Ostatní

Záhadná dovolba člena výboru

Vložil Anonymous, 17. Červen 2007 - 11:47 ::

Při nové volbě členů výboru,byl zvolen člověk, který nebyl majitelem bytu ale jenom manželem majitelky. Celá věc se ale vyřešila sama, rozvedli se a onen pán se odstěhoval. Jaké bylo moje překvapení, když jsmem se u notáře, kde jsme se sešli k potvrzení toho, že k nové volbě nepotřebujeme notáře a že přecházíme k novému správci,že nového člena výboru máme. V domě je 8 vlastníků a já ani můj soused o ničem nevíme.Žádná schůze se nekonala.Ani u notáře se o ničem nehlasovalo. Byla to hotová věc.Nějak se mi to nezdá,onu paní jsme už pře

Opravy, výměny

Vložil Anonymous, 17. Červen 2007 - 0:04 ::

Zdravím Vás, potřebuju trochu poradit – SVJ se dohodlo na výměně radiátorů a odpadních stoupaček. Proti tomu nic nemám – spíš mám, ale něco proti termínu – mám malé nemocné dítě (1 rok staré) a nemohu s ním cca. 1 – 2 měsíce nikam odjet, tak jsem šel na předsedu sdružení, že výměna topení ano, ale až po doléčení syna (v době rekonstrukce bude v bytě hluk, prach a nemožnost používat WC a tekoucí vodu). Na výměnu stoupaček jsem mu řekl, že WC je 3 měsíce po rekonstrukci (dle nového st. zákona nebylo třeba nic hlásit) a, že pokud něco poškodí, měli by toto uvést do původního stavu (při výměně stoupačky, která není ve špatném stavu by bylo třeba zničit obklady na zadní straně WC + sundat závěsné WC).

Zisky z pronájmů

Vložil Anonymous, 16. Červen 2007 - 20:22 ::

Naše společenství pronajímá společné části domu. Zisk se zatím dává do „fondu oprav“, ale vlastně patří každému vlastníku (podle jeho spoluvlastnického podílu). Je však možné odhlasovat na shromáždění, že tento zisk bude poukazován ve prospěch fondu oprav? Musí se tím pak závazně řídit všichni vlastníci, tzn. i ti, kteří svou část zisku požadují?

Zápis nových členů výboru

Vložil Anonymous, 15. Červen 2007 - 10:45 ::

V domě se zvolil nový výbor – noví 2 členové ze 3. Podle doslechu je pro zápis u soudu potřeba výpis z rejstříku trestů. Je to tak? Dále údajně vyžadují všechny dokumenty i elektronicky.

Co je tedy všechno potřeba k zápisu nových členů výboru?

Dík za rady

Plná moc k zastupování na schůzi shromáždění

Vložil Daniel Fišer, 13. Červen 2007 - 21:26 ::

Zdravím.

Nemá někdo prosím k dispozici plnou moc k zastupování na schůzi shromáždění vlastníků? Píšete ji obecně nebo je možné vyjmenovat jednotlivé body z programu, k jejichž hlasování je zmocněnec zplnomocněn, resp. i jak má hlasovat?

Děkuji, Daniel Fišer

Jak velké jsou náklady na výtah?

Vložil Anonymous, 10. Červen 2007 - 16:15 ::

Zdravím, moc by mi pomohlo, pokud byste se podělili o celkové náklady výtahu (elektřina, revize, úklid, drobné opravy, modernizace, generální opravy, výměna výtahu po skončení životnosti, …). Prostě s jakými celkovými náklady je třeba počítat, když se postaví nový výtah – a to z dlouhodobého hlediska (je zřejmé, že na počátku budou malé a postupně budou narůstat). Také je zřejmé, že záleží na typy výtahu (počet pater, velikost, stáří, trakční/hydrau­lický, typ, vnitřní/venkovní, s šachtou/bez šachty, …).

Pokud máte nějaké odhady (jakékoli – třeba i částečné), prosím podělte se o ně a napište k nim i nějaké parametry, které znáte.

Požární prohlídka

Vložil Anonymous, 9. Červen 2007 - 12:30 ::

Je třeba, aby Společenství provádělo podle nějakého předpisu požární prohlídky, vedlo požární knihu…?

Zjištění trvale hlášených osob

Vložil Anonymous, 7. Červen 2007 - 14:15 ::

Také jste spoluvlastníky bytového domu s jedním číslem popisným a spoustou vlastníků BJ? Už jste někdy zkusili v evidenci obyvatelstva na městském úřadě zjistit kdo všechno je hlášen k trvalému pobytu ve Vašem domě nebo alespoň v bytě? Zkuste to. Měli byste to vědět, protože pokud se někomu cizímu podařilo se k Vám přihlásit (a v minulosti to údajně šlo snadno např. díky mezeře v celním zákoně), tak na Vás může dotyčný neznámý udělat dluhy a následná aktivita exekutora Vás nemine. Já (jako předseda výboru SVJ jsem pod dojmem zpráv z médií zkusil informace o osobách hlášených k trvalému pobytu v domě zjistit (v r. 2006). Bezvýsledně.

vyúčtování

Vložil Anonymous, 7. Červen 2007 - 9:29 ::

Dobrý den, SVJ ve vyúčtování požaduje, abych zaplatil nedoplatek i za rok, ve kterém jsem byt ještě nevlastnil. Má na to nárok? Odpovídám i za dluhy předchozího majitele, jak tvrdí členové výboru – podle nich se nevztahují na osobu, ale na byt?

Reklamace vad ve společných prostorách domu

Vložil TH, 7. Červen 2007 - 8:30 ::

Dobrý den, jsem SVJ v novostavbě. Máte prosím někdo znalost, kdy začíná běžet reklamační lhůta vůči prodejci na splolečné prostory? Máte někdo zkušenosti a ‚best practice‘, jak reklamovat vady ve společných prostorách? Děkuji. TH

Syndikovat obsah