Ostatní
Odpověď Janě a Janě S protest.
Vy si myslíte, že jsem to nevěděl? Jen jsem si to chtěl ověřit a zeptat na podrobnosti.Svou funkci vykonávám od r. 1997, t.j. ještě od koupi bytu se všemi peripetiemy s tím spojené. Zároveň jsem správcem, vedu účetnictví vč. vyúčtování záloh. Funkci předsedy vykonávám bezplatně !! V účetnictví jsem pracoval celý život a ještě nedávno jsem vedl podvojné účetnictví u jedné firmy s 6 mil. obratem a další účetnictví 3 firmám. Co vy za Vaším anonymem? Dále na neodpověď Jany S protest. Jak se vyjadřujete o současné vládě a vlastně přímo o mně? (přirovnání ke svini). S Vaším anonymem si to můžete dovolit a proto se nelze divit, že urážky podobného druhu vyprovokují každého slušného člověka
Smlouva o správě
Prosím, poraďte nám.
Jsme společenství vlastníků bytových jednotek (12 členů SVJ), nemáme výbor, nemáme pověřeného vlastníka. Výbor nám nahrazuje a správu domu zajišťuje (zatím bezchybně) družstvo, jehož členové jsme před vznikem SVJ většinou byli. Za dobrou správu jsme vděční. Na vlastní správu si netroufáme vzhledem k vyššímu věku většiny členů SVJ a pracovnímu zaneprázdnění těch mladších. Finanční náklady na správu jsou rovněž únosné.
Při převodu družstvo-správce a vlastníci uzavřeli (jednotlivě) „Smlouvu o zajištění správy, provozu a oprav společných částí domu“.
Opravvy dle nového návrhu zákona
Pokud bude schválen návrh nového zákona, nebude o opravách v domě potřeba schůzovat, stačí podepsat..... ! Já osobně si myslím, že korenspodenčně lze hlasovat k záležitostem společenským, ne majetkovým. Tento způsob lze snadno zneužít a u nás si docela umím představit řešení soudní cestou. Návrh nepovažuji za šťastný.
Jaký je Váš názor?
SVJ
Fond oprav
Dobrý den,mám dotaz.Příklad pan J. je majitel bytu ve kterém bydlela jeho dcera.Normálně platila do FO a nyní se odstěhovala,tím pádem přestala platit zálohy.Je my jasné že by to měl platit vlastník,ale jak to z něho dostat jelikož je chytrolín a prudič.Děkuji Ivana
SVJ bez vedení
Všichni nájemníci v domě koupili byty v nichž bydleli a hned v roce
2001 založili SVJ. Všichni členové výboru na bouřlivé výroční schůzi
složili funkci,schůze se rozpadla a nikdo nechce další schůzi svolat a
nikdo nechce být zvolen za předsedu SVJ ani člena výboru.Dosud jsme si
dělali všechny práce i účetnictví sami.Nyní je v domě úplné
bezvládí.Nikdo nechce nic dělat ani vyřizovat nutné platby
apod.Předseda,pokladník a další funkcionáři nikomu nic nepředali a
bohužel nikdo by od nich nic nepřevzal.
Otázka jak takovou „bezvýchodnou“ situ
Štěnice
Mám takový delikátní dotaz. Jeden člen našeho společenství nám oznámil, že má v bytě štěnice. Výbor se obával, že by se štěnice mohly rozšířit z jeho bytu do ostatních bytů a tak objednal deratizátora na náklady společenství. Deratizátor výboru spolu s fakturací předal informaci, že v bytě bylo 8 postelí a že slouží jako noclehárna pro cizince – stavební dělníky. Pan majitel se po dvou měsících objevil znovu, prý má zase štěnice, ale nyní od sousedů.
Jako výbor nechceme platit znovu, asi by si to měl platit ten majitel, ale zase se obáváme rozšíření štěnic.
Vlastník
Dobrý den mám dotaz.Jeden náš vlastník nepřispívá na společné prostory jak má a náš předseda tvrdí,že je možné ho vyloučit ze společenství vlastníků.Podle něho je to zákonné a vlastník by si pak platil služby a vše ostatní sám.Chtěla bych vědět jestli je to možné a co všechno z toho vyloučení vyplývá.Já jsem o tom nikde nečetla,tak se ptám touhle formou.Děkuji za případnou odpověď.
Nemožnost zbavit se poskytovatele internetu v našem domě, protože ze zákona může mít kabely kde chce a poskytovat komu chce ??
Zdravím, chtěli jsme v našem panelovém domě změnit firmu co poskytuje připojení na internet pomocí přenosu vzduchem, ale tato firma argumentuje tím, že jí nijak vypovědět ani „vyhodit“ nemůžeme, že ona si může internet poskytovat kde chce (využívá i tuším nějakou místnost kde má asi technické zařízení, plus samozřejmě kabely po domu + na střeše příjímač-vysílač). Oháněli se zákonem 127/2005, paragraf 104 (např. (http://ihned.cz/…neho-bremena). V něm je něco jako že O2 taky má vedení kabelů po ČR kde chce, i po panelácích se Společenstvími vlastníků, a nemůže mu to nikdo zakázat, takže prý maximálně tam můžeme přizvat nějakou konkurenční firmu. Nicméně tam žádná nechce, protože už v domě internet a zařízení má tato firma, takže by to pro ně byl trochu nerovný boj. Opravdu nemáme možnost tuto firmu nijak „vyhodit“ a dát si tam jinou, lepší ?
odstoupeni vyboru- nezvoleni noveho vyboru
Starý výbor odstoupil,nový výbor nelze zvolit nikdo s dvanacti
vlastníku již to nechce dělat,jaké je řešení.Navíc dum je zatížen
uvěrem po zatepleni.
Lovčí děkuji.
Jak napsat odstoupeni?
Muzete prosim poradit, co vse ma obsahovat rezignacni dopis na clena vyboru? Z domu jsem se odstehovala a pri dvojcatech nemam moznost byt v SVJ napomocna… E.

Poslední komentáře