Ostatní

Zavírání vchodů

Vložil M.B., 28. Květen 2009 - 14:07 ::

Pěkný den. Jsem členem s.v. 4 vchodového domu.Jeden vchod soustavně nezvírá vchodové dveře.Poraďte jak je možno tyto členy donutit k zavírání či potrestat za ohrožování ostatních.Dům je samozřejmě propojen sklepy.Uvítám každou radu. Děkuji.

Doplnění: Jedná se o dvoukřídlé dveře vybavené Branem. K zamezení jejich zavření používají děti spodní a dospělí horní zarážky. Nebo pouze zbrzdí zavírač tělem a ten nedovře.Marné jsou domluvy,hrozby,va­rování. Přece nezničíme dveře odstraněním zarážek.Děkuji.M.B.

Rozdělení společenství

Vložil Václav Kozel, 28. Květen 2009 - 7:11 ::

Přeji všem dobrý den. Chtěl bych poprosit Vás zkušenější o následující radu. Jsme společenství, které se skládá ze tří vchodů, každý vchod má své číslo popisné. Máme ve společenství jisté neshody ohledně rekonstrukce našeho domu a našemu vchodu již došla trpělivost a chtěli bychom se od zbývajících dvou vchodů oddělit a založit si své vlastní společenství. Poradíte mi někdo prosím, jak máme postupovat? Myslím tím po právnické stránce, stavebně víme co a jak. Moc děkuji za Vaše rady a přeji hezký den. Václav Kozel

změny v obchodním rejstříku - do kdy se musí nahlásit a kým

Vložil helliann, 27. Květen 2009 - 5:27 ::

V roce 2005 jsem žádala, aby byla provedena změna v obchodním rejstříku u mé osoby – změna jména. Moje žádost byla obchodním soudem zamítnuta, neb nemám podpisové právo. Byla jsem tehdejším předsedou odmítnuta s tím, že je to drahé a že se to provede až při potřebě dalších změn. V září 2007 byl zvolen nový předseda SVJ. Včera (26.5.2009) vyšlo najevo, že nebyla provedena změna zápisu v obchodním rejstříku ani v případě mého jména ani v případě změny v osobě předsedy.

Do kdy měly být změny provedeny a kým?

Děkuji za odpověď.

změny v obchodním rejstříku - do kdy se musí nahlásit a kým

Vložil Anonymous, 27. Květen 2009 - 4:49 ::

V roce 2005 jsem žádala, aby byla provedena změna v obchodním rejstříku u mé osoby – změna jména. Moje žádost byla obchodním soudem zamítnuta, neb nemám podpisové právo. Byla jsem tehdejším předsedou odmítnuta s tím, že je to drahé a že se to provede až při potřebě dalších změn. V září 2007 byl zvolen nový předseda SVJ. Včera (26.5.2009) vyšlo najevo, že nebyla provedena změna zápisu v obchodním rejstříku ani v případě mého jména ani v případě změny v osobě předsedy.

Do kdy měly být změny provedeny a kým?

Děkuji za odpověď.

vyúčtování vody

Vložil ajandourkova, 26. Květen 2009 - 17:13 ::

Dobrý den, máme problém s vyúčtováním vody. Centrální vodoměr nám ukázal vyšší spotřebu, než byla při součtu m3 za jednotlivé byty. Nemůžeme se dohodnout, jak m3 navíc zaplatit. Zkoušeli jsme vypočítat, kolik procent z celkové faktury dělaly m3 navíc a o ta procenta navýšit úhradu jednotlivým nájemníkům. Zkoušeli jsme to rozúčtovat na byt, na osoby, zkoušeli jsme zvýšit cenu za 1m3......... ale nic neprochází. Lidi se bouří a vodu nechtějí uhradit. Prosím, jak se toto řeší jinde?

Reklamace vyúčtování služeb

Vložil Anonymous, 25. Květen 2009 - 9:51 ::

Dobrý den, mám následující problém. Byla jsem 1/2008–6/2008 v pronájmu. V nájemní smlouvě jsme měli zapsané počáteční stavy vodoměrů, v průběhu nájmu došlo k výměně vodoměrů za nové. Na vodoměru teplé vody byl počáteční stav 32,5 m3, což bylo samozřejmě zapsáno v protokolu, tak jsem ho podepsala a byla v klidu. Po vystěhování jsme s majitelem bylu opět opsali konečné stavy a on vše předal správci SVJ. Před měsícem 15.4. mi majitel bytu přinesl vyúčtování, kde samozřejmě 32,5m3 bylo naúčtováno, jako má spotřeba. Hned druhý den jsem navštívila správce, ten se z toho snažil vykroutit, nakonec chybu uznal a řekl, že se ještě domluví s majitelem bytu. Majitel bytu za mnou přišel 17.4. a řekl, že se mu omlouvali a že vyúčtování opraví. Nové vyúčtování přišlo cca 20.5. a samozřejmě 32,5 m3 tam zůstalo, vyšlo totiž najevo, že kromě toho, že neodečetli tento počáteční stav tak prohodili vodoměry teplou za studenou, takže v opraveném vyúčtování opravili jen toto, a počáteční stav tam nechali! Správci jsem volala, ten mne v telefonu jen odsekl, že to teď musí sedět. Podařilo se mi získat kopii protokolu o výměně vodoměrů, kde jsou uvedeny konečné stavy starých vodoměrů a nových (všechny nulové jen ten můj měl počát.stav), kromě mne jsou tam podepsaní i ostatní vlastníci. Už jsem napsala oznámení na ČOI včetně naskenovaných vyúčtování před i po reklamaci, zaslala jsem i společně s majitelem bytu novou reklamaci i k tomu novému vyúčtování. Nechci zůstat dlužná, ale nebudu platit spotřebu, kterou jsem nespotřebovala, už jsem z toho zoufalá. Jak se ještě bránit?

návrh na vydání platebního rozkazu

Vložil Anonymous, 23. Květen 2009 - 15:27 ::

Můžete někdo prosím zveřejnit návrh na vydání platebního rozkazu pro dlužníka?

Člen výboru dlužníkem

Vložil Anonymous, 22. Květen 2009 - 11:16 ::

Dobrý den, co dělat v případě, kdy člen výboru SVJ se stal dlouhodobým dlužníkem SVJ? Dohodnutý splátkový kalendář nedodržuje (dluh v řádu desetitisíců Kč) a ostatní členové výboru se tváří jako by o nic nešlo. Jakým způsobem se podobné případy obvykle řeší?

Díky, Tomáš

Kdo řeší nerespektování domovního řádu

Vložil Anonymous, 22. Květen 2009 - 7:27 ::

Dobrý den! Bydlím na poschodí s nájemníky dvou pronajatých bytů. Domovní řád nerespektují, chodbu neuklízí, okno nemyjí, kromě toho mají na společném podlaží vystěhovány věci, které se jim doma nehodí (starý sporák, televizi, 2 koberce, starou předložku z koupelny atd.). Někdy tam mají třeba týden pytel z odpadky. Kdo toto řeší,3 členný zvolený výbor tvrdí, že si mám sjednat pořádek sama, myslím si, že nemají pravdu, takže prosím o radu a právní podporu pokud tuto situaci má řešit výbor.

odkup pozemku

Vložil Sedlákj, 21. Květen 2009 - 20:27 ::

Jsme družstvo nájemníků a budem se transformovat do SVJ. Uvažujeme o odkoupení pozemků pod domem od OU. Lze toto realizovat až jako SVJ nebo raději ještě jako Družstvo?

SedlákJ

Syndikovat obsah