Ostatní

Obchodní rejstřík

Vložil karel J. (bez ověření), 6. Září 2017 - 14:29 ::

Zdravím vás, chtěl bych vá poprosit o seznam dokumentů, které musí SVJ vkládat do Obchodního rejstříku a jestli se tyto dokumenty( zda tam jsou) kontrolují?

převedení hypotéky na SVJ

Vložil Anonymous, 5. Září 2017 - 21:17 ::

Může být v rámci přeúvěrování převedena smlouva z fyzických osob na SVJ? Před založením SVJ si fyzické osoby vzali úvěr na nákup restaurace (nebytová jednotka) a jedné bytové jednotky.Po deseti letech by fyzické osoby , které jsou zároveň členy SVJ a jsou všichni stejnými spolumajiteli těchto prostor, chtěli zažádat o přeúvěrování (zaplacení stávajícího úvěru a založení nového za účelem lepších podmínek)Peníze získané pronájmem těchto prostor, by mohly sloužit na splácení úvěru a přebytek by mohl být použit na zvelebování domu a jeho okolí.Banka tvrdí , že není problém převést tento úvěr na SVJ.

Profi SVJ - Plzeň - poptávka?

Vložil Willibald, 5. Září 2017 - 7:49 ::

Dobrý den,
nemáte někdo kontakt na nějakou firmu provozující „profesionální SVJ“ v Plzni?
(Google nic přímo pro Plzeňský region nenašel r.2017)

Tak pokud byste někdo už tuto informaci zjišťoval nebo měl s nějakou firmou zkušenosti budu vám velmi vděčen.
 Děkuji

Potvrzení o příjmech z pronájmu a pojistného plnění

Vložil Martin R. (bez ověření), 2. Září 2017 - 20:56 ::

Je pravda, že SVJ musí vystavit potvrzení o příjmu nebo zisku z pronájmu, a potvrzení o příjmu z pojistného plnění? Obsahem potvrzení má být sdělení podílu vlastníka na příjmech a nákladech, nebo čistém zisku, z pronájmu společných částí domu, které jsou v jeho spoluvlastnictví. Obsahem potvrzení má být dále sdělení jeho podílu na příjmech z pojistného plnění. Nevíte, kde v zákonech tyto povinnosti najdu? Do kdy je SVJ povinno takové potvrzení vystavit a jak by mělo být formulováno, aby vlastník věděl, zda SVJ vyčísluje hrubý příjem, h

POJIŠTĚNÍ PRÁVNÍ OCHRANY BEZ VÝLUKY SPORŮ VLASTNÍKA S SVJ – doporučení pojišťovny, pojistky?

Vložil Prizma, 1. Září 2017 - 23:36 ::

Dobry den,

muze zde někdo poradit ci doporučit PPO, asistenci, které nemá ve výlukách spory vlastnika jednotky s SVJ, idealne i sve osobní zkusenosti s kvalitou pojistky, likvidací poj. udalosti…? Všechny produkty o kterych vim mají tyto spory ve výlukách.

Dekuji za informace! Hezky den.

Založení do sbírky listin zfalšované listiny

Vložil Zdeněk K. (bez ověření), 1. Září 2017 - 20:28 ::

Shromáždění přijalo usnesení schvalující určitou listinu, přičemž k dispozici byla dopředu a členové SVJ se s dokumentem mohli seznámit. Do Sbírky listin však nakonec výbor založil listinu s odlišným textem. Může se jednat o trestný čin podvodu?

odvolání usnesení

Vložil seeker (bez ověření), 1. Září 2017 - 7:23 ::

Dobrý den, prosím o radu, pokud někdo dokáže pravdivě a kvalifikovaně odpovědět:

Shromáždění odsouhlasilo usnesení, které na dalším shromáždění zase odvolalo, ale odvolání bylo provedeno jiným – nižším procentem nežli odsouhlasení.

Nemá být procento pro přijetí a odvolání téhož usnesení v obou případech stejné?

Děkuji za odpovědi.

platební rozkaz

Vložil vlasta (bez ověření), 30. Srpen 2017 - 6:58 ::

Dobrý den Má někdo ze členů výborů SVJ zkušennost s podáním platebního rozkazu bez právníka?Případně jaká je doba vyřízení tohoto u soudu?

Kde se hledaji rozsudky soudu?

Vložil Jaroslav7238, 29. Srpen 2017 - 8:31 ::

Dobrý den, často se zde v diskusi objeví odkaz na rozhodnutí soudu k SVJ.PoraĎte prosím , jak a kde je mám hledat?

(konkrétně hledám k příspěvku od Kryštofa z 7.1.2016 k dis­kusi ( „Prehled: kvory hlasovani o otazkach hospodareni se spolecnym majtkem clenu SVJ“ (vlozil Arveno), kde sděluje: „„Co je v svj významná záležitost? Byl by nějaký příklad?“ (nona) Bylo judikováno, že důležitou záležitostí je vždy volba statutárního orgánu nebo jeho členů. Spisovou značku si zde dohledáte.“ )

Děkuji za rady a pomoc. jaroslav7238

SVJ mě žaluje o 78 Kč

Vložil mirka.p (bez ověření), 27. Srpen 2017 - 12:32 ::

V březnu jsem koupila byt a podali jsme návrh na vklad – vklad byl povolen v dubnu. V dubnu mi také o zavkladování přišlo vyrozumění z katastrální­ho úřadu.

Ještě v dubnu jsem byla oznámit do kanceláře správce koupi bytu, s tím, že se přihlašuji do evidence od 1. dubna, abychom to nekomplikovali a že já zaplatím předpis za celý měsíc, takto jsme se dohodli i s prodávajícím; správci to bylo jedno a akceptoval to.

Jenže evidenční list mi byl doručen poštou až po polovině května. Já tedy dubnovou zálohu zaplatila 23. května, předpokládám, že na účet SVJ platba došla 24. nebo 25. května.

Syndikovat obsah