Ostatní
vodoměry
V našem domě si každý nový vlastník,rozestavěný byt dodělává sám,včetně připojení na vodu,je možné,aby každý byt měl jiný vodoměr,pochybuji,že by byl zaplombován,Na můj dotaz předsedovy,zda to nějakým způsobem kontroluje,zda si je vůbec instalují,mi bylo sděleno,že jim řekl o tom,že musí být vodoměr namontován,ale nekontroluje to.Pochybuji o tom,že vodoměry budou mít plomby,když si každý vlastník,dodělává byt,dalo by se říci svépomocí.Myslím si ,že všichni v domě by měli mít stejnou značku vodoměrů,ve svých bytech
vyúčtování
Obdrželi jsme roční vyúčtování,pod kterým není nikdo podepsaný,není zde splatnost,není zde do kdy lze reklamovat,ale co je zásadní,nelze vyúčtování zkontrolovat,není zde celková spotřeba za celý dům,ani naše spotřeba za vodu studenou,teplou,kolik nám bylo rozpočítáno za ústřední topení,ale co je zásadní zjistili jsme,že ve vyúčtování,nejsou zahrnuti nový vlastníci,kteří zde byli ,už zejména v topné sezoně.Jak máme postupovat,platit takové vyúčtování se nám nechce.
plná moc přílohou smlouvy o obstarávání správy domu
Dobrý den, poradí někdo, zda se vůbec dá něco dělat?
Uzavřená smlouva o obstarávání správy domu, kde je nedílnou součástí
příloha PLNÁ MOC, kterou zplnomocnil předseda SVJ tohoto správce ke všem
úkonům. Smlouva je podepsaná na dobu neurčitou. Smlouva schválena na
shromáždění bez přiloženého návrhu, který není ani přílohou zápisu
z tohoto shromáždění. (zajímavé je datum uzavření smlouvy a datum
shromáždění – je stejné, shromáždění proběholo ve večerních
hodinách, takže asi každému jasné, že smlouva byla uzavřena ještě před
schválením na shromáždění)…Je nějaká možnost alespoň plnou moc
vymanit ze smlouvy? Děkuji za rekace.
Smlouva
Na shromáždění vlastníků, které bylo usnášeníschopné bylo přijato, že bude provedena plynofikace s plynovou přípojkou. Jelikož firma, které patří budoucí síť nabízí nevýhodné podmínky, odmítá výbor smlouvu podepsat. Musí se výbor řídit usnesním shromáždění a podepsat?
Soud nechce poskytnout rozsudek
Občas žádám soudy (krajské, vrchní, případně okresní) o anonymizované rozsudky ve věch SVJ.
Soudy mi je posílají.
Teď se mi ale dvakrát stalo u KS Ostrava, že mi odmítli anonymizovaný rozsudek poslat s odůvodněním, že nejsem, resp. jsem nebyl účastníkem řízení.
Hledám nějaký judikát, kterým můžu argumentovat, že na rozsudky mám podle zákona 106/1999 Sb. nárok. Odvolám se k předsedovi soudu.
P.S. Je tohle normální? :-) Že nechtějí poskytovat informace o kontroverzních otázkách úřady i chápu, ale soud????
nahlášení nového člena do SVJ- ,přihláška - dokumenty
Prosím , můžete mi sdělit co vše potřebuji předložit pověřenému vlastníkovy , aby mě zapsal – a já se mohla stát členem SVJ,
Ve stanovách výbor nebo předseda, proč ne oboje
Tak ještě jednou. Kde v NOZ se nachází ustanovení, paragraf, že ve stanovách společenství má být jednozančně uvedený buď výbor nebo předseda. Proč tam nemůže být oboje. Nebo může? Znáte někdo odpověď?
Evik
Kde v NOZ se nachází ustanovení, paragraf, že ve stanovách společenství má být jednozančně uvedený buď výbor nebo předseda. Proč tam nemůže být oboje. Nebo může? Znáte někdo odpověď?
Aktivní legitimace SVJ při vymáhání škody
V roce 2013 shromáždění SVJ schválilo projekt zateplení domu, schválilo realizační firmu a schválilo úvěr. Pověřený vlastník odmítl zahájit kroky k uzavření smlouvy s realizační firmou s odůvodněním, že shromáždění schválilo jinou firmu, než jakou ve „výběrovém řízení“ vybral pověřený vlastník. V roce 2015 byl odvolán z funkce, následně odmítal předat projektovou dokumentaci, kterou předal až roku 2016 po hrozbě žalobou od advokátní kanceláře. Projekt se musel celý předělat (aktualizovat) a znovu se muselo provést výběrové řizení. V roce 2017 shromáždění schválilo realizační firmu a úvěr, oba body schválilo 85 % ze všech. Bývalý pověřený vlastník, který má v domě jeden byt, hlasoval jako jediný (!) proti a podal žalobu přehlasovaného vlastníka se soudním zákazem, nyní čekáme na rozhodnutí soudu, zatím si jen vyměňujeme písemná vyjádření, smlouvy podepsat kvůli zákazu nemůžeme. Předpokládám, že dřív než roku 2018 zateplovat nezačneme (záleží na rychlosti soudu).
Odkup společných prostor v panelovém domě
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co vše potřebujeme pro odkud společného prostoru v panelovém domě. Jedná se o chodbu před naším bytem o rozměru cca 1,5×3m, kterou doposud nikdo jiný z domu nevyužíval. Podpisy od všech vlastníků bytů již máme (od 100% vlastníků), stáčí pouze sepsat smlouvu o odprodeji prostoru a nechat přepsat změnu rozlohy bytu na katastrálním úřadu nebo je potřeba ještě něco jiného? Bylo nám firmou, které spravuje účetnictví našemu domu řečeno, že musíme mít ještě od právníka zpracované prohlášení vlastníka, kde musí být přepočítány a přepsány společné prostory každého vlastníka domu. Prý tato služba je zpoplatněna částkou 20tisíc. Skutečně je potřeba toto zpracování nebo stačí jen smlouva a přepis na katast. úřadu.

Poslední komentáře