Ostatní

Jak na rozdělení družstva SBD Krušnohor

Vložil voronec (bez ověření), 4. Srpen 2018 - 22:27 ::

Dobrý den, jsme družstevní dům v rámci Stavebního bytového družstva Krušnohor. Nejsme spokojeni se způsobem řízení a zadávání zakázek v naší samosprávě, které představenstvo zadává jen spřáteleným firmám bez naší účasti. Má někdo zkušenosti s osamostatňováním od družstva? Nevím, zda vadí, že družstvo dalo na náš dům zástavu ke svému úvěru. Děkujeme za radu.

Neoprávněné užívání společných prostor

Vložil Sykyna, 2. Srpen 2018 - 8:10 ::

Dobrý den, mám dotaz. V domě zemřela majitelka bytu a její dcera tento byt jako dědic prodala, nicméně si nastěhovala k nám do sušárny prakticky celý byt, co vyklidila (obývák celý, kuchyňské zařízení, obrazy, oblečení, zkrátka vše..) Toto tam má uskladněno již třetí rok a ani po telefonických urgencích a nyní i písemné urgenci (doporučeně) si toto neodvezla a stále slibuje, že tak učiní a neustále se vymlouvá, že shání kupce atd… My tyto prostory samozřejmě chceme využívat jako sušárnu, nicméně nemůžeme, dokud si neodveze věci. Můžu jí napsat, že jí dáváme termín do tehdy a tehdy, že jinak to necháme odvézt technickými službami na její náklady?

Peníze z fondu oprav poslal na úhradu vlastních dluhů

Vložil Roman.. (bez ověření), 1. Srpen 2018 - 15:05 ::

Peníze z fondu oprav poslal na úhradu vlastních dluhů

https://vary.idnes.cz/…-zpravy.aspx?…

znění smlouvy a usnesení

Vložil Rimoraj (bez ověření), 31. Červenec 2018 - 23:32 ::

Přátelé, jak už jsem jednou říkal, byl jsem 40 let popelářem a hledám u zkušených poradu. Dnes jsem z toho navíc jelen, tolik názorů a doporučení! Dokáže mi někdo napsat: podle § xy je znění jakékoliv smlouvy, uložené v KN, platné a lze jej změnit pouze se 100% souhlasem zúčastněných? Pan JaVa z 27.7.2018 je k tomu mikroskopicky blízko, mohu se o to opřít? V každém případě moc, moc děkuji! Nevím, zda pan Portál mi pokračování mé diskuse neseškrtá, ale nechám to na něm. Pan AcTk z 30.7.2018 má několik dotazů. které se přesně týkají nás.

Vlastníkem garáž a pozemek pod ní je napsaný na původní majitele

Vložil R090 (bez ověření), 31. Červenec 2018 - 17:29 ::

Dobrý den, můžu se prosím zeptat? Před pár lety jsem koupili garáž. Nicméně kupní smlouva byla asi špatně sepsána,jelikož pozemek pod garáži je veden stále na jména puv.majitelů (rozvedení manželé,jeden z nich už nežije) …myslíte, že to může být problém do budoucna? Co když třeba teď dědicové zesnulého budou tvrdit, že garáž stojí na části jejich pozemku a že si jí tam nepřejí ,může se stát?Případně jak přepsat na nás,existuje k tomuto účelu nějaký dokument?

Děkuji moc, nevím, kde jinde se zeptat.

Co znamená "neprovedení navržených důkazů"

Vložil moned, 30. Červenec 2018 - 17:34 ::

V ust. § 205 odst. d) z.č. 99/1963 je ".... neboť neprovedl navržené důkazy potřebné k prokázání rozhodných skutečností".

Chtěl bych vědět co to vlastně znamená, ale chtěl bych obecně i pochopit více o odvolacích důvodech v ust. § 205 z.č. 99/1993.

Můžete mi pomoci, kde se dozvědět blíže význam ustanovení § 205 z.č. 99/1963 např. nějaký veřejně dostupný dokument atd.?
Napadla mě taky možnost, že by mohlo být něco bližšího v důvodové zprávě k z.č. 99/1963, ale důvodovou zprávu nemohu najít. Můžete mi pomoci, kde a jak hledat důvodovou zprávu k z.č. 99/1963?

"Končící certifikace podružných bytových vodoměrů a jejich snížená přesnost měření."

Vložil Jahe, 30. Červenec 2018 - 10:03 ::

Dobrý den, setkal se prosím někdo s tím, že by správcovská firma, se souhlasem předsedy VBJ a KK, provedla přepočet spotřeby studené vody a meziroční nárůst průměrné ceny za 1 kubík studené vody (o 30%) zdůvodňují mj. i tím, že, cituji: „Jedním z faktorů je končící certifikace podružných bytových vodoměrů a jejich snížená přesnost měření?“ Samozřejmě žádný další faktor neuvedli.

Děkuji za odpovědi.

JH

rozbor pro JarekSVJ

Vložil Rimoraj (bez ověření), 29. Červenec 2018 - 23:54 ::

pro JarekSVJ Děkuji za rozbor, má svoji hodnotu. Výtah mi patří smluvním podílem 1/20. Musím platit jeho zákonné položky, pojistku, revizní kontroly a pod., podle předpisu o výtazích, a z NICH vyplývající opravy. Písemné posudky mi říkají, že můj majetek je v pořádku, využívá ho ale někdo jiný, určitý vlastník, spotřebuje energii, součástky stroje, hydrauliku,ma­teriál. O četnosti jízd je záznam počítačem-čtečkou a tím i velikost jeho spoluúčasti, třeba v %, za což si alikvotní část zaplatí. Ale proč mám za provoz platit já, když nejezdím!

znění smlouvy a usnesení

Vložil Rimoraj (bez ověření), 28. Červenec 2018 - 17:45 ::

Věděl jsem, že se objeví náměty, ale že tolik! Asi řešení je natolik náročné, že stojí za to se jím zabývat. A, jak se domnívám, k tomu Portál je. Dovoluji si dotaz k výtahům rozšířit: Musím platit poměrnou část za výtahem spotřebovanou údržbu a elektřinu, když nejezdím? Můj vlastnický podíl je 1/20, jezdících je 15.

Správce

Vložil Schruder (bez ověření), 23. Červenec 2018 - 21:35 ::

Zdravím, Nedávno jsme koupili byt v jedné vesnici Kde je správce nemovitosti ale ten odmítá se všemi komunikovat na dotaz jak je hospodaření s fondem neodpovídá anebo je sprostý dále vůbec nekoná žádné domovní schůze a pokud se mu tento dotaz předloží tak se Sebere a jde pryč již skoro pět let nikdo neviděl font do kterého si přispívá. Předchozí majitele kteří chtěli po něm vyúčtování Tak se budí dává zapírat a nebo nezvedá telefony když si ho odchytí tak jsou to jen samé výmluvy že nemá čas a tak dále. Na dotaz jak je to s účetní odpověděl že neví že se někam přestěhovala nemá na ní kontakt a předešlé čísla prý nezvedá nebo neexistují co mám dělat Jak se mám zachovat abych přinutil správce nahlédnout do fondu.

Syndikovat obsah