Ostatní

Problematický vlastník II

Vložil Eva (bez ověření), 24. Září 2017 - 8:25 ::

Před časem jsem zde řešila případ jednoho problematického vlastníka (http://www.portalsvj.cz/…a-jak-na-nej)

Je to vlastně dospělý syn vlastníka (35?). Kromě toho, že zabírá nepatřičně moc společného prostoru (což jsme alespoň částečně vyřešili pravidly užívání spol. prostor), tak co lidem hlavně vadí, že obtěžuje svou činností. Velice často (nejsem osobní svědek, přestože jsem pov.vl., nebydlím tam) se zabývá přímo před domem „opravami“ svých motorek, kdy je „tůruje“ , nechává běžet, kromě velmi nepříjemného hluku se šíří do domu i smrad (otevřené dveře),…tuto činnost provádí i o víkendech, kdy jsou lidi většinou doma.On nikde nepracuje, zřejmě má inv.důchod , takže má dost času na tyto činnosti.Někdo se ho bojí (občas se projevuje agresivně), kdo se ho nebojí a napomene ho, toho pošle do pr… Sama jsem s ním jednala několikrát z pozice své funkce, vždy mi oznamuje, že se nenechá omezovat, vlastně mě přestane naslouchat a pošle mě … taky. Je to prostě opravdu „magor“ ale co s tím? Kdyby takto konal v době nočního klidu, dalo by se ohánět tím, ale to on už je doma, pěkně se vyspí a začíná brzy po ránu.

Neznámý účel pronájmu nebytových prostor

Vložil DJ - předseda výboru SVJ (bez ověření), 23. Září 2017 - 21:13 ::

Dobrý den. V našem domě je nebytový prostor (nejedná se o společné prostory, majitelem je město), které kdysi sloužil jako obchod s textilií, pak chvilku jako posilovna a následně cca půl roku jako obchod s potravinami. Teď jsou prostory několik let nevyužívány, respektive město několik let hledal nájemce. V současné době visí na desce úřadu oznámení o záměru pronajmout tento prostor bez dalších podrobností. Na to jsme jako SVJ reagovali a podali žádost o oznámení účelu tohoto pronájmu. Máme důvodné podezření, že nebytové prostory budou využity jako část výrobní linky firmy, která se rozrůstá a nemá volné prostory.

Co náleží do kompetence správce

Vložil Aklim (bez ověření), 21. Září 2017 - 10:47 ::

Dobrý den, chtěla bych znát Váš názor na to, zda může správce našeho SVJ, což je Stavební bytové družstvo,zasahovat do oblastí jako je např.porušování či nedodržování chování ve společných prostorách bytového domu a vyhrožovat různými opatřeními. Nejde mi o vlastní problém,ale zda do toho vůbec může správce vstupovat.Domnívám se,že to je na řešení pouze v rámci svj jako takového a nikoliv správce. Navíc pokud dostanu výzvu od správce k odstranění problému a reaguji mailem,tak poté předseda tuto komunikaci mezi mnou a správcem věřejně předčítá na shromáždění?

Dluh u SVJ vlastníka, jehož byt je nabízen v dražbě + Věcné břemeno ve prospěch nemovitosti neevidované v katastru

Vložil Anonymous, 20. Září 2017 - 10:21 ::

Dobrý den,

měla bych dotaz ohledně dražby bytu, kdy je možné, že zůstavitel by mohl po sobě zanechat dluh ve „fondu oprav“, jelikož zůstavitel zemřel v roce 2013 a až v tomto roce byla nařízena dražba bytu. Přešel by tedy dluh (pokud tedy nějaký bude) nového majitele, dražitele, který učiní nejvyšší podání? Nebo platí stejný zákon jako při koupi bytu.

A dále se nachází zde věcné břemeno ve prospěch nemovitosti neevidované v katastru spočívající v povinnosti umožnit správci inženýrských sítí vstup do příslušné budovy za účelem oprav, údržby a měření stavů inženýrských sítí. Dále je zde zmíněna Listina Smlouva kupní, o zřízení věcného břemene – bezúplatná, o zřízení věcného předkupního práva ze dne 27.09.1995. Mám to chápat, tak že se např. nepodařilo udělat odečty a nic dalšího novému majiteli – vydražiteli bytu nehrozí?

Konzultační den MMR k problematice bydlení = 3.10.2017

Vložil anon1234 (bez ověření), 19. Září 2017 - 15:53 ::

účast zdarma, možno vznést dotaz na JUDr. Schödelbauerovou, vedoucí právního oddělení odboru politiky bydlení MMR.

https://www.mmr.cz/…-V-ROCE-2015-(1)

v roce 2017 se konají 4× https://www.mmr.cz/…-V-ROCE-2015-(3)

Vrácení kauce po skončení nájmu

Vložil Mirushka (bez ověření), 19. Září 2017 - 10:46 ::

Dobrý den, ukončila jsem smlouvu a s pronajímatelem jsme se dohodli a zapsali do smlouvy o ukonceni, že mi vyplatí polovinu kauce do 15 pracovních dnů od ukončení. Bohužel se tak nestalo. Poradíte mi co mám dělat nebo jaké mám možnosti? Dekuji

žena prodala dům, zinkasovala peníze a odmítala se 9 let vystěhovat

Vložil Petr, 18. Září 2017 - 13:19 ::

www.novinky.cz/…tehovat.html Kladno dnes 18.9.2017 12:43 – Žena z Kladenska prodala dům a dalších devět let se z něj odmítala odstěhovat, přestože ho prodala a zinkasovala peníze. Nepomohly ani rozsudky soudů ani uložená podmínka. Žena se podle policie hájila tím, že se s majitelem nedohodla na opuštění nemovitosti.

/ok, Novinky/

To lze aplikovat i na prodej a koupi bytu.

Revitalizace domu- lodžie

Vložil Jaroslav / Vlašim (bez ověření), 17. Září 2017 - 21:45 ::

Dobrý den V kupní smlouvě (cca z r. 2001), kdy jsme byty kupovali od města, je napsáno, že do výměry bytu se nezapočítávají lodžie…V praxi to znamená, že celá léta byty s lodžiemi neplatily do fondu oprav za lodžie. Dá se to vyložit tak, že lodžie nejsou majetkem vlastníků konkrétních bytů, ale Ti je užívají. Nyní se bude dům revitalizovat a majitelé bytů bez lodžií, nechtějí „doplácet“ na opravu lodžií. Podotýkám, že revitalizace by měla být placená úvěrem, nikoli z dosud naspořených peněz. Úvěr však bude hrazen z peněz do fondu oprav, které budou teprve do fondu přicházet.

Úmrtí člena výboru

Vložil Dana0608, 17. Září 2017 - 16:10 ::

Dobrý den, prosím o radu, jak postupovat v případě úmrtí člena výboru.Děkuji

Daňové přiznání

Vložil minik (bez ověření), 17. Září 2017 - 14:17 ::

Je prosím možnost nahlédnout do přiznání k dani z příjmů zvolené právnické osoby ? Osobně na FÚ nebo na internetu.

Syndikovat obsah