Ostatní

Uklid společných prostor

Vložil Řezníček Miloš, místopředseda výboru SVJ (bez ověření), 18. Červenec 2011 - 8:49 ::

Většina vlastníků si odsouhlasila, aby úklid společných prostor prováděla externí firma. Mohu takto uzavřít smlouvu o úklidu za všechny vlastníky bytů s dodavatelskou firmou a požadovat úhradu i od těch, co nesouhlasili a rádi by si úklid společných prostor prováděli nadále sami.

Děkuji Miloš Řezníček

per rollam : souhlas sms?

Vložil matěj (bez ověření), 18. Červenec 2011 - 7:34 ::

Dobrý den,

V našem společenství byla odsouhlasena formou per rollam revitalizace bytového domu odhadem za 16 mil.Kč poměrem cca 75,8% hlasů.Hlasování per rollam má být provedeno písemnou formou na listině(viz vzorové stanovy SVJ).Od uzavření hlasování do oficiálního sčítání hlasů bylo 14 dní času.3 vlastníci však nedodali hlasovací lístky a svůj souhlas vyjádřili pouze formou sms nebo emailu.Výborem společenství však tyto hlasy byly zahrnuty do celkového výsledku a rozhodly vlastně toto hlasování(bez hlasů těchto 3 vlastníků by poměr činil cca 71,7%.Jedná se o správný postup?

per rollam : souhlas sms?

Vložil matěj (bez ověření), 18. Červenec 2011 - 7:34 ::

Dobrý den,

V našem společenství byla odsouhlasena formou per rollam revitalizace bytového domu odhadem za 16 mil.Kč poměrem cca 75,8% hlasů.Hlasování per rollam má být provedeno písemnou formou na listině(viz vzorové stanovy SVJ).Od uzavření hlasování do oficiálního sčítání hlasů bylo 14 dní času.3 vlastníci však nedodali hlasovací lístky a svůj souhlas vyjádřili pouze formou sms nebo emailu.Výborem společenství však tyto hlasy byly zahrnuty do celkového výsledku a rozhodly vlastně toto hlasování(bez hlasů těchto 3 vlastníků by poměr činil cca 71,7%.Jedná se o správný postup?

Banky nevyžadují explicitní zajištění úvěrů pro SVJ - proč?

Vložil rivr, 17. Červenec 2011 - 4:27 ::
Dobrý den, zajímalo by mne toto: .

cit. §11/4 ZoVB
K přijetí usnesení o věcech, které jsou obsahem prohlášení podle §4, o schválení nebo o změně stanov, o uzavření smlouvy o zástavním právu k jednotkám a o rozúčtování cen služeb na jednotlivé vlastníky jednotek podle §9a/2 je zapotřebí tříčtvrtinové většiny přítomných hlasů.
cit. §9/2 ZoVB
Se souhlasem vlastníka jednotky je společenství oprávněno sjednat smlouvu o zástavním právu k jednotce včetně příslušných spoluvlastnických podílů na společných částech domu, a to k zajištění pohledávek vyplývajících z úvěru poskytnutého na náklady spojené se správou domu. Vlastníci jednotek ručí až do výše ceny jednotky za závazky vyplývající z této smlouvy.

revitalizace Hořovice

Vložil Karel Arnošt (bez ověření), 16. Červenec 2011 - 19:33 ::

Dobrý den všem. V našem společenství vlastníků bytů ( 64 bj) probíhá jednání o tom, zda si brát úvěr 16mil. kč. z celkového počtu je 49 pro a 15 proti. Je možné, aby ti co se nechtějí zadlužit bylo možné k takovému kroku přinutit? V našem společenství je velké množství důchodců pro které je takové zadlužení likvidační. Polovina z vlastníků by ani samostatně úvěr nezískala. Poradí mi někdo. Jsem naprosto zoufalý a to nejen já. Je nějaký zákon který chrání lidi proti takové šikaně? Budu opravdu vděčný za každou radu. Karel Arnošt

Program pro činnost SVJ - pro pí.Klainovou

Vložil program pro činnost SVJ (bez ověření), 13. Červenec 2011 - 20:36 ::

Vážená paní, mám zájem získat program pro činnost SVJ – jako je evidence vlastníků,vyúč­tování služeb a pod. Praktiky program, který má náš správce.Kde a za kolik Kč se dá tento program získat. Možná jsem asi dost naivní ale nedá mi to, abych se na Vás s důvěrou neobrátil. Děkuji za každou odpověď.Jan Drbohlav

detailní postup při neplacení za předepsané zálohy-dodatek smlouvy o správě-splátkový kalendář

Vložil PN777, 13. Červenec 2011 - 19:25 ::

Dobrý den,

v rámci smlouvy o správě domu (mandátní smlouva se správcovskou firmou) není podrobně popsán postup, jak nakládat s neplatiči. Otázky zní:

1. Postačuje dodatek smlouvy o správě, který se bude týkat detailního postupu

při neplacení schválit „jen“ výborem SVJ?

2. Žádám o uvedení detailních podmínek pro poskytování splátkového

kalendáře (popř. vaše zkušenosti).

3. Žádám o uvedení či zaslání případných detailních návrhů postupu při

neplacení ( 1 upomínka, 2 upomínka, soudní cesta…viz.

například nějaká mandátní smlouva)

Nový ObčZ - změna Stanov

Vložil svjvmt, 13. Červenec 2011 - 13:50 ::

Už někdo z vás z výborů přemýšlel, jaké změny zanese do Stanov, jak je změnit dle nového ObčZ? Nebo se předpokládá, že budou opět nějaké vzorové, a když zákon předpokládá zase zvl. normu o které není slechu.

Platba předem bez úvěru - smlouva

Vložil hana (bez ověření), 13. Červenec 2011 - 8:31 ::

Dobrý den,

v několika vláknech řešících možnosti kombinovaného splácení úvěru se zmiňuje vhodnost sepsání smlouvy s těmi, co chtějí svůj alikvotní podíl na investici platit předem.

Jak by taková smlouva měla vypadat? Smlouva o …, podle par. … zákona …, a jak přesně definovat obsah. Byl by někdo ochotný, pokud už s tím má zkušenost, tuto smlouvu jako vzor poskytnout?

Předem díky, Hana

fasáda

Vložil Anonymous, 12. Červenec 2011 - 13:34 ::

Můžete mi odpovědět, zda připevnění firemní tabule na fasádě domu ,který je v SVJ , podléhá nějakým specielním povolením ?

Syndikovat obsah