reakce z jejich strany je zcela neadekvátní. Není možné je kontaktovat, zapírají se, na vzkazy nereagují, přesvědčit je, aby si dali odpad opravit trvá několik měsíců. O nápravě či náhradě škod ani nemluvím. Argument? My máme doma sucho. Před necelým rokem rokem draze zrekonstruovanou koupelnu mám zdevastovanou – zničený sádrokarton apod. Jaké jsou možnosti, jak v takovém případě postupovat? Děkuji za pomoc!
sankční poplatek
SVJ vystavilo faktury jednomu vlastníkovi na sankční poplatek za porušení domovního řádu. Je tento poplatek příjmem SVJ nebo příjmem jednotlivých vlastníků? A podává se v obou případech daňové přiznání? A kdy se podává? Vystavením faktury nebo až je vlastník uhradí?
prodej bytu PO
Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda jako vlastník bytu, který je ve společenství vlastníků jednotek, mohu tento byt prodat i právnické osobě? Liší se tento prodej nějak od prodeje bytu fyzické osobě (z právnického hlediska). Předem děkuji za odpověd. Barr
Sloučení čtyř garzoniér v jeden byt
Dobrý den, můžete mi, prosím, poradit s následujícím problémem?V našem panelovém domě jsem zakoupil 4 garzoniery, chci je sloučit v jeden byt.Co všechno proto musím udělat?Zatím mám souhlas ostatních vlastníků bytových jednotek.Jaké všechny „papíry“ k tomu potřebuji? Předem děkuji.Kiss
Kdo je vlastnik durz.bytu?
Dobry den,
nevite nekdo , jestli muzou byt vlastnici dva druzs.bytu? Myslim tim, ze ja i pritel, protoze potrebujeme pro stavebni sporitelnu potvrzeni, ze jsme vlastniky oba, jinak nam tento byt nezafinancujou?
Diky moc za odpoved.
Lucie
hlasovací listina
Schvalujeme na svolané schůzi úvěr na opravu střechy, musím mít písemně sepsanou hlasovací listinu? Co musí obsahovat? Chci mít jistotu, že si to později někdo nerozmyslí. J.T.
Zápis ze schůze
V jaké formě má být oficiální zápis ze schůze a prezenční listina pro schválení úvěru od banky? K.T.
Prevod z BD do osobniho vlastnictvi
Dobry den, existuje nekde jasny postup s vsemi praktickymi kroky, ktere je treba udelat kvuli prevodu bytu z bytoveho druzstva do osobniho vlastnictvi? Nedokazu to nikde na jednom miste najit… Dekuji
Povinnosti SVJ při převedení nebytových prostorů na bytové
Jaké má SVJ povinnosti ke svým novým členům z hlediska jejich přístupu ke společným prostorám? Tzn. např. za předpokladu, že převedlo dosud nebytové prostory na bytové a tyto jako byty prodalo? Je nutné pro takové byty zrekonstruovat přístupové prostory (chodby k nově vzniklým bytům) podle standardů platných v daném domě? Je povinno přidělit sklep, domovní schránku, zajistit užívání balkonu v patře – tzn. vytvořit nově vzniklým bytům stejné podmínky, které využívají všichni dosavadní vlastníci SVJ?

Poslední komentáře