Ostatní

Správní pravidla

Vložil Anonymous, 20. Prosinec 2020 - 12:37 ::

Ve správním řízení by měla platit docela rozumná psaná pravidla, která ovšem úřednice často nedodržují, např.:

• pokud je podání adresováno nesprávnému úřadu, úřad má povinnost podání postoupit (což se v praxi neděje),
  • úřad je povinen přijmout podání jakoukoli formou (což se v praxi neděje a úřad požaduje jím zvolenou formu),
  • pokud se úřad dozví o jednání, které by mohlo být trestným činem, je povinen tento čin oznámit (což se v praxi rovněž neděje).

Kde jsou tato pravidla zakotvena (číslo §) ?

Kontrola pronajatých nebytových prostor SVJ

Vložil daprochy, 11. Prosinec 2020 - 22:38 ::

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda při roční kontrole pronajatých nebytových prostor musí nájemce pustit do pronajateho prostoru všechny členy výboru a kontrolni komise. Dekuji

rušení televizního signálu na společné anténě

Vložil brevla, 8. Prosinec 2020 - 13:32 ::

Bydlíme v přízemí a nejde nám televizní příjem. Z výboru nám poslali opraváře a po proměření nám řekl, že chyba není u nás ale u někoho nad náma. Tím to pro výbor SVD skončilo. Když se chceme dívat na televizi tak ať si oběhneme lidi v bytech a zkontrolujeme si to. Prý to není jejich věc. Poradí někdo jak s tím dál když výboru SVD je to jedno?

Domáhání se informací o nájemnících

Vložil Tomol (bez ověření), 7. Prosinec 2020 - 20:07 ::

Určitě nejsme jediné SVJ, ve kterém jsou byty pronajímány. Bohužel povinnost vlastníků sdělit výboru základní informace o osobě, které byt pronajal a počtu osob v domácnosti jsou zcela ignorovány. Změnu se logicky dozvím jen díky jiné jmenovce na zvoncích. U některých zabere email, kde je nápravu požádám. U mnohých je to však k ničemu. Určitě jim to mohu poslat i na doručenku atd. Nicméně hledám nějakou funkční a snadnou cestu jak je k tomu dotlačit. Hrotit neplnění stanov a OZ přes právníky moc nechci – je to drahá sranda na dlouhý čas. Jak to řešíte u vás?

Bydlení bez podepsané nájemní smlouvy

Vložil SVJ_Hr, 7. Prosinec 2020 - 18:21 ::

Dobrý den, můj známý má v bytě nájemníka, kterému před časem skončila platnost nájemní smlouvy, ale pár měsíců to neřešil a nyní není schopen s nájemníkem podepsat novou. Jak to je z hlediska právního, když bydlí nájemník bez platné nájemní smlouvy (on ho nechce vystěhovat zatím).

Parkovací stání

Vložil Anonymous, 6. Prosinec 2020 - 10:00 ::

Dobrý den. Koupil jsem byt a 2 garážová parkovací místa do svého výhradního vlastnictví. Místa jsou opatřena číslem a ohraničena podélnými čarami. Je takovýto prostor stále považován za společný? Má výbor pravomoc zasahovat do toho co se na tomto místě bude nalézat? Jedná se o to, že jsem aktuálně ve střetu s SVJ kvůli tomu, že mimo dvou automobilů na místě nechávám například nosič kol, který nemám kam jinam dát a přijde mi jako naprostá hloupost abych ho 2× týdně nosil z podzemní garáže do druhého patra a z5. Nosič nechávám za svým automobilem a vzhledem k tomu, že jsou parkovací místa hodně velká, nosič nezasahuje do jiných parkovacích stání a nijak neomezuji vjezd a výjezd ostatních vozidel.

Štěnice a úhrada SVJ

Vložil eisenham, 5. Prosinec 2020 - 7:26 ::

Zavlečení štěnic prokázat nelze. To je moje zkušenost. Podle § 57, odst. 2, zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví, týkajícího se úhrady speciální ochranné dezinsekce by mělo objednat a hradit dezinsekci SVJ. Důvodem je mimo jiné i to, že zavlečení štěnic do panelového domu nelze vlastníkovi bytu dokázat. Kdokoliv z vlastníků (nájemníků) bytů mohl štěnice do domu zavléci, neoznámit to a mohl před provedením křížové kontroly provést amatérskou nebo utajenou odbornou dezinsekci a byt uklidit a štěnice pak v jeho bytě nalezeny nejsou.

Výše investice SVJ bez souhlasu vlastníků

Vložil PetrP, 3. Prosinec 2020 - 19:13 ::

Dobrý večer, chtěl bych se zeptat, jaká je maximální výše investice SVJ bez souhlasu vlastníku bytových jednotek. Naše stanovy toto doposud neřeší. Moc děkuji za odpověď. Petr

Jaké listiny SVJ vkládá do veřejného rejstříku?

Vložil Anonymous, 3. Prosinec 2020 - 18:09 ::

Jaké všechny listiny je SVJ povinno vložit do veřejného rejstříku a kde je to zakotveno?

Odběr elektřiny ve společných prostorách

Vložil Mgr.Konvalinková Petra (bez ověření), 1. Prosinec 2020 - 16:54 ::

Dobrý den, jsem jedním z vlastníků v SVJ s 23 byty. Vedle vstupních dveří máme umístěny el. zásuvky. Tyto zásuvky využívají 3 rodiny ( kamarádi předsedy SVJ) k čerpání energie pro soukromé účely – filtr do bazénu, čerpadlo – zahrádky, nabíjení bateriií v autech, vysávání automobilů, opravy apod. Předseda odmítá umístit elektroměr, natož zapisovat stav el. Nabíjení baterií za 72 hodin vyčíslil na 19,– Kč a sdělil mi, že se mi za nároky na úhradu všichni vysmějí. Jak mám postupovat kromě návrhu na odvolání předsedy SVJ? Rovněž o

Syndikovat obsah