Ostatní
Rozúčtování služeb
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na způsob rozúčtování služeb v případě, že v domě je i malý nebytový prostor dílna (cca 17 m2), který vlastní firma. Na shromáždění vlastníků jsem si odsouhlasili, že služby se budou rozúčtovávat podle Předpisu č. 67/2013. Jak postupovat v případě rozúčtování služeb u nebytového prostoru, kde vyhláška říká- „je-li v domě s byty nebytový prostor, vztahují se ustanovení tohoto zákona týkající se bytů i na tento nebytový prostor“. Zajímala by mě zkušenost, jak v praxi použít toto doporučení týkající se nebytového prostoru u těch služeb, které mají být rozúčtovány podle osob.
zrušení SVJ
Dobrý den, chtěl bych se informovat jak postupovat při zrušení SVJ a přechod na s.r.o.. Jen pro informaci, svj je zadlužené.
zveřejnění citlivých informací
Dobrý den, můžete mi prosím někdo poradit, jestli má právo předseda SVJ zveřejnit na informační tabuli přeplatky a nedoplatky jednotlivých vlastníků domu za topnou sezonu,včetně podrobného rozpisů nákladů a spotřeby.
Děkuji.
rozpis plateb
Dobrý den, když jsem dokladala rozpis najmu za 3 osoby měla jsem částku nájemné a druhou položku rozepsane zálohy a však majitelka mi do rozpisu záloh uvedla zálohy na jednoho člověka a zbytek za zálohy pro další 2 lidi mi scetla do najemného.. Jelikož teď se mi upravoval a smlouva a přišlo i vyúčtování tak novej rozpis už napsala jinak teď už správně zálohy na vodu a u toho částky pro 2 lidi. A nájemné. Jen nevím jestli teda teď nebude problém až to půjdu doložit. (Já se v tom ne orientovala a tak jsem tomu nevěnovala pozornost a doložil a to co mi dala) zeď ale tak podle vyúčtování koukám právě že předtím mi udělala chybu v tom rozpisu co jsem dokladala.
Ve výboru osoba, která nevlastní byt ?
Dobrý den,
prosím o informaci, zda může být zvolena do výboru společenství osoba, která není vlastníkem bytové jednotky v domě? Mockrát děkuji za odpověď.
Volba výboru
Stanovy dle nového OZ jsme podle všech dostupných vysvětlení povinni přijmout do konce r. 2016. DO té doby se řídíme původními stanovami, tzn. že i volbu výboru můžeme provést podle nich, tj. bez notáře? Děkujeme za odpověď SVJ Hodonín
Úhrada topenáře ?kdo ho zaplatí??
Dobrý den, asi před třemi měsíci jsem vytopil sousedy akváriem, to však řešit nechci, spíš se jedná o to, že voda k sousedům stékala po stoupačkách (trubkách od topení k sousedům).Stalo se to o půl paté ráno. Nájemník pode mnou informoval domovníka, že od souseda z vrchu teče po stoupačkách voda,domovník nelenil a zavolal topenáře(havarijní službu).Až poté zazvonil u mne i s topenářem a sdělil mi, že u mne teče topení. Já jsem mu sdělil, že nikoliv, že to je prasklé akvárium a už jsem zamezil stékaní vody. Tudíž topenář nebyl potřeba. Za 3 měsíce mi volal topenář, že chce ode mě uhradit výjezd v noci asi 900kč, protože se na tom usnesla rada spol.
příspěvek na správu
Navrhujeme změnu výše příspěvku na správu domu a pozemku, kde ve stanovách SVJ(2012) máme, že musí být schválena všemi vlastníky. Máme, bohužel, dva, kteří s námi nekomunikují, nechodí na žádnou schůzi a další, který je mimo republiku.Poraďte, jak to máme řešit. Děkuji.
Napadnutí schválení účetní závěrky z důvodu neposkytnutí informací
Zajímalo by mě, jestli jde tento rozsudek http://www.patria.cz/…kanozni.html analogicky aplikovat též na SVJ, resp. shromáždění, právo člena na detailní vysvětlení důvodu, proč má SVJ nadměrné nezaplacené dlouhodobé pohledávky apod. a napadnutí usnesení shormáždění o schválení účetní závěrky.
Pronájem lodžií na mezipodestách
Dobrý den, jsme SVJ. Lodžie na mezipodestách jsou součástí společných prostor domu. Někteří majitelé bytových jednotek by si chtěli tyto lodžie pronajmout a výhradně je užívat. Ostatní majitelé bytových jednotek s tímto nemají problém. Pouze se nedokážeme dohodnout na výši pronájmu. Jaká je obvyklá cena pronájmu těchto lodžií? Existuje k tomuto tématu nějaký právní předpis. Ve stanovách nemáme tuto možnost nijak upravenu. Děkuji za odpovědi

Poslední komentáře