Ostatní

grilování na balkonech

Vložil Anonymous, 2. Červen 2008 - 11:29 ::

Dobrý den, neřešili jste již někdo obecně rozšířený nešvar – grilování na balkonech? Zvláště v horkých dnech je toto velmi nepříjemné, zápach z grilovaného masa se dá ještě snést ale daleko horší je, pokud někdo používá gril na dřevěné uhlí – je tu nejen nepříjemný zápach, ale i nebezpečí požáru… Bohužel domluva s těmito lidmi bývá složitá…

plynové bomby na balkoně

Vložil Anonymous, 1. Červen 2008 - 8:34 ::

Dobrý den,

obracím se na vás s prosbou za celou naši bytovku. Co dělat, když majitel bytu vystavuje plynové bomby na svém balkoně, celé odpoledne na ně pere slunce a on je nehodlá odstranit? Jeho balkon je prosklený a všichni se obáváme nejhoršího. Máme založeno SVJ teprve pár měsíců a s tímto majitelem jsou od začátku problémy, prosíme poraďte, co v takové situaci dělat.Děkuji Janka

Rada

Vložil Jari R, 1. Červen 2008 - 0:08 ::

Dobrý večer, nevím jestli zde něco takového je, jestli ano, tak se omlouvám, ale nenašel jsem to. Můj dotaz spočívá v tom. Obec nám odprodává dům s 8 byt.jednotek do vlastnictví,Ale jako podíl (ke kupní smlouvě je přiložena dohoda kdo který byt užívá. Jde mi o to , jestli musíme zakládat nějaké družstvo, co vše musí toto družstvo splňovat, jestli musíme vést nějaké účetnictví, a jestli není lepší dům převést na bytové jednotky + společné prostory. Děkuji za odpověď.

Dva fondy oprav

Vložil Anonymous, 29. Květen 2008 - 22:32 ::

Dobrý den, mám dotaz. Je přípustné a v případě, že ano, jakým počtem hlasů takovou věc lze odhlasovat, založení kromě stávajícího fondu oprav (výše cca 23Kč/m2) druhého samostatného fondu na opravu lodžií. A s tím souvisí druhý můj dotaz. Je skutečně pravdou, jak mi bylo řečeno výborem společenství, že může být odhlasována jakákoliv výše platby do fondu oprav či mimořádná platba na opravu (jedná se i o možnost jednorázové platby až 60.000,– Kč), a z tohoto hlasování mi plyne povinnost tuto platbu platit se všemi právními důsledky, a to i v případě mého hlasování proti. Budu velmi ráda, pokud tomu tak není, za informaci, kde mohu získat podklady pro dokázání, že nelze bez souhlasu všech vlastníků nařizovat platby v neomezené výši.

nedělitelný fond SBD

Vložil Anonymous, 29. Květen 2008 - 13:20 ::

Jak se dělí nedělitelný fond, když je družstvo v likvidaci ( ne proto, že by zkrachovalo), ale nejsou členové. Děkuji ITY

Problém s výborem SVJ

Vložil Anonymous, 28. Květen 2008 - 16:45 ::

Dobrý den,

v současné době se potýkáme s tímto problémem:

Výbor společenství vlastníků bytových jednotek podepsal na základě odsouhlasené cenové nabídky smlouvu na dílo (oprava plynových zařízení). Za práci SVJ řádně zaplatilo. Někteří majitelé bytů nesouhlasí s výší faktury a uvádějí, že je cena neúměrně vysoká. Na základě tlaku výbor SVJ odstoupil a odmítá jakoukoli odpovědnost.

Zajímalo by mě tedy několik věcí:

1. Jaká je odpovědnost výboru za špatné hospodaření? (odsouhlasení nevýhodné cenové nabídky)
  2. Můžou jednotliví majitelé napadnout jednání výboru SVJ v případě, že nesouhlasí s postupem při schvalování cenové nabídky?

ochrana proti ptactvu, netopýři

Vložil Barháčová Ludmila, 27. Květen 2008 - 17:56 ::

Dobrý den, mám, prosím, dotaz a prosím o radu. Jsme ve svízelné situaci. Nedávno jsme za necelé 3 milióny kompletně zrekonstruovali celý dům (Společenství vlastníků). Potýkáme se však v současné době s problém ptactva a netopýrů. Odbor životního prostředí nám při rekonstrukci přikázal (zápis ve stavebním deníku), že nesmíme zamezit přístupu netopýrům do prostoru střechy, která je dvouplášťová. Mají na to právo ? Stává se totiž, že v případě velkého děště apod. nám to těchto otvorů zatéká a také ven přes otvor vytéká odpad, který ničí novou omítku.

Která plocha je určující pro stanovení výše Fondu oprav?

Vložil Zdenko Dvořák, 23. Květen 2008 - 17:55 ::

Prosím poraďte,která plocha je určující pro placení do Fondu oprav. Děkuji.Dvořák

rozpis záloh na garážové stání

Vložil Anonymous, 23. Květen 2008 - 14:30 ::

Dobrý den, na tento portál jsem narazila zcela náhodou a začetla jsem se na několik hodin, ani nevím jak. Bohužel jsem tu nenašla odpověď na svůj dotaz. Zajímalo by mne, jestli je třeba, aby předpis záloh na služby garážového stání obsahoval položky typu odvoz odpadu, vodné a stočné, teplo, ohřev TUV apod., které se v garážích nijak nevyužívají, takže v ročním vyúčtování jsou vždy s 0,– nákladem. Vznikají tak velké přeplatky, protože zálohy jsou správcovskou firmou stanoveny na cca 800,– Kč měsíčně/ GS, přičemž skutečné náklady jsou cca 300,– Kč měsíčně/ GS. Správcovská firma se hájí tím, že to tak musí být účtováno dle zákona a je to naprosto standardní. Možná tuto problematiku již někde v článcích zmiňujete, ale opravdu se mi něco podobného zatím nepodařilo najít.

Souhlas s podnájemníky

Vložil Anonymous, 23. Květen 2008 - 13:41 ::

Prosím o radu, zda je potřeba souhlas ostatních majitelů bytů, když jeden pronajímá byt. Jsme společenství vlastníků. Nikdo o souhlas nežádal. V domě je nyní nepořádek a podnájemnící (většinou tmavé pleti) se často střídají. Děkuji za odpoveď.

ŠN

Syndikovat obsah