Ostatní

sušák na prádlo

Vložil Anonymous, 30. Duben 2010 - 7:48 ::

Dobrý den,

nedávno jsem koupila byt v osobním vlastnictvím, kde se dokončovala nová fasáda. V celém domě jsou byty bez balkonů,tak mě ani nenapadlo řešit venkovní sušáky do oken – brala jsem to jako samozřejmost,že to půjde. Ostatní revitalizované paneláky kolem je mají. Ale pak jsem se dozvěděla, že se na chůzi SVJ (před dvěma lety) odhlasovalo, že na nové fasádě nebude povolována montáž sušáku na prádlo. Na netu jsem si zjistila, že je také jiná cesta, a to jsou sušáky, které se nasadí přímo na plastové okno (bez vrtání, vlastně sedí na parapetu), tzv. euro sušáky.

nový vlastník bytové jednotky ve SVJ

Vložil Anonymous, 29. Duben 2010 - 8:33 ::

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, pokud ve SVJ zemře vlastník bytové jednotky, byt koupí nový vlastník, jak postupovat při hlášení těchto změn do obchodního rejstříku, příp. rejstříku SVJ. Je potřeba úmrtí list zemřelého a výpis z KN, kde je již zapsán nový vlastník bytu, příp. ještě nějaké další listiny? Děkuji za odpověď.

Blokování opravy nájemníkem

Vložil Anonymous, 28. Duben 2010 - 14:51 ::

Muze 1 najemnik blokovat opravu nefunkcniho rozvodu spolecne anteny v 1 konkretnim byte s oduvodnenim, ze zamysleny venkovni kabel bude upevnen ve strese, okapu a obvodovem zdivu domu, tj. ze o dane veci musi rozhodovat shromazdeni Spolecenstvi? variantu opravy navrhl sam dodavatel. Dotycny poslal firmu od rozdelane prace pryc. Je clenem spolecenstvi, ale neni clenem zadneho voleneho organu.

Dekuji

Převod bytů do vlastnictví

Vložil Anonymous, 28. Duben 2010 - 9:17 ::

Jak zaúčtovat vyřazení převedených bytů do osob. vlastnictví 1)členům družstva (sml.o přev.vlas­tn.práv) 2)nečlenovi družstva (sml.o převodu vlastn. práv – koupě za 2,5 mil.Kč) Dům byl částečně odpisován-část nemovitosti pronájímána k podnikání.Eva

Náklady a demontáž zasklení lodžie při zateplování

Vložil Anonymous, 28. Duben 2010 - 8:31 ::

V našem domě bude prováděna rekonstrukce lodžií včetně výměny zábradlí a zateplení celého domu. Kdo hradí náklady na demontáž, následné úpravy zasklení a zpětnou montáž? Na shromáždění vlastníků bylo údajně odhlasováno, že náklady si hradí majitel bytu, ale v zápisu to není a ani si na to nevzpomínám, že by se to řešilo.

Oddělení Společenství vlastníků jednotek

Vložil Anonymous, 27. Duben 2010 - 20:43 ::

Prosím, nemá někdo zkušenost s rozdělením SVJ. Jsme 3– vchodový panelák a my jako jediný vchod se chceme odtrhnout. Prý to zákon neumožňuje. Děkuji předem za radu, popř. pište na bettyna1@sez­nam.cz

lhůta požádání převodu družstevního bytu

Vložil Anonymous, 27. Duben 2010 - 5:52 ::

zdravím, nemůžu nikde vyhledat lhůtu, do které mohl družstevník požádat o převod bytu do svého vlastnictví. resp. jsem našel datum 28.7.1992, ale všichni družstevníci v našem domě tvrdí něco o roku cca 1995. našel jsem dokument, ze kterého vyplývá, že v našem domě zažádali o převod všichni, avšak družstvo tvrdí, že tomu tak není. neprodlužovala se lhůta, ve které třeba někdo tu smlouvu stáhnul? poraďte prosím. díky! zdraví petrk

Hlasování na základě plné moci

Vložil dlabaj, 26. Duben 2010 - 8:12 ::

Dobrý den, v našem společenství je řada bytových jednotek pronajímána.Vlas­tníci těchto jednotek dali plnou moc předsedkyni a nyní bydlící vlastníci ji nemohou přehlasovat,jelikož předsedkyně si na základě těchto plných mocí odhlasuje co chce.Je vůbec takovéto hlasování možné?

Zneužívání společných prostor k výdělečné činnosti

Vložil Anonymous, 25. Duben 2010 - 13:13 ::

Dobrý den,

jako předseda SVJ teď řeším případ, kdy jeden z nájemníku vlastníka si z kočárkárny udělal něco jako sklad. Jedná se konkrétně o tiskoviny. Ty potom následně roznáší po okolí. Tím pádem je z kočárkárny místnost, kde se pohybují při skladování cizí lidé a obyvatelé domu docela pochopitelně sem své kočárky nedávají.

Jak v tomto případě postupovat, když rozumná domluva selhala?

Upřesňuji, že každý obyvatel domu má svůj sklep, takže když by si onem nájemník dal tyto věci do svého sklepa, je všechno z mého pohledu OK.

Svolání schůze za účelem odvolání správce

Vložil Anonymous, 25. Duben 2010 - 8:33 ::

Dobrý den, znovu se na Vás obracím s prosbou o radu. Bydlím v sedmipatrovém domě a až na jeden byt, který vlastní firma, vykonávající zároveň správce a rzozúčtovatele nákladů na teplo aj., jsou všechny byty v osobním vlastníctví. Při poslední schůzi si vlastníci bytů odsouhlasili, že chtějí od tohoto správce odejít i z důvodů toho, že vyúčtování v jeho provedení, jsou nepřehledná, a za zaplacené peníze služby nedostačující. Předseda SVJ dal na nástěnku zápis ze schůze, kde však informaci o odstoupení od správce neuvedl, což se domníváme, že bylo záměrem. Když jsme na to předsedu SVJ upozornili, bylo nám řečeno, že mlžíme, že odstoupit nechce nikdo a v podstatě to tak zůstane i nadále. Předseda si myslí, že !my mladí" jsme proti němu zaujatí, ale v podstatě jen hájíme svá práva. Ani jednou, za 7 let, co zde bydlím, jsem neviděla vyúčtování na svou bytovou jednotku a teprve po sedmi letech poprvé jsme na nástěnce viděli vyúčtování fondu oprav. No co Vám mám povídat… Výpovědní lhůta správci trvá 1/2 roku, takže máme čas jenom do konce června výpověď odsouhlasit a řádně podat. Teď konečně přijde moje otázka. Pokud nebude chtít předseda SVJ svolat novou schůzi, kde by se hlasovalo, jak můžeme v této věci dále postupovat? Může schůzi svolat někdo z výboru? Problém je, že musí souhlasit s odstoupením dva vchody, jelikož je na patě domu pouze jedno měřidlo, pro oba vchody. Stačí tedy, aby z obou vchodů bylo tolik lidí, abychom byli usnášeníschopní? Musí být přítomen správce? Samozřejmě mu chceme dát min. 3 týdny předem vědět, že bude schůze a co se na ni bude projednávat. Předpokládám však, že se nani nedostaví. Pakliže nebude přítomen předseda ani jednoho z SVJ (tedy z obou vchodů), projde toto hlasování nebo by jej mohl někdo prohlásit za neplatné? Ještě uvedu, že jsme si oba vchody již dříve odsouhlasili, že stačí 3/4 hlasů k tomu, aby bylo hlasování platné. Asi to možná popisuji moc složitě, ale ani si neumíte představit, jak dlouho se správcem „bojujeme“ a snažíme se od něj odstoupit. Děkuji za jakoukoliv, i negativní zprávu. Iveta Halfarová, Olomouc

Syndikovat obsah