Ostatní

Poštovné

Vložil LEONIDAS, 10. Listopad 2020 - 10:56 ::

Může mi někdo poradit? Každoročně výbor SVJ rozesílá doporučené dopisy vlastníkům, kteří v domě nebydlí, a poštovné rozpočítá mezi všechny vlastníky.Jak se domoci toho, aby poštovné zaplatili jen adresáti a my ostatní jim nemuseli přispívat.

shromáždění SVJ

Vložil AL. (bez ověření), 9. Listopad 2020 - 19:03 ::

Dobrý den, potřeboval bych si ověřit/PORADIT pár drobností, které jak se ukázalo zas až tak drobnosti nejsou. A sice – 29.9.2020 bylo shromáždění SVJ na , kterém se mimo jiné probírala i naše žádost o pronájem nevyužitého prostoru SUŠÁRNY jako sklad. Hlasování proběhlo v náš prospěch avšak doposud není ze shromáždění žádný zápis, který by hovořil o tom jak to na shromáždění probíhalo. Když jsem vznesl dotaz po měsíci na výbor SVJ ohledně smlouvy o pronájmu – bylo mi sděleno, že jsem sice vyhrál hlasování, ale bylo pro jen 65% a já prý potřebuji 75% a tedy je vše NEPLATNÉ.

existuje moznost jednorazoveho velikeho prispevku do SVJ?

Vložil Malvina (bez ověření), 8. Listopad 2020 - 11:14 ::

Dobry den, prosim o navedeni, jestli se tato tema uz resila na jinem miste tohto webu. Jestli ne- hodlame koupit byt v OV, v dome ale krome SVJ existuje i BD /ostatni vlastnici domu jsou jak v SVJ, tak v BD/. BD bude jeste prodavat jeden z bytu, ktere ma ve vlastnictvi a je zrejme, ze chce pouzit penize na opravu domu..moje obava je, ze po nas muze SVJ pozadovat bud jednorazovy vklad, ktery si odhlasuje po tom, jak vsichni vlastnici dostanou z BD penize za prodej, nebo nas jinym zpusobem donuti nas platit za opravu, kterou si planuji…je mozne se tomu nejak vyhnut napr. ve smlouve o koupi?

Kamera ve společném prostoru SVJ

Vložil aktivní, 6. Listopad 2020 - 15:23 ::

Kde mohu získat v současnosti platnou odpověď na otázku, zda a za jakých podmínek je možno sledovat pomocí kamerového systému společnou místnost pro více SVJ (odpadková místnost)? Máme zde nádoby na separovaný odpad, ale snahu většiny obyvatel kazí několik neukázněných.

havárie odvětrávací šachty

Vložil Irena88, 5. Listopad 2020 - 14:32 ::

Dobrý den, jsem majitelkou 48 let starého bytu v cihlové bytovce. Byt je v posledním podlaží pod střechou.Letos v březnu při výměně stoupaček bylo zjištěno firmou ,která toto prováděla,že odvětrávací litinové potrubí je zcela zničené rzí a utrhlo se a zbortilo se v šachtě, což mělo za následek neskutečný zápach.Celou věc jsem nahlásila vedení SVJ ,jmenovitě předsedkyni. Vzhledem k tomu,že šlo o původní stav WC ,kdy zadní stěna byla z cihel a bylo ji třeba celou zbourat, rozhodla jsem se pro celkovou rekonstrukci s tím,že náklady ,které nebudou spojeny s havárií budu hradit sama.

poškozování bytového domu

Vložil SVJ_88, 3. Listopad 2020 - 14:20 :: |

Dobrý den, měla bych dotaz nebo prosbu, zda pro náš někdo nenajde optimální řešení, protože upřímně už nevím na koho se mohu s tímto problém obrátit. Naše SVJ má 6 bytových jednotek ve staré nezateplené bytovce. V přízemí bydlí pan Frantiek se ženou, kteří mají několik exekucí. Protože máme v bytovce dlužníky, žádná banka nám jako SVJ nepůjčí na novou fasádu a zateplenéní domu a tak velkou částku na fondu nemáme. Zdi jsou staré, oprejskané, popraskané a navíc se ve třech bytech neustále tvoří plíseň. No a pan František se ženou si chytře zateplili svůj byt a to tím způsobem, že si obložili všechny stěny i stropy polystyrenovými deskami. Tudíž se od jejich přízemního bytu tvoří plíseň po zdech, která leze až nahoru pod střechu přes další dva byty. Tedy aspoň si myslíme, že je to ten hlavní důvod plísně. Pokud s tímto stavem nic neuděláme, obávám se, že nám za chvíli bytovka spande na hlavu. Manželé s odstraněním desek nesouhlasí ani a exekuce stále přibývají, je tu tedy mizivá šance na půjčku od banky. S manželi není žádná řeč, navíc neplatí skoro rok polatky spojené s bytem (vodné, stočné fond oprav atd). Nevítě jak v tomto případě postupovat nebo na koho se obrátit?

pronájem sklepu v domě SVJ

Vložil Lenka Pinterová (bez ověření), 1. Listopad 2020 - 13:06 ::

Mám dotaz jestli nemá někdo zkušenost. Vlastník bytu pronajmul sklep cizí osobě. sklepy se nachází v prostoru ve vlastnictví SVJ. Múže to udělat? Byt pronajmul někomu jinému /agentuře, kde se střídají osoby každých 14 dní).

20 000 Kč za 460 000 Kč

Vložil Anonymous, 31. Říjen 2020 - 9:27 ::

V jiné diskusi se zde řešily předražené advokátní služby, kdy advokát za předmět sporu 20 000 Kč fakturoval cca 460 000 Kč. To je ještě dobrá situace. Advokát je totiž „normální“ člověk a lze se proti němu bránit.

Jiná situace nastane, když náklady v obdobném poměru násobí soudce (tím, že není připraven, nemá nastudovaný spis, zbytečným počtem ústních jednání, zbytečnými znaleckými posudky a dalšími průtahy v řízení, zneužívá toho, že je chráněná osoba, „ústavní činitel“, s pevným výdělkem nezávislým na kvalitě a rychlosti práce). Jaká je obrana zde? I kdyby poškozený případně uspěl se stížností na průtahy nebo na nevhodné chování soudce, bude postihován soudce (a to pouze v mizivém procentu případů a pouze symbolicky), ale škoda mu nahrazena nebude.

Pozor pedofil

Vložil Radka (bez ověření), 30. Říjen 2020 - 8:56 ::

Spoluvlastníci bytových jednotek a další, dejte si pozor na usvědčenéo pedofila ing. Petra Seiferta, majitele správcovské firmy v okresu Liberec. Petr Seifert zneužil devítiletou holčičku. Dítě bylo ze ze socíálně vyloučené lokality.

poničení společné části domu

Vložil mirek1, 28. Říjen 2020 - 13:47 ::

Zajímalo by mne, jak řešíte např. to, že někdo při špatné manipulaci při stěhování rozbije okno na chodbě. My máme ve stanovách jasně ukotveno, že kdo poničí společné části, tak musí na svůj náklad odstranit. Jenže pokud viníka nikdo nepřistihne, tak se samozřejmě k poškození nikdo nepřizná. Jak toto řešit, proč by měli ostatní vlastníci platit chyby jednotlivců. Pokud se taková věc stane, uděláme výzvu, aby příp. viník sjednal nápravu a postupoval v souladu se stanovami. To je celé. Samozřejmě se k tomu nikdo nepřizná, tak se zase opravuje na náklady svj.

Syndikovat obsah