Ostatní

vyklízení společných prostor

Vložil Anonymous, 19. Květen 2009 - 14:10 ::

Dobrý den, rád bych se zeptal na věci ohledně vyklízení společných prostor. Omlouvám se pokud už to zde bylo řešeno, ale nenašel jsem podobný problém. Jedná se mi o to že po rozvodu mi na základě dohody o sjm připadla obýváková stěna.Tu mi moje bývalá manželka(je předsedkyní v našem svj) řádně nepředala,ale odklidila ji do společenské místnosti bez předchozí domluvy či souhlasu se mnou.Slovně mi pouze oznámila že tak učinila.Klíče od této místnosti mi také nepředala,ty jsem po delší době získal až od domovnice s tím,že moje bývalá žena tvrdila že jiné klíče od této místnosti ani nejsou.Několikrát jsem ovšem zjistil že dveře od této místnosti byly dokořán otevřeny,jednou to bylo na popud bývalé ženy,s tím že si mám místnost zabezpečit.(jed­noduše naschvály)Z tohoto důvodu jsem si na dveřích vyměnil zámek,i když připoštím že to asi také nebylo úplně v souladu se všemi pravidly.Na posledním shromáždění nechala odhlasovat vyklízení společných prostor.U toho jsem nebyl a zápis ze shromáždění dosud nikdo neviděl ani na vyžádání.Na dveře společenské místnosti vylepila přímo mě adresovanou výzvu o vyklizení této místnosti,s tím že když tak neučiním, bude vyklizena na náklady sv. Také vylepila výzvu pro všechny obyvatele domu aby si odklidili veškeré věci,nebo je označili jmenovkou(nes­pecifikovala jaký má tato jmenovka vlastně význam)s tím že vše bude na náklady sv vyklizeno.Až na tu jmenovku to je asi v pořádku.

rozdělení prohlášením vlastníka

Vložil Anonymous, 18. Květen 2009 - 22:46 ::

Dobrý den, poradil byste mi někdo, co potřebuji k rozdělení domu vlastněného zatím z ideální poloviny pomocí prohlášení vlastníka? Pochopila jsem, že kolaudační rozhodnutí, smlouvy – o odběru vody, plynu, el? dále nevím: – potřebujeme právníka? je NUTNÉ rozměření, nebo ne, pokud se na rozdělení dohodneme? Děkuji,mama

Výběr hotovosti do pokladny SVJ.

Vložil Anonymous, 18. Květen 2009 - 20:02 ::

Ráda bych znala Vaše stanovisko k záležitosti vybírání prostředků z banky účtu našeho SVJ do pokladny. Jsem novou předsedkyní SVJ a na účtě máme zřízené inter. bankovnictví. Bylo by tedy zákonné, pokud bych místo osobního výběru v bance (vyšší poplatky za výběr hotovosti) si tuto částku zaslala převodem na svůj osobní účet a poté např. vybrala z bankomatu. Jednalo by se o pohodlnější a také rychlejší způsob. Děkuji za Váš názor. Radim

hlasovací právo

Vložil Anonymous, 18. Květen 2009 - 19:52 ::

Prosím o upřesnění hlasovacího práva :

ve kterém případě vlastníci hlasují za bytovou jednotku a kdy podle vlastnictví dle m čtverečních v domě? Děkuji

Pohotovostní a havarijní služba (smlouva).

Vložil Anonymous, 18. Květen 2009 - 19:17 ::

Naše SVJ z účtu „fondu oprav“ platí čtvrtletně firmu, která nám zajišťuje pouze pohotovostní a havarijní službu (máme s ní uzavřenou smlouvu). Jedná se o službu spojenou s opravami či údržbami domu ? Nebo je to služba, která stejně jako úklid se sjednanou firmou, má být hrazena jako záloha stálých měsíč. plateb? Děkuji Hanušová

co je přilehlý pozemek

Vložil Anonymous, 18. Květen 2009 - 18:45 ::

Dobrý den, jde mi o vysvětlení pojmu přilehlý pozemek: je přilehlým pozemkem (chodník) myšlen pouze pozemek, který je na úrovni domu nebo i pozemek, který je mezi naším a sousedním domem?

Letňany

nebytový prostor

Vložil Anonymous, 17. Květen 2009 - 17:37 ::

Dobrý den, chtěla bych se zeptat,zda naše SVJ si může od vlastníka nebytového prostoru v našem domě pronajmout jeho místnost a zřídit tam např. kolárnu. Bude stále přispívat do fondu oprav a kolik my zaplatíme za pronájem – kolik si naúčtuje a zda to půjde zaplatit z fondu oprav. Bude majitel nebytového prostoru platit daně z pronájmu? Děkuji Jarošová

TOTALITNI PRAKTIKY VEDENI SVJ

Vložil Anonymous, 17. Květen 2009 - 15:42 ::

CHTĚL BY JSEM SE PODĚLIT O ZKUŠENOSTI Z FUNGOVÁNÍ SVJ,A SOUSEDSKÝMI VZTAHY V DOMĚ KDE BYDLÍM.MÁME V DOMĚ 35 VLASTNÍKŮ BYTŮ A JEDNOHO ČLENA BYTOVÉHO DRUŽSTVA.VŠE OBHOSPODAŘUJE PŘEDSEDA A MÍSTOPŘEDSEDA SVJ,KTEŘÍ SI MYSLÍ ŽE JIM PATŘÍ CELÝ DŮM.ODMÍTAJÍ DÁVAT PODROBNÉ VYÚČTOVÁNÍ SLUŽEB,OBJEVUJÍ SE TAM POLOŽKY RŮZNÉ,OSTATNÍ,KTERÉ OBSAHUJÍ DESETITISÍCOVÉ ČÁSTKY,O KTERÝCH NEVÍME NA CO BYLY POUŽITY.PODOTÝKÁM NEMÁME V DOMĚ KONTROLNÍ KOMISI.O PATRO VÝŠ MAJITEL BYTU PRONAJAL BYT SKUPINĚ VIETNAMCŮ,KTEŘÍ SI V DOMĚ MŮŽOU DĚLAT CO CHTĚJÍ.Z JEJICH BYTU JE 24 HODIN DENNĚ SLYŠET SILNÝ HLUK.VYCHÁZÍ OD NICH SILNÝ ZÁPACH,ŠVÁBI.NEJ­NOVĚJŠÍ VIETNAMSKOU SPECIALITOU NAŠICH SOUSEDŮ JE CHYTÁNÍ VOLNĚ LÉTAJÍCÍCH HOLUBŮ A JEJICH NÁSLEDNÁ KONZUMACE V BYTĚ PŘÍMO NAD NÁMI.I PŘES MÉ OPAKOVANÉ STÍŽNOSTI,I STÍŽ­NOSTI OSTATNÍCH VLASTNÍKŮ BYTŮ,S TÍM MAJITEL BYTU,PŘEDSEDA A MÍSTOPŘEDSESA SVJ ODMÍTAJÍ COKOLIV DĚLAT,NAOPAK TO JEŠTĚ AKTIVNĚ PODPORUJÍ.ZKOUŠELI JSME TO ŘEŠIT PROSTŘEDNICTVÍM MÍSTNÍHO ÚŘADU A POLICIE,BOHUŽEL BEZVÝSLEDNĚ.NIKDO Z DALŠÍCH MAJITELŮ BYTŮ NENÍ OCHOTEN SVĚDČIT U SOUDU.NECHTĚJÍ MÍT V DOMĚ NEPŘÍJEMNOSTI­.PORADÍ MI NĚKDO CO S TÍM.

rozúčtovávání nákladů na společné prostory

Vložil aleš, 16. Květen 2009 - 20:01 ::

Chci se zeptat zda existují nějaká doporučení na rozúčtovávání nákladů při užívání společných prostor, tj. úklid těchto prostor, spotřeba el. energie v těchto společných prostorách, rozúčtovávání rozdílu vodného na hlavním vodoměru proti součtu na podružných vodoměrech v bytech a pod. Jedná se mi o to, že naše společenství převahou vlastníků s rodinami a větších bytových jednotek odsouhlasilo,že toto se bude provádět podle počtu bytů. Tím jako důchodci a vlastníci malých bytů jsme znevýhodněni a co s tím můžeme dělat? Podle mě by to mělo být podle počtu přihlášených osob a voda podle rozpočítána podle odběrů na podružných vodoměrech?

nedbalé a chybné vyúčtování záloh služeb (vodného a stočného)

Vložil Anonymous, 15. Květen 2009 - 10:56 ::

Dobrý den,

prosím o radu, jak se bránit proti předloženému neúplnému a zřejmě i chybnému vyúčtování záloh služeb v bytovém domě (SVJ). Jedná se především o rozúčtování vodného a stočného dle tzv. „osoboměsíců“ a směrných čísel pro každou jednotku (přestože byly instalovány poměrové bytové vodoměry). Správce předložil vyúčtování oddělené jen pro byty. Nelze tedy vyčíst celková fakturovaná spotřeba vody v domě. Mám ovšem za to, že celková spotřeba pro byty je příliš vysoká, právě z důvodu chybného započtení nebytových prostor, konkrétně restaurace v domě. Zdá se (dle ústního sdělení správce domu), že spotřeba vodného u restaurace v plném provozu byla počítána více než rok jako nulová! Správce (nyní již bývalý) to však odmítá reflektovat a opravit, prý že se nemáme proč cítit poškozeni, dohoda se zdá být nemožná.

Syndikovat obsah