Ostatní
odměna
Koupila jsem si byt SVJ .V domě je šest spoluvlastníků,jeden předseda bez výboru.SVJ má svého právníka,ročně dostává odměnu 50 000,–Kč předseda 3 000,–Kč.zajímmá mě jak jsou na tom jiné SVJ. Odměny v našem SVJ mi připadají dost vysoké.
Zateplení a úvěr
Zajímavá diskuse: https://www.okolobytu.cz/…et-na-riziku#8065
prodej nabytové jednotky
prosím mám dotaz náš dům je SVJ máte tu jednu nebytovou jednotku. chceme jí prodat , ale problém je že všichni až na jednoho jí chtějí prodat protože máme kupce který by jí chtěl ale jeden nesouhlaí. nepodílí se na schůzích akcích na ničem ,ale souhlas nedá . Je možno s tim něco dělat když všichni ostatní to chtějí prodat ??
evidence SVJ v OR - dotaz
Prosím,poradil by někdo možnost zjištění informace evidence SVJ na netu? Ičo SVJ neznám, jen adresu. Byla by takováto možnost se dostat na Obch. rejstřík? Děkuji za informaci.Bláha
MUSÍM DÁT KLÍČ OD SKLEPA?
Dobrý den, naším sklepem v OV prochází stoupačky. Přišel nám dopis od výboru SVJ, že máme správci domu dát duplikát klíče od sklepa pro případ havárie. Samozřejmě, když to bude nutné bez problémů umožním vstup do sklepa, ale ve sklepě mám svoje věci (např. kolo za 10000) a nechci, aby mi tam někdo lezl. Musím dávat klíč? (ve stanovách o tomhle nic není)
Díky za odpověď.
Žaloba přehlasovaného vlastníka -> výbor dává znovu hlasovat o témže bodu, pro který nyní běží soud
Podala jsem žalobu přehlasovaného vlastníka o vyslovení neplatnosti usnesení shromáždění, kdy napadám schválení stanov, jednak pro procedurální vady svolání schůze, jako pozdě doručená pozvánka, neposkytnutí podkladů spolu s pozvánkou apod., neusnášeníschopnost a jiné formální vady, ale rovněž pro nicotnost některých ustanovení stanov, které jsou v rozporu s kogentními ustanoveními občanského zákoníku a namítala jsem, že u tak důležitého hlasování, jako je schválení kompletně nových stanov by měl být návrh zaslán dopředu všem vlastníkům, aby si je mohli dopředu přečíst a nehlasovali „naslepo“ bez jejich znalosti.
vyúčtování tepla dle vyhl. č. 70/2016 Sb.
Dobrý den, dostali jsme vyúčtování služeb za rok 2016. U vyúčtování spotřeby tepla se nic nezměnilo.Máme vlastní blokovou kotelnu, vyúčtování nám dělá firma, která montovala indikátory.Ve vyúčtování jsou stále uvedeny jen dva řádky: celková spotřeba za všechny domy a cena za giga. Pak nějaká spotřeba, zřejmě dle indikátorů,kde je uvedeno- měřidla- ale tomu neodpovídají čísla na indikátorech zafixovaná a pak rozdělení ceny v poměru 40:60. Takže žádná změna, prostě tak to bylo předchozí roky a tak je to i letos.Nikdo tomu nerozumí, ani správce, ani výbor, proč se tedy měnily vyhlášky o vyúčtování, když to dodavatel není povinen dělat pořádně? Chtěl jsem znát faktickou spotřebu mého bytu a kolik byla zvýšena z důvodu, že jsem netopil a nebo z důvodu, že jsem přetápěl.Z porovnání s lety minula spotřeba vyšší je.
ZOBF definice?
ZOBF – můžete mi prosím někdo vysvětlit tento termín? Nikde v zákoně jsem jej nenašel a chlapci z byťáku s ním tu šermují v emailech, jako by to byla mantra.
Dotaz na změnu člena výboru.
Dobrý den je tady plno článku ale nějak je tady hodně diskuzí. Jedná se mi o změnu člena výboru. Co je vše potřeba k zaslání na soud pokud dojde ke změně člena výboru. Kde bych našel potřebný formulář?
Děkuji.
Výzva k nahlédnutí do podkladů dle § 8 odst. 1) z.č. 67/2013 Sb.
Chci tento měsíc požádat SVJ k nahlédnutí do podkladů dle § 8 odst. 1) z.č. 67/2013 Sb. Dle článku na www.mesec.cz není ve výzvě nutno specifikovat konkrétní doklady.
Co říkáte na takovouto formulaci výzvy?
Jako příjemce služeb žádám dle § 8 odst. 1) z.č. 67/2013 Sb. doložit náklady na jednotlivé služby, způsob jejich rozúčtování, způsob stanovení výše záloh za služby a provedení vyúčtování podle z.č. 67/2013 Sb. a umožnit mi pořízení kopie podkladů. Pořizování kopií podkladů k vyúčtování chci realizovat v odpoledních hodinách na úřední adrese poskytovatele služeb, tj. na úřední adrese Společenství vlastníků ....

Poslední komentáře