Ostatní
Členů Výboru si vážím ...
- pokud se chovají jak členové Společenství,
- a ne jako mocipání VIP, kteří nectí Stanovy a zákonné požadavky, a základní principy slušnosti.
Problémový majitel bytu
Máte prosím někdo zkušenost s problémovým majitelem bytu? Byt je v absolutně strašném stavu. fekálie na podlaze na většině plochy, plíseň všude, z bytu se line neskutečný puch a teď začala prosakovat „tekutina“ do bytu pod ním. Voda to nebude, tu prakticky nespotřebovává. Poplatky za služby platí. Příbuzné nemá nebo je nedokážeme dohledat a kontaktovat. Jak to řešit? Teď se nám podařilo nafotit stav kuchyně, obýváku a koupelny. A to byla teda extra výjimka, že do bytu někoho pustil. To že v bytě není cokoli v pořádku nebo že dokonce opomíjí hygienu odmítá připustit…Děkuju za zkušenosti.
Přechod z centrálního vytápění na vlastní kotelnu
SVJ uvažuje o přechodu z centrálního vytápění na vlastní kotelnu. Zajímalo by mě, kolik je potřeba hlasů, aby byl návrh schválen shromážděním. Ve Stanovách SVJ je, že k přijetí rozhodnutí se vyžaduje souhlas většiny hlasů přítomných členů SVJ, pokud obecně závazný právní předpis nepožaduje vyšší počet hlasů.
Vzor pozvánky na shromáždění SVJ, jak ji doporučuje SČMBD
Je zde prosím někdo členem SČMBD a odebírá jejich zpravodaje? Žádám o velkou laskavost. Potřeboval bych získat vzor pozvánky tak, jak ji doporučuje SČMBD. Pokud tedy vydali nějaký vzor dokumentů pro SVJ. Pokud ne, tak by mi i stačil vzor pozvánky pro členskou schůzi družstva.
Vím, že třeba SMBD nějaké vzory vydalo, ale potřeboval bych doporučený vzor od SČMBD.
úklid společných prostor
Dobrý den,bydlím v panelovém domě který má dvanáct bytových jednotek.Na patře jsou tři byty.Pán z prvního bytu neuklidil shody ani jednou,paní z druhého bytu uklidí maximálně shody dvakrát za rok.Já jsem měl ze začátku chuť uklízet ale zjistil jsem že jsem jediný.Chci to začít řešit na schůzi SVJ,ale co jsem se bavil s předsedou tak on říkal že firma na úklid je možná ale z jeho slov jsem pochopil že chce aby firma uklízela v celém domě.Proto se chci zeptat jestli je také možná varianta jen za ty majitelé kteří nechtějí uklízet aby uklízela f
Vyúčtování oproti podpisu a výzva k zpřístupnění.
Dobrý den,
zdědil jsem byt na severu Moravy a dlouhodobě se potýkám s problémy v komunikaci s místním SVJ.
Jelikož sám zastávám funkci člena výboru na druhém konci republiky, není mi úplně jasné proč v mém SVJ tyto problémy neexistují.
- Výbor SVJ je ochotný předložit vyúčtování služeb a rozúčtování energii pouze osobně oproti podpisu.
// My řešíme tuto situaci zasíláním doporučeně s dodejkou všem vlastníkům, kteří na v domě nemají trvalý pobyt.
- Oznamování schůzí / oprav / výzev k zpřístupnění. Opět, inkriminované SVJ tyto události hlási pouze papírovými výzvami v domě.
Cena za účetnictví
Prosím pěkně, víte někdo, jaká je současná cena za vedení účetnictví pro společentví. Počítá se to za jednu bytovu jednotku, nebo jak se cena stanovuje?
Zastupovani clena vyboru
Dobry den Mam dotaz ohledne vyboru Svj. V nasem svj byl zvolen vybor a ten nasledne z clenu vyboru zvolil predsedu. Muze clena vyboru,na zaklade plne moci tohoto clena,zastupovat treti osoba? A to same pokud je clen zvolen predsedou?
Změna smlouvy o správě domu podle NOZ
Mám následující dotaz: pokud máte nějakého externího správce, podepisovali jste novou smlovu podle NOZ? Pokud ano, co tam máte jinak, než ve smouvě původní. Co musí splňovat taková smouva podle NOZ? Sdělte prosím své zkušenosti. Děkuji.
Senzory Maddeo a kompenzace
Dobrý den, ráda bych vás, zasvěcené, požádala o radu, diskuzi. Bydlím v bytovém domě ve správě SVJ. V domě se nachází v současné chvíli 6 převážně bytových jednotek. V lednu 2015 se po odsouhlasení výboru nainstalovaly teplotní senzory na principu denostupňové metody. Měřena je tedy venkovní teplota a pak snímaná teplota cca ve výšce 2,2m. Na základě výpočtu je pak účtována spotřeba tepla. Můj problém tkví v tom, že jako prakticky jediný byt máme převážnou část oken směřovanou na východ a jih a jde k nám po celý den slunce (pokud svítí :)V pokoji, kde je umístěn senzor máme namísto oken velikou výlohu o rozm.

Poslední komentáře