Ostatní

Rozúčtování služeb

Vložil Romana33, 21. Květen 2015 - 7:06 ::

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na způsob rozúčtování služeb v případě, že v domě je i malý nebytový prostor dílna (cca 17 m2), který vlastní firma. Na shromáždění vlastníků jsem si odsouhlasili, že služby se budou rozúčtovávat podle Předpisu č. 67/2013. Jak postupovat v případě rozúčtování služeb u nebytového prostoru, kde vyhláška říká- „je-li v domě s byty nebytový prostor, vztahují se ustanovení tohoto zákona týkající se bytů i na tento nebytový prostor“. Zajímala by mě zkušenost, jak v praxi použít toto doporučení týkající se nebytového prostoru u těch služeb, které mají být rozúčtovány podle osob.

zrušení SVJ

Vložil Lukáě (bez ověření), 20. Květen 2015 - 18:12 ::

Dobrý den, chtěl bych se informovat jak postupovat při zrušení SVJ a přechod na s.r.o.. Jen pro informaci, svj je zadlužené.

zveřejnění citlivých informací

Vložil marie (bez ověření), 20. Květen 2015 - 14:22 ::

Dobrý den, můžete mi prosím někdo poradit, jestli má právo předseda SVJ zveřejnit na informační tabuli přeplatky a nedoplatky jednotlivých vlastníků domu za topnou sezonu,včetně podrobného rozpisů nákladů a spotřeby.

Děkuji.

rozpis plateb

Vložil ludva (bez ověření), 20. Květen 2015 - 13:58 ::

Dobrý den, když jsem dokladala rozpis najmu za 3 osoby měla jsem částku nájemné a druhou položku rozepsane zálohy a však majitelka mi do rozpisu záloh uvedla zálohy na jednoho člověka a zbytek za zálohy pro další 2 lidi mi scetla do najemného.. Jelikož teď se mi upravoval a smlouva a přišlo i vyúčtování tak novej rozpis už napsala jinak teď už správně zálohy na vodu a u toho částky pro 2 lidi. A nájemné. Jen nevím jestli teda teď nebude problém až to půjdu doložit. (Já se v tom ne orientovala a tak jsem tomu nevěnovala pozornost a doložil a to co mi dala) zeď ale tak podle vyúčtování koukám právě že předtím mi udělala chybu v tom rozpisu co jsem dokladala.

Ve výboru osoba, která nevlastní byt ?

Vložil **** (bez ověření), 20. Květen 2015 - 10:57 ::

Dobrý den,

prosím o informaci, zda může být zvolena do výboru společenství osoba, která není vlastníkem bytové jednotky v domě? Mockrát děkuji za odpověď.

Volba výboru

Vložil SVJ U Čevených domků, 20. Květen 2015 - 9:25 ::

Stanovy dle nového OZ jsme podle všech dostupných vysvětlení povinni přijmout do konce r. 2016. DO té doby se řídíme původními stanovami, tzn. že i volbu výboru můžeme provést podle nich, tj. bez notáře? Děkujeme za odpověď SVJ Hodonín

Úhrada topenáře ?kdo ho zaplatí??

Vložil Svr Jakub (bez ověření), 19. Květen 2015 - 20:04 ::

Dobrý den, asi před třemi měsíci jsem vytopil sousedy akváriem, to však řešit nechci, spíš se jedná o to, že voda k sousedům stékala po stoupačkách (trubkách od topení k sousedům).Stalo se to o půl paté ráno. Nájemník pode mnou informoval domovníka, že od souseda z vrchu teče po stoupačkách voda,domovník nelenil a zavolal topenáře(havarijní službu).Až poté zazvonil u mne i s topenářem a sdělil mi, že u mne teče topení. Já jsem mu sdělil, že nikoliv, že to je prasklé akvárium a už jsem zamezil stékaní vody. Tudíž topenář nebyl potřeba. Za 3 měsíce mi volal topenář, že chce ode mě uhradit výjezd v noci asi 900kč, protože se na tom usnesla rada spol.

příspěvek na správu

Vložil janica, 19. Květen 2015 - 15:57 ::

Navrhujeme změnu výše příspěvku na správu domu a pozemku, kde ve stanovách SVJ(2012) máme, že musí být schválena všemi vlastníky. Máme, bohužel, dva, kteří s námi nekomunikují, nechodí na žádnou schůzi a další, který je mimo republiku.Poraďte, jak to máme řešit. Děkuji.

Napadnutí schválení účetní závěrky z důvodu neposkytnutí informací

Vložil TDL (bez ověření), 18. Květen 2015 - 22:15 ::

Zajímalo by mě, jestli jde tento rozsudek http://www.patria.cz/…kanozni.html analogicky aplikovat též na SVJ, resp. shromáždění, právo člena na detailní vysvětlení důvodu, proč má SVJ nadměrné nezaplacené dlouhodobé pohledávky apod. a napadnutí usnesení shormáždění o schválení účetní závěrky.

Pronájem lodžií na mezipodestách

Vložil Petra Plzeň (bez ověření), 18. Květen 2015 - 22:03 ::

Dobrý den, jsme SVJ. Lodžie na mezipodestách jsou součástí společných prostor domu. Někteří majitelé bytových jednotek by si chtěli tyto lodžie pronajmout a výhradně je užívat. Ostatní majitelé bytových jednotek s tímto nemají problém. Pouze se nedokážeme dohodnout na výši pronájmu. Jaká je obvyklá cena pronájmu těchto lodžií? Existuje k tomuto tématu nějaký právní předpis. Ve stanovách nemáme tuto možnost nijak upravenu. Děkuji za odpovědi

Syndikovat obsah