Ostatní

Pokračování členů výboru SVJ po ukončení jejich volebního období

Vložil Jindřich (bez ověření), 19. Červen 2018 - 9:29 ::

Dobrý den,dle stanov našeho SVJ byla ukončena platnost volby členů výboru ( po 3 letech ).Na řádném shromáždění vlastníků,které bylo usnášení schopné,byl opět jmenovitě zvolen stávající výbor i revizní komise + výměna dvou členů výboru. Je třeba u pokračujících statutárních zástupců,kteří jsou již uvedeni v obchodním rejstříku,znovu zasílat výpis z rejstříku trestů a ověřená plná moc ? A jak je to,když se změní také osoba místopředsedy ? Děkuji za Vaše příspěvky Jindřich Doubek

společná televizní anténa

Vložil Lenka D. (bez ověření), 18. Červen 2018 - 19:53 ::

Dobrý den, můžete mi prosím poradit, zda výbor SVJ může bez souhlasů (bez hlasování) majitelů zrušit společnou domovní TV anténu (za kterou se neplatí) a nahradit ji anténou zpoplatněné kabelové televize?

děkuji za opověď

Úmrtí člena - kde zjistit dědice?

Vložil Sokol19 (bez ověření), 18. Červen 2018 - 11:41 ::

Dobrý den, prosím o informaci, kde je možné zjistit dědice po členu SVJ? na koho se obrátit? Před delší dobou došlo k úmrtí člena, víme, že měl dceru, ale nemáme kontakt, byt nikdo na sebe na katastru nepřepsal a dluh na bytě narůstá. děkuji

Neúčast na schůzi společenství vlastníků bytových jednotek (SVJ)

Vložil MJ92 (bez ověření), 17. Červen 2018 - 16:26 ::

Dobrý den, na druhý pokus máme svolanou schůzi vlastníků bytových jednotek (SVJ). První termín schůze byl pro mě časově přijatelný, druhý už mi nevyhovuje (pracovní důvody). Nemám možnost ani za sebe někoho na schůzi poslat. Zajímalo by mě tedy, jaké mám možnosti (např. jak se dozvědět o čem se hlasovalo a v jakých hlasových poměrech či kdo byl na schůzi přítomen a kdo ne). Dále bych se chtěl zeptat, zdali musí být udělán o schůzi zápis a zdali si ho můžu vyžádat k nahlédnutí a u koho popřípadě kde. Předem děkuji za odpovědi…

Nákup piv - dárek členu SVJ ... na účtu 955

Vložil Dotaz (bez ověření), 16. Červen 2018 - 18:29 ::

Nákup piv – dárek členu SVJ … na účtu 955

Nákup piv – dárek členu SVJ … tak to stoji v ucetnictvi i s kopii dokladu :-) Asi mel nekdo svatek?

Hledal jsem na

http://www.portalsvj.cz/…-versus-1206 http://www.portalsvj.cz/…-na-uctu-955

no nevim, zda je to uznatelny vydaj v ucetnictvi SVJ? :-) Pokud je to OK, tak jen pro pobaveni… Pokud to OK neni, tak bych to rad vedel najisto … Ne ze bych ty 300 nejak chtěl resit, jen pro zajimavost.

ps: Je to jeste pred ucinnosti NOZ.

Diky.

Připojištění odpovědnosti členů statutárních orgánů SVJ

Vložil Vlastik (bez ověření), 15. Červen 2018 - 10:30 ::

Už se na fóru diskutovalo o možnosti či nemožnosti připojištění odpovědnosti statutárních orgánů SVJ. Podle těchto informací z SBD Praha 8 to vypadá, že připojištění možné je.

"Praha dne : 13.11 .2017 Věc: Nabídka připojiš tění odpovědnosti statutárních orgánů SVJ a BD.

Vážení členové statutárních orgánů společen ství vlastníků a bytových družste v ve správě Stavebního bytového družstva Praha 8, dovolte nám připomenout, že v rámci pojistné smlouvy o pojištění odpovědnosti, kte­rou

vzor o odměnu správci domu

Vložil Petr (bez ověření), 14. Červen 2018 - 9:47 ::

Dobrý den. Již 3 rokem vykonávám domovníka v domě o 9 bytech. Jelikož nikdo nechce správcovství, rozhodl jsem se zažádat o příspěvek. Jelikož dělám schůze o opravy..atd obcházím byty s vyúčtováním..atd nikdo to neocení naopak žádají víc a víc a nejsou schopni dorazit ani na schůze..které jsou opakovaně a včas ohlášené jak má být. Vím jen, že musím sepsat žádost o souhlasu vyplacení odměny jen nevím jak ji napsat..a musí to sousedi podepsat..poradí někdo? Děkuji Petr

Nezaložené SVJ, nemožnost domluvy

Vložil Nespokojený vlastník (bez ověření), 14. Červen 2018 - 6:35 ::

Dobrý den,

předem se omlouvám za anonymní dotaz, ale vzhledem k jeho povaze si nemohu dovolit, aby se o něm dozvěděla naše paní předsedkyně (není předsedkyně v pravém slova smyslu, ale nevím jak lépe ji slušně nazvat).

Stručně popíši situaci. Před 5 lety jsem koupila družstevní byt s tím, že byla ihned možnost převodu do osobního vlastnictví. Do dnešního dne je do OV převedena více než polovina z 30 bytů. Zbytek vlastní družstvo (SBD Praha 8), které vlastní i další domy/byty, ne jen tento. Domu již roky vládne paní předsedkyně, která si nenechá do ničeho mluvit, s nikým se nebaví, nepořádá žádné schůze, nedá možnost nahlédnout do hospodaření apod. Nemáme založené SVJ a předsedkyně dělá úpravy které se jí zlíbí aniž by k tomu mohl kdokoliv cokoliv říct. Správu co se poplatků týče dělá nadále družstvo, ale nikdo nemá možnost do hospodaření vidět.

úmrtí majitele

Vložil Dana (bez ověření), 13. Červen 2018 - 14:33 ::

Dobrý den, v září 2017 zemřel majitel jednoho z bytů v našem SVJ .Nyní je byt neobydlen.Sestry tam jezdí jen občas,byt je stále psán na zemřelého.V zimě netopili – sousedka má plíseň na s nimi sousedící stěně.Po úmrtí majitele jsme se domluvili, že než se záležitosti kolem dědictví vyřídí, budeme za ně uklízet společné prostory.Protože už ale je to docela dlouhá doba,chceme po nich,aby 1× za 3 týdny přijeli a uklidili.Oni to odmítli s tím, že po nikom bordel uklízet nebudou.Prosím, jaké mají povinnosti? Můžu jim úklid společných prostor na

Syndikovat obsah