Ostatní

privatizace - založení družstva - problém

Vložil Anonymous, 20. Srpen 2009 - 10:20 ::

Dobrý den, město nám nabídlo byty k odprodeji, problém je ale ten, že v domě je 8 bytů,tj. je potřeba, aby min. 5 nájemníků bylo pro (zároveň min. počet zakladatelů družstva). Bohužel zájemci jsme jen 2, s ostatními se nedá nijak domluvit kvůli kvalitě (resp. nekvalitě) bydlení, kdy nám jedni nájemníci značně ztrpčují život. Zajímalo by mě, jestli lze toto nějak řešit,nějak to udělat, aby se tato nabídka mohla využít. Předem děkuji mirka

slintající pes

Vložil volfik2, 18. Srpen 2009 - 18:17 ::

že všude a všem vadí štěkající pes je již známo ,mě se narodilo dítě a kdykoliv sousedé odešli pryč jejich pejsánek štěkal a štěkal dokud nepřišli mé miminko se nevyspalo já taky ne když jsme poprosili o klid odpoveď zněla že jejich pes neštěká ok a místo toho jsem měla od toho dne rozkopané boty a zametenou celou chodbu na své rohožce nechali jsem to být ale teď už se svým miminkem sedávám na balkoně i mí sousedé tam sedí a nechavájí svému psu asi židli aby viděl ven tím pádem přečuhuje a v tomhle vedru mě i mičo poslintal to už manž

Zatékání do bytu

Vložil J. Fabiankova, 18. Srpen 2009 - 17:36 ::

Dobrý den,

máme v současné chvíli problém se stále se zhoršujícím zatékáním do bytu. Dle názoru stavební firmy a několika dalších lidí z oboru se jedná o zatékání z balkonu nad námi. Ráda bych se zeptala na dvě otázky:

1. Kdo hradí opravu balkonu?

V prohlášení vlastníka je uvedeno, že balkon je součástí bytu. Na druhé straně svislé a vodorovné konstrukce jsou společnou součástí domu. V diskuzích jsem si přečetla, že balkon jako součást bytu je chápána prostorově, konstrukce je však společná. Právník naší správcovské firmy se domnívá, že dlaždičky i izolace jsou součástí balkonu a patří tak k vlastnictvím konkrétního bytu, tj. že opravu spojenou se zatékáním má hradit vlastník bytu, jehož balkon se bude opravovat. Je tomu skutečně tak?

Kouření na balkonech

Vložil Anonymous, 17. Srpen 2009 - 20:43 ::

Dobrý den, možná se už o tom diskutovalo, ale chci se zeptat, jestli nevíte, jak přimět kuřáky, aby nekouřili na balkonech. než stačíme zavřít okno, tak máme plný byt jeich kouře a navíc bychom rádi větrali a dýchali čistý vzduch. Slušná žádost na kuřáky v našem paneláku ve Vidově nezabírá. nedopalky hází rovnou pod balkon atd.

Děkuji, Cempírková

Převod jednotlivých pokojů mezi jednotkami

Vložil krch@spolecenst..., 16. Srpen 2009 - 10:28 ::

Dobrý den V našem domě jsou vymezeny tři samostatné jednotky. Společenství vlastníků nebylo založeno, jedná se o blízké příbuzné. Já jako vlastník jednotky č.3 plánuji odkoupit dva pokoje od majitele jednotky č.2. Tyto pokoje plánuji následně stavebně oddělit od jednotky č.2 a připojit k mojí jednotce. Nevím jestli na toto stačí vypracovat nové prohlášení vlastníka ve kterém by dané dvě místnosti náležely k mojí jednotce, nebo zdali je nejprve potřeba rozdělit jednotku č.2 na dvě samostatné jednotky a až následně jednu z nich koupit na základě kupní smlouvy.

Problém - vyklizení půdy která je společným prostorem

Vložil Fiebinger, 14. Srpen 2009 - 7:49 ::

Zdravím všechny, v našem domě se při založení SVJ rozhodlo že půda bude společným prostorem, pouze jeden člen – důchodce, sběratel všechno možného i nemožného nás požádal aby si mohl nechat jednu kóji na půdě pod zámkem, bylo mu to zdarma umožněno. V současné době nastala však situace kdy bylo zjištěno že půdou zatéká a není vidět kde a kudy díky obecnému bordelu po celé půdě :( a tak při schůzi SVJ se rozhodlo nadpoloviční většinou, že se nechá půda najatou firmou vyklidit do určitého data s tím, že kdo tam má něco co si chce schovat ať si to odnese. Samozřejmě že onen sběratel harampádí odmítá a vyhrožuje poškozením cizí věci když mu urazíme zámek věci vyhodíme a odmítá tu půdní kóji vyklidit. Dát to k soudu je na dlouhé lokty a oprava střechy nesnese dlouhého odkladu. Máte někdo tip nebo zkušenost jak to řešit co nejdřív.

Zelená úsporám

Vložil Anonymous, 13. Srpen 2009 - 7:42 ::

Dobrý den, jsme SVJ – 22 bytů. V březnu t.r. jsme zahájili rekonstrukci panelového domu – zateplení. V té době jsme nemohli žádat o dotaci „Zelená úsporám“. Akce byla dokončena dne 11.8.2009. Můžeme ještě požádat o přidělení dotace. Máme úvěr 1,200 tis.Kč a velice by nám příspěvek pomohl. Děkuji za odpověď.

Jak na příšerné nájemníky ostatních vlastníků?

Vložil vladimira, 12. Srpen 2009 - 14:36 ::

Dobrý den, máte prosím někdo zkušenost s tím, jak se účinně vypořádat s nájemníky, kteří trvale znepříjemňují bydlení všem ostatním, nebo je dokonce ohrožují (odpadky na chodbách, na dvorku, řev ve dne v noci, demolování vstupních dveří, kouření, venčení psa)? Když není řeč s těmito (je jim to fuk), jak přinutit či sankcionovat vlastníka, který jim byt pronajímá a je mu to jedno, protože v domě nebydlí? Pronajímá přes realitku, a je mu jedno, koho tam realitka šoupne, trpíme tím my, kdo tu bydlíme. Jak tomu do budoucna předejít? Díky za jakékoliv rozumné tipy.

Nevlastník jako pověřený vlastník ??

Vložil Fiebinger, 12. Srpen 2009 - 8:54 ::

Dobrý den vážení, rád bych získal odpovědi a rady na moje otázky.

V našem SVJ řešíme volbu nového předsedy, tj. mé osoby, protože z předešlé schůze shromáždění vyplynulo že si většina lidí přeje abych to dělal já asi proto že se v tom trochu víc angažuju. Stávajicí předseda předložil písemně ukončení své funkce z důvodu prodeje bytu a ten předseda byl pověřený vlastník.

mé otázky:

1. Odkdy se změnil bod ve vzorových stanovách kde se píše že členem výboru či pověřeným vlastníkem může být nevlastník ve članku 6 odstavec 2

Dotace Zelená úsporám - ANO pro paneláky

Vložil Anonymous, 10. Srpen 2009 - 21:37 ::

Ministerstvo životního prostředí snížilo požadavky a bude možné získat dotaci i na panelové domy. http://www.podnikatel.cz/…ena-usporam/ Konkrétně dochází k několika zásadním změnám. Ruší se rozlišení mezi uznatelnými a neuznatelnými náklady projektu. Druhou novinkou je zcela nová dotace na projektovou dokumentaci a energetické hodnocení. Třetí zásadní změnou se stalo o odstranění požadavku na provedení alespoň tří opatření zároveň, a to v oblasti dílčího zateplení.

Syndikovat obsah