Ostatní
Jak na rozdělení družstva SBD Krušnohor
Dobrý den, jsme družstevní dům v rámci Stavebního bytového družstva Krušnohor. Nejsme spokojeni se způsobem řízení a zadávání zakázek v naší samosprávě, které představenstvo zadává jen spřáteleným firmám bez naší účasti. Má někdo zkušenosti s osamostatňováním od družstva? Nevím, zda vadí, že družstvo dalo na náš dům zástavu ke svému úvěru. Děkujeme za radu.
Neoprávněné užívání společných prostor
Dobrý den, mám dotaz. V domě zemřela majitelka bytu a její dcera tento byt jako dědic prodala, nicméně si nastěhovala k nám do sušárny prakticky celý byt, co vyklidila (obývák celý, kuchyňské zařízení, obrazy, oblečení, zkrátka vše..) Toto tam má uskladněno již třetí rok a ani po telefonických urgencích a nyní i písemné urgenci (doporučeně) si toto neodvezla a stále slibuje, že tak učiní a neustále se vymlouvá, že shání kupce atd… My tyto prostory samozřejmě chceme využívat jako sušárnu, nicméně nemůžeme, dokud si neodveze věci. Můžu jí napsat, že jí dáváme termín do tehdy a tehdy, že jinak to necháme odvézt technickými službami na její náklady?
Peníze z fondu oprav poslal na úhradu vlastních dluhů
Peníze z fondu oprav poslal na úhradu vlastních dluhů
znění smlouvy a usnesení
Přátelé, jak už jsem jednou říkal, byl jsem 40 let popelářem a hledám u zkušených poradu. Dnes jsem z toho navíc jelen, tolik názorů a doporučení! Dokáže mi někdo napsat: podle § xy je znění jakékoliv smlouvy, uložené v KN, platné a lze jej změnit pouze se 100% souhlasem zúčastněných? Pan JaVa z 27.7.2018 je k tomu mikroskopicky blízko, mohu se o to opřít? V každém případě moc, moc děkuji! Nevím, zda pan Portál mi pokračování mé diskuse neseškrtá, ale nechám to na něm. Pan AcTk z 30.7.2018 má několik dotazů. které se přesně týkají nás.
Vlastníkem garáž a pozemek pod ní je napsaný na původní majitele
Dobrý den, můžu se prosím zeptat? Před pár lety jsem koupili garáž. Nicméně kupní smlouva byla asi špatně sepsána,jelikož pozemek pod garáži je veden stále na jména puv.majitelů (rozvedení manželé,jeden z nich už nežije) …myslíte, že to může být problém do budoucna? Co když třeba teď dědicové zesnulého budou tvrdit, že garáž stojí na části jejich pozemku a že si jí tam nepřejí ,může se stát?Případně jak přepsat na nás,existuje k tomuto účelu nějaký dokument?
Děkuji moc, nevím, kde jinde se zeptat.
Co znamená "neprovedení navržených důkazů"
V ust. § 205 odst. d) z.č. 99/1963 je ".... neboť neprovedl navržené důkazy potřebné k prokázání rozhodných skutečností".
Chtěl bych vědět co to vlastně znamená, ale chtěl bych obecně i pochopit více o odvolacích důvodech v ust. § 205 z.č. 99/1993.
Můžete mi pomoci, kde se dozvědět blíže význam ustanovení § 205 z.č. 99/1963 např. nějaký veřejně dostupný dokument atd.?
Napadla mě taky možnost, že by mohlo být něco bližšího v důvodové zprávě k z.č. 99/1963, ale důvodovou zprávu nemohu najít. Můžete mi pomoci, kde a jak hledat důvodovou zprávu k z.č. 99/1963?
"Končící certifikace podružných bytových vodoměrů a jejich snížená přesnost měření."
Dobrý den, setkal se prosím někdo s tím, že by správcovská firma, se souhlasem předsedy VBJ a KK, provedla přepočet spotřeby studené vody a meziroční nárůst průměrné ceny za 1 kubík studené vody (o 30%) zdůvodňují mj. i tím, že, cituji: „Jedním z faktorů je končící certifikace podružných bytových vodoměrů a jejich snížená přesnost měření?“ Samozřejmě žádný další faktor neuvedli.
Děkuji za odpovědi.
JH
rozbor pro JarekSVJ
pro JarekSVJ Děkuji za rozbor, má svoji hodnotu. Výtah mi patří smluvním podílem 1/20. Musím platit jeho zákonné položky, pojistku, revizní kontroly a pod., podle předpisu o výtazích, a z NICH vyplývající opravy. Písemné posudky mi říkají, že můj majetek je v pořádku, využívá ho ale někdo jiný, určitý vlastník, spotřebuje energii, součástky stroje, hydrauliku,materiál. O četnosti jízd je záznam počítačem-čtečkou a tím i velikost jeho spoluúčasti, třeba v %, za což si alikvotní část zaplatí. Ale proč mám za provoz platit já, když nejezdím!
znění smlouvy a usnesení
Věděl jsem, že se objeví náměty, ale že tolik! Asi řešení je natolik náročné, že stojí za to se jím zabývat. A, jak se domnívám, k tomu Portál je. Dovoluji si dotaz k výtahům rozšířit: Musím platit poměrnou část za výtahem spotřebovanou údržbu a elektřinu, když nejezdím? Můj vlastnický podíl je 1/20, jezdících je 15.
Správce
Zdravím, Nedávno jsme koupili byt v jedné vesnici Kde je správce nemovitosti ale ten odmítá se všemi komunikovat na dotaz jak je hospodaření s fondem neodpovídá anebo je sprostý dále vůbec nekoná žádné domovní schůze a pokud se mu tento dotaz předloží tak se Sebere a jde pryč již skoro pět let nikdo neviděl font do kterého si přispívá. Předchozí majitele kteří chtěli po něm vyúčtování Tak se budí dává zapírat a nebo nezvedá telefony když si ho odchytí tak jsou to jen samé výmluvy že nemá čas a tak dále. Na dotaz jak je to s účetní odpověděl že neví že se někam přestěhovala nemá na ní kontakt a předešlé čísla prý nezvedá nebo neexistují co mám dělat Jak se mám zachovat abych přinutil správce nahlédnout do fondu.

Poslední komentáře