Ostatní

Byt.družstvo v likvidaci, prodej bytu v jeho vlastnictví.

Vložil Ladis, 21. Červen 2009 - 16:20 ::

Prosím poraďte. V domě jsme převedli byty do OV a družstvo poslali do likvidace. V majetku družstva zůstaly dva byty kde bydlí nájemci na základě nájemní smlouvy (nezúčastnili se privatizace, nejsou členy družstva a nevlastní žádný podíl). Na základě ZOVB jsme jim přednostně byty nabídli k úplatnému převodu do OV. Lhůta 6.měsíců již uběhla a my byty nabídneme třetí osobě. Prosím o sdělení zkušeností s řešením.

jak donutit výbor k akci

Vložil Anonymous, 20. Červen 2009 - 7:18 ::

V našem domě je již několik let střecha v havarijním stavu, přičemž některé jednotky jsou již téměř neobyvatelné – na schůzích vlastníků se toto opakovaně řeší, předseda neustále odkláda zahájení generální opravy. Jak donutit předsedu výboru k zahájení alespoň provizorních oprav čímž by se předešlo narůstání škod na jednotlivých jednotkách ?

SVJ a jednání se stav.přadem

Vložil Anonymous, 19. Červen 2009 - 10:45 ::

Zdravím, jsme SVJ právní subjektivity a řešíme neskutečný problém. Pod panelákem se nachází komerční prostory které koupil jeden zlý člověk a udělal tam neskutečně hlučnou pekárnu. Snažíme se toto rozhodnutí staveb. úřadu napadnout a to tak že stavební uřad komunikoval pouze s vedením SVJ a ne s každým členem zvlášt. Může SVJ jednat v této věci samostatně bez udělení plné moci k takovému zastupování?

dluh za poplatky a fond oprav a novy vlastnik bytove jednotky

Vložil Milan Svoboda, 18. Červen 2009 - 7:05 ::

Dobry den, koupil jsem byt (bez exekuce nebo bremena) a nyni jsem se dozvedel ze predchozi majitel dluzi za poplpatky a fond oprav. Predseda me zada o moji kupni smlouvu (pry ze maji kupni smlouvy vsech a moji ne) s tim ze se chteji domoci splaceni dluhu. Ja se obavam ze tim mohou myslet to ze budou chtit po me abych splatil ten dluh uplne nekoho ciziho. Ma s tim nekdo zkusenost? Dekuji za radu.

Rezignace členů výboru

Vložil Anonymous, 16. Červen 2009 - 11:42 ::

Dobrý den,předseda,mís­topředseda a další člen výboru rezignujeme na funkce i členství ve výboru.Oznámení o odstoupení jsme poslali zbývajícím členům výboru.Pokud toto vezmou na vědomí,končí nám funkce tímto dnem,a pokud ne tak nejpozději do 30dnů.Zajímalo by nás jaká práva a povinnosti během těch 30dnů nám zůstávají,co smíme a nesmíme podepisovat(pří­padné důležité smlouvy atd.)Může nám někdo poradit?Děkuji di­gina

Zvuková izolace mezi byty v novostavbě_reklamace?

Vložil Anonymous, 16. Červen 2009 - 9:05 ::

Dobrý den, minulý rok jsem koupila nový byt v novostavbě. Po nastěhování sousedů nad námi jsem ale byla nemile překvapena, že slyším téměř každý jejich krok (jakýkoliv pohyb po bytě). Existují nějaké normy, které by měl developer při stavbě dodržet? Uvažuji o tom, že si nechám vypracovat znalecký posudek, který by prověřil, zda byly správně použity materiály uvedené v projektu, a pokusím se o reklamaci. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Jaké jsou moje možnosti? Miloslava

Prosim o kontaktni adresu pani N. KLAINOVE

Vložil Anonymous, 15. Červen 2009 - 19:30 ::

Prosim Vas pani Klainova o kontakt na Vas. Dekuji, Ross Bibinka999@sez­nam.cz

Vzkaz kolegům předsedům, a taky notorickým kverulantům

Vložil Anonymous, 14. Červen 2009 - 19:53 ::

Pokud všechno děláme špatně a rozkrádáme majetek, tak se na schůzi do výboru sami přihlašte.

Pokud chcete středně velké společenství v chátrajícím domě s nepřizpůsobivými obyvateli mermomocí vést zadarmo = ditto. nebudu Vám bránit. :D

Kolegům přeji pevné nervy a klidné spaní, i když kdo ví, ten ví. Opravdu nechápu že to někdo dělá zadarmo – rozdíl bude spíš v informovanosti členů, protože úplně zadarmo si nikdo srdce a nervy huntovat nenechá. (nebo možná v té nové bytovce z roku 2000 s 20ti partajemi)

Platnost schůze

Vložil horni11, 14. Červen 2009 - 15:54 ::

Dobrý den,mohl by mi někdo poradit,zda jde napadnout platnost schůze SVJ.Menší nastínění:Schůze byla ohlášena zhruba 10 dní předem,s udaným předmětem.Lhůta 15 dnů nebyla dodržena z důvodu,že jsem měla termín blížícího se porodu.Byly obeznámeni všichni vlastníci.Taktéž se VŠICHNI dostavili jen na jednoho vlastníka,který byl na dovolené.Byla projednávána revitalizace domu a přistoupení k úvěru se kterým nadpoloviční většina souhlasila 97%.Onen vlastník,ale s výběrem firmy nesouhlasí a napadá schůzi neplatnou,jelikož nebyla dodržena lhůta po

Hlasování na základě plné moci

Vložil Anonymous, 13. Červen 2009 - 6:09 ::

Ve společenství vlastníků je nás 16 vlastníku,avšak předseda má plné moci za řadu vlastníků,kteří zde nebydlí a byty pronajímají. Na schůzí pak jedíným zvednutím ruky přehlasuje všechny.Je to v pořádku,že jediný člověk hlasuje vícehlasně? Děkuji Jarda

Syndikovat obsah