Ostatní

Schůze společenství

Vložil Anonymous, 26. Říjen 2009 - 8:29 ::

Ahoj. Vím, že jednou za rok má být schůze společenství kde se: má schválit účetní závěrky, předložené mnou, pověřeným vlastníkem, spolu se zprávou o hospodaření společenství a správě domu… Co se stane, pokud ta schůze nebude? Barák máme komplet zrekonstruovaný, nová okna,elektrika, takže se vlastně nic nového neděje. Zajišťuji provoz tak, jak vyplývá z fungování SVJ. Placení faktur, revize.. Vůbec si neumím představit, co bych tam povídala a byla by to schůze na 15 minut. Žádný rozpočet by se neschvaloval, není co schvalovat.. Díky za radu nebo nějaký návod.

kouření

Vložil Anonymous, 26. Říjen 2009 - 7:59 ::

Dobrý den, máme ve SVJ jednoho problémového dědka, který neustále kouří ve sklepních prostorách, a celý barák smrdí jako jedna velká hospoda. Domluvy ani výhrůžky nepomohly. Prostě to ignoruje. Chtěla jsem se zeptat jak se dá v tomto případě " zatočit" s takovými lidmi – řešit to přes odbor občansko právních vztahů nebo jinak, a jaké s tím má někdo zkušenosti. Děkuji, Anna

nový předseda

Vložil Anonymous, 24. Říjen 2009 - 18:36 ::

dobrý den,

náš předseda odstoupil a protože u nás prostě není nikdo kromě nás tří ve výboru kdo by byl schopný a měl chuť se starat, shromáždění nás i nadále odhlasovalo a jako výbor jsem zůstali zachováni s tím, že si mezi sebou na schůzi výboru zvolíme předsedu, již jsme to provedli, chtěla jsem nechat zapsat změnu funkcí do obchodního rejstříku, dosavadní předseda mne přesvědčuje, že nemusíme, že výbor zůstal zachován, tak je to prý zbytečné.nelíbí se mi to. Jak to tedy je?

Datová schránka

Vložil Anonymous, 24. Říjen 2009 - 16:48 ::

Musí mít společenství vlastníků datovou schránku ( elektronickou adresu) ? děkuji za odpověď

hlasování

Vložil Anonymous, 24. Říjen 2009 - 16:18 ::

Dobrý den,

můžeme hlasovat tak, že se každý člen SVJ podepíše pod daný návrh, že souhlasí, i když to není na shromáždění? Je to platné? Chtěli bychom odsouhlasit malé hřiště na společném pozemku a nechceme svolávat shromáždění. Musí být 75% pro ? Děkuji, Blanka

Vymezení parkovacích stání

Vložil Anonymous, 23. Říjen 2009 - 15:34 ::

Dobrý den, potřebuji poradit s následujícím problémem. V našem domě jsou v suterénu parkovací stání (nebytový prostor). Každý vlastník jednotky má spolupodíl na tomto společném nebytovém prostoru. Při předávání domu (novostavba) byly na parkovacích místech jen papírky s číslem bytové jednotky. Bohužel došlo k tomu, že se vlastníci do domu stěhovali v různou dobu a tak si vlastně každý zabral parkovací místo, jak se mu to hodilo. V prohlášení vlastníka není žádný zákres ke které bytové jednotce které stání patří a ani v žádné jiné dokumentaci se toto nenachází. Ve smlouvě o koupi bytu je taky jen uvedeno že k jednotce patří parkovací stání. Bohužel se toto stalo předmětem sporů a nevíme jak to řešit? Pokud bychom o této věci hlasovali (shoda určitě nenastane), bude postačující většina přítomných na schůzi, abychom mohli toto doplnit do prohlášení vlastníka a bylo tím navždy jasné které konkrétní stání patří k bytové jednotce?

Spoečné shrmáždění dvou SVJ

Vložil Anonymous, 23. Říjen 2009 - 14:51 ::

1.Družstvo vzniklo 6.10.1998 pro dům č.5ač.7po 32 bytech a převedlo všechny byty v roce 2002 do osobnío vlastnictví.SVJ pro dům č.7 vzniklo 24.11.2004(no­tář.zápis) a družstvo nám dělá správce.Obdoně vzniklo SVJ pro dům č.5.Zálohy jsme posílaly na konto družstva.SVJ dům č.7 má též svoje konto u banky za účelem splácení úvěru na zateplení.Na členské schůzi družstva3.11.2009 v 18,o­ohod. dojde ke zrušení družstva.Na další pozvánce svolávají oba předsedové SVJ domu č.5a7shrmáždění vlastníků též na 3.11.2009 v 18,o­ohod. Po schůzi družstva se bude konat schůze shromáždění SVJ domu č.7 a členové SVJ domu č.5 prý budou našími hosty a naopak.Ve stanovách máme uvedeno, že shrmáždění tvoří členové společenství konkrétního SVJ.Lze vůbec svolávat shrmáždění obou různých SVJ na téže pozvánce v témže čase pro společnou schůzi?

Převody bytů do osobního vlastnictví

Vložil Anonymous, 21. Říjen 2009 - 23:15 ::

Dosavadní lhůta pro převody družstevních bytů do osobního vlastnictví byla do 1.7.2010. Nyní je prodloužena až do 31.12.2020. Vzta­huje se tento nový termín pouze na žádosti o převod podané v zákonné době do 30.6.1995 nebo i na žádosti o převody podané po tomto datu (tj.na převody bytů schválené členskou schůzí). Děkuji mnohokrát za odpověď. Ivana

katastr nemovitosti

Vložil KAMILA, 21. Říjen 2009 - 22:12 ::

Jak v katastru nemovitosti zmenit velikost bytu, kdyz vim, ze jsou byty zapsany nespravne a nase SVJ nema potrebu to resit?

soused

Vložil KAMILA, 21. Říjen 2009 - 22:05 ::

prosim o radu kam se mam obratit… Jsem mladym vlastnikem a sousedi mi delaji peklo…zvykli si, ze jsem doma cca tyden v mesici a kdyz dorazim, mam na dverich vzkazi typu – NAUCTE SE CHODIT,NEDUSEJ­TE..taky mi v noci busi, velmi silne, do zdi – mam totiz miminko, ktere se v noci obcas budi a place…

Je to k uzoufani…prosim pomocte

Syndikovat obsah