Ostatní

Pojištění domu z DZO

Vložil karoli (bez ověření), 15. Únor 2015 - 19:17 ::

Může shromáždění (SVJ 2000) 100% podílů odsouhlasit úhradu pojištění spol.prostor v domě „čerpat z dlouhodobé zálohy na opravy“ se zaúčtováním na účet 955 MD? =uvedeno v pozvánce na shrom. K.

Odečet SV

Vložil Loreta, 15. Únor 2015 - 14:16 ::

Dobrý den prosím o radu. Jak máme postupovat při neumožnění přístupu vlastníka k odečtu SV?

Panel 2013+

Vložil starousek, 15. Únor 2015 - 9:12 ::

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat či spíš se informovat, zda někdo z vás nemáte zkušenosti s programem Panel 2013+(pozitivní i negativní). Jedná se především o podání žádosti, průběhu jejího vyřizování , na co si dát případně pozor a pod. Naše SVJ uvažuje i využití tohoto programu při revitalizaci domu. Předem děkuji a přeji pěkný den.

Plocha sklepa

Vložil KarolN (bez ověření), 13. Únor 2015 - 22:30 ::

Započítává se do plochy bytu podle § 3 odst. 1 n.v.č. 366/2013 Sb., také plocha místnosti sklepa, který je součástí bytu umístěné mimo hlavní obytný prostor?

rušení nočního klidu

Vložil Lu (bez ověření), 13. Únor 2015 - 9:31 ::

Dobrý den, jak by jste řešily popřípadě jen mi poradily jak postupovat s naším sousedem. Jsou to tři měsíce co jsem se přestěhovala s přítelem do nového bytu, nikdy předtím jsem neměla problémy s „porušováním nočního klidu“ . Začalo to když jsem jednou v půl jedenácté v noci měla puštěnou televizi na 4% tudíž to nebylo slyšet ani vedle do místnosti natož k němu. Druhý den za mnou přišel do práce s tím že ho ruší když mám puštěný nějaký přehrávač, že chce mít klid. Od té doby mám puštěnou televizi pouze do 22:00 a pak vypínám zvuk.

Náklady za dodávky tepla

Vložil juras, 12. Únor 2015 - 19:34 ::

Rozúčtování nákladů za topení: když u někoho ve SV zateplí jeho část domu, třeba i podkrovní byt, jak se změní koeficient propočtu při vyúčtování nákladů za spotřebu tepla? juras

Vyúčtování za rok 2014 u SVJ 2000

Vložil MarkusNv (bez ověření), 12. Únor 2015 - 18:46 ::

Dobrý den, moc bych prosil o odpověď na otázku, zda vyúčtování a rozpis záloh u SVJ vzniklých do 31. 12. 2013, se řídí dosavadními zákony a to ZOV a stanovami SVJ do doby, než shromáždění odsouhlasí stanovy nové (které ještě nemáme), kde už musí být uveden způsob rozúčtování. To znamená, že vyúčtování za rok 2014, se provede pořád původním způsobem? Vyúčtování nám dělá placený správce, který má i právníka a tak předpokládám, že bude postupovat v souladu s právními předpisy.

Souvisí to s přechodovým ustanovením NOZ § 3028, ods. 3 ?

vraceni kc za okna,resp.zaskleni lodzie...

Vložil apGARPcz, 12. Únor 2015 - 14:19 ::

jsem clenem druzstva a normalne prispivam do fondu oprav.plastova okna jsem si poridil na vlastni naklady drive,stejne tak i zaskleni lodzie…casem i druzstvo nechalo vsechny okna vymenit za plastova a take zasklit lodzie.....logicky jsem ocekaval,ze mi bude castka,kterou druzstvo „usetrilo“ na mych oknech a lodzii vracena¨,ci jinak kompenzovana.myslim tim cenu,za kterou druzstvo okna,resp.lodzii porizovalo,ne cenu,za kterou jsem porizoval ja.byl jsem v soku,kdyz jsem se dozvedel,ze nejakou kompenzaci snad dostanu,ale jakou a zda vubec,to pry zalezi na hlasovani vsech druzstevniku…!na­konec mi byla vracena polovina ceny,za kterou by druzstvo oboje poridilo s tim,ze mohu byt rad,protoze mi nemuseli vracet nic.....CO MAM DELAT,JSEM V PRAVU?nekde jsem cetl,ze mam zadat vraceni mych penez vlozenych do fondu oprav a pouzitych na vymenu oken,resp.lodzii vsech najemniku…

Převod bytu BD do OV a správce

Vložil Anonymous, 11. Únor 2015 - 23:13 ::

Jsme nově vzniklé SVJ, kde je BD jedním z vlastníků. Máme svůj účet. Po založení SVJ se v současné době se převádí 10 družstevních bytů do OV, dalších 4 nepožádali o převod, ostatních 20 vlastníků jsou už v SVJ. Žadatelé dostali, kromě smluv o převodu, také smlouvu o zajištění správy domu, kterou bude vykonávat BD. V ní je uvedeno, že budoucí vlastník souhlasí s tím, aby se dlouhodobá záloha na opravu, údržbu a investice (tak je to tam napsáno, myslí tím fond oprav) zasílala na účet správce, tj. BD. Bohužel, někteří už i tuto smlouvu podepsali.

komunikace mezi členy BD nebo společenství vlastníků

Vložil J.Svoboda (bez ověření), 11. Únor 2015 - 21:18 ::

Z doby, kdy jsem byl v představenstvu BD jsem získal soukromé e-mailové adresy členů BD. Mohu tyto adresy nyní využívat ke komunikaci s dalšími členy BD? Jedná se jen o komunikaci se členy BD ve věcech, kdy jde o záležitosti BD mezi členskými schůzemi. Nemůže jít o porušení zákona 101/2000 Sb.o ochraně osobních údajů? JS

Syndikovat obsah