Ostatní

Korekce při výpočtu spotřeby tepla dle indikátoru topných náklaů

Vložil brtnk, 29. Červenec 2013 - 10:48 ::

yhláška č. 302/2001 Sb. stanoví, že se v žádné bytové jednotce nesmí měrné náklady odchýlit od průměru dané zúčtovací jednotky o více než ±40%

Můj problém je tento:

Bydlím v přízemí a sousedím jen se sousedem který je nademnou. Já mám od ledna 2013 do konce května 13 naměřeno 300 dílků, soused nademnou 6000 dílků, je tedy jasné že jsem mimo průměr ±40%.

Můj dotaz zní zda mi může firma napočítat korekci když co vím s fyziky tak teplo nejde dolů ale naopak já jemu dávám teplo když je nademnou, takže dle logiky by se mě korekce neměla týkat, co myslíte? Bude to v březnu 2014 první naše vyůčtování a chci vědět pokud mi naúčtujou korekci jestli mám dát reklamaci z důvodu, že nemůžu od něj brát teplo když to je proti fyzice.

vlastníci mají danit platby tří vlastníků za terasy

Vložil astera, 25. Červenec 2013 - 15:28 ::

V roce 2010 jsme koupili dům do SVJ, v domě jsou na střeše tři byty s terasami (přístupné jen pro vlastníka bytu), které tvoří zároveň střechu bytů pod nimi (nejsou v prostoru). 50 let neopravované, zatéká, teče po fasádě atd. Vlastníci je mají zapsané v Prohlášení vlastníka tak, že ji mají zapsanou u bytu –kuchyň, pokoj, terasa X m2 (s poznámkou, že terasa se nezapočítává do podlahové plochy jednotky rozhodné pro stanovení podílu na společných částech domu).

Na shromáždění před dvěma lety jsme se dohodli,že vlastníci těchto začnou platit trvale měsíční příspěvky na náklady spojené se správou domu a pozemku navýšené o částku placenou z plochy terasy (stanoveno na 50 % částky za 1 m2) – od určitého termínu. SVJ se zavázalo financovat všechny opravy a rekonstrukce těchto teras, přičemž vlastníci se starají o běžný úklid, čištění odpadových sítek, okapů atd. Bylo to řádně schváleno. Tři vlastníci skutečně platí.

Rozdělní nákladů na spotřebu el enegrie ve spol prostorách - neprodané bytové jednotky

Vložil gimaster2@seznam.cz, 25. Červenec 2013 - 11:50 ::

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem ohledně developerského projektu. Jedná se mi o rozpočítání spol el( služba). A to, zda je nějaká metodika stanovená zákonem, jakým způsobem se rozpočítávají společné náklady na neprodané bytové jednotky, které jsou pod jedním vlastníkem( investor)? předem děkuji za rady.

Rozdělní nákladů na spotřebu el enegrie ve spol prostorách - neprodané bytové jednotky

Vložil gimaster2@seznam.cz, 25. Červenec 2013 - 11:50 ::

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem ohledně developerského projektu. Jedná se mi o rozpočítání spol el( služba). A to, zda je nějaká metodika stanovená zákonem, jakým způsobem se rozpočítávají společné náklady na neprodané bytové jednotky, které jsou pod jedním vlastníkem( investor)? předem děkuji za rady.

Vyúčtování za společnou elektriku.

Vložil Pavel P., 25. Červenec 2013 - 10:04 ::

Dobrý den Bydlím baráku s pěti bytovýma jednotkami koncem června jsem se stal předsedou společenství (nikdo to nechtěl dělat jen se tu hádáme tak v dobré víře jsem souhlasil) Teď přišla faktura za společnou elektriku rozúčtoval jsem to podle vyhlášky č.372/2001 jelikož používáme společnou elektřinu na ohřáti teplé vody v bojleru jen mimo topnou sezonu v topné se voda ohřívá kotlem na tuhá paliva. Toto rozúčtování mi bylo reklamováno že ze společné elektriky se bere energie i na pohon čerpadel v topné sezoně + osvětlení nebytových prostor. Tudíž jsem vyúčtování znovu předělal a jednoduše jsem rozdělil fakturu na pět dílu,ale to zase reklamuje jiný vlastník že je to ne-fér.

STANIOVY SVJ

Vložil Eva (bez ověření), 18. Červenec 2013 - 8:38 ::

Může mi tady někdo poradit,kde najdu nějaké stanovy SVJ Bratří Žůrků-potřebuji zjistit,co patří do společných prostor.Dcera má byt,nad ní je terasa,kde je špatná izolace a již 2roky zatéká,na stěně v jejím bytě po letošních deštích se vytvořila dokonce plíseň(terasa údajně nepatří do spol.prostor)­.Řešila to dohodou,bohuželse k tomu majitel staví negativně.Může někdo poradit?Díky Eva

Společné prostory - vyklizení na náklady SVJ

Vložil Monna, 17. Červenec 2013 - 16:08 ::

Dobrý den, prosím o radu, pokud někdo z vás zkušenějších z výborů už podobný problém řešil. Jsme služebně velmi mladý výbor SVJ s domě se 62 BJ, kde se v přízemí nachází několik společných místností (kolaudovaných jako sušárny, kočárkárny, prádelny….). Někteří vlastníci používají společné místnosti jako odkladiště nepotřebných věcí, je zde spousta starého nábytku, lednička, staré dveře, prkna…. Kola a kočárky se sem už pomalu nevejdou. Výbor nyní již podruhé vyzval všechny vlastníky k vyklizení věcí (e-mailem a na nástěnce ve vchodech), které do společných prostor nepatří, zatím jen s malým úspěchem. Máme usnesení ze shromáždění, že e-mailová korespondence je přípustný způsob doručování.

Práva spoluvlastníků být v rozdělovníku e-mailové pošty Výboru a KK SVBJ

Vložil Markéta Čechová, 17. Červenec 2013 - 11:07 ::

Dobrý den, v našem SVBJ máme zřízenu centrální e-mailovou adresu, přes kterou můžeme my, členové Výboru, spolu navzájem komunikovat. Je pravdou, že do rozdělovníku této e-mailové adresy má právo být zařazen kterýkoliv ze spoluvlastníků našeho SVBJ, který si o to požádá, a zasahovat tak do naší komunikace?

Stanovy našeho SVBJ říkají, že

1. Člen společenství má právo zejména:
  1. účastnit se veškeré činnosti společenství
  2. podílet se stanoveným způsobem na rozhodování společenství
  3. volit a být volen do orgánů společenství, splňuje-li stanovené podmínky

Soud s neplatičem

Vložil Anonymous, 15. Červenec 2013 - 15:32 ::

Dobrý den,

loni v srpnu podalo SVJ žalobní návrh na neplatiče, teď došel platební rozkaz, ovšem samozřejmě mezitím již neplatič tento dluh uhradil (mezitím mu naskákaly nové). SVJ tedy nedostane ani úroky z prodlení, ani soudní výdaje. Máte někdo zkušenost, jak by SVJ nějakým legálním způsobem předepsalo tomuto dlužníkovi úhradu úroků a nákladů na soud, ať alespoň nejsme tratní?

Díky, Hana

otázka

Vložil dann (bez ověření), 14. Červenec 2013 - 9:47 ::

Má právo SVJ zastavit studenou vodu ?

Syndikovat obsah