Ostatní
platby sluzeb podle poctu osob
Dobry den,
trvale neuzivam byt v podilovem vlastnictvi. Jsme zde hlaseni tri osoby k trvalemu pobytu. Rad bych platil za sluzby pouze za jednu osobu. Jaka je bezna praxe v ostatnich domech?
Dekuji
Bohumil Zika
Fond na opravy a služby
Dobrý den, Jsme SVBJ a jeden z majitelů přestal platit pravidelné zálohy do fondu oprav a za služby, nereaguje na telefonické ani osobní jednání.
Jakým zbůsobem ho můžeme přimět k placení jinou než soudní cestou? Je možné např. odpojení od TUV a studené vody, aniž by to bylo v rozporu se zákonem, vyhláškou.
Předem děkuji za odpověd.
Jirka
Hlasování - volba člena výboru
Dobrý den. Prosím o názor ve věci hlasování – volba výboru. Naše malé SVJ má 6 členů (všichni cca stejný podíl). Z toho se zpravidla 3 členové schůzí neúčastní (nezájem). Schůze bývá usnášeníschopná jen díky tomu, že 3 aktivní mají podíl cca 50,3%. Při volbě členů výboru však vznikl problém, neboť nevíme, zda může sám o sobě hlasovat ten, který je za člena výboru navržen. Pokud by nemohl, pak by byl výbor za stávající situace nezvolitelný. Předem děkuji za názor.
Velikost sbernych nadob na odpad
Mozna je pro Vas banalni, ale vyhlaska č. 21/2005 Sb. HMP stanovi velikost sberne nadoby minimalne 28 litru/osobu a tyden. http://www.praha-mesto.cz/(gmet45yvkcwpq245k1nb2d55)/aplikace/vyhlasky/detail.asp?id=631
(To jen pro ty, kterym nuti nadoby, ktere ani nepotrebuji…)
Poznámka administátora: Odkaz upraven tak, aby byl funkční.
FOND OPRAV ještě jednou
Dobrý den,můžete mi, prosím, objasnit, jak je to při změně výše příspěvků do „fondu oprav“, je potřeba 50% nebo 75% souhlasu vlastníků, názory se výrazně liší, máme standartní stanovy (SVJ), děkuji
Pojištění domu
Dobrý den, prosím o radu, týkající se pojištění domu a odpovědnosti. Původní pojištění bylo sjednáno na tzv. cenu NOVOU. Nový výbor, pod záminkou úspor, tuto smlouvu vypověděl a uzavřel smlouvu novou, kde však je pojištění sjednáno na cenu ČASOVOU. Když k tomu zvýšil spoluúčast z 0 Kč na 3 000 Kč a získal další mimořádnou 10%-ní slevu, tak celková roční úspora činí cca 1 500 Kč. Snažil jsem se telefonicky u KOOPERATIVY zjistit, jaký dopad bude mít na případné pojistné plnění při totální škodě sjednaná cena ČASOVÁ (stáří domu cca 100 let).
roční vyúčtování služeb
Dobrý den, v dubnu 2006 jsem zakoupil byt, s prodávajícím byly sepsány stavy teplé a studené vody, tepla a byly předány správci domu. Nyní jsem obdržel od Společenství vlastníků vyúčtování za rok 2006, ve kterém není zohledněno, že měl byt v průběhu roku 2 majitele, je po mě požadováno i zaplacení nedoplatku za rok 2005. Má Společenství vlastníků povinnost vypracovat při změně majitele vyúčtování za část roku pro minulého majitele (tj. vyčíslit jeho závazky ke dni prodeje – je připraven je zaplatit) a za zbývající část pro současného?
fond oprav
Měla bych dotaz ohledně placení fondu oprav ,zajímalo by mě jak se vypočítává kolik máme přispívat do fondujestli je to podle metrů čtverečních v bytě nebo podle počtu lidí v domácnosti nebo jak majitel uzná za vhodné. příklad- méme byt 52metrů čtverečních jsme 3osoby v bytě a majitel chce 1500kc měsíčně, sousedi 50 metrů čtverečních taky 3 osoby a mají platit1700není mi jasné jak se k těmto částkám vlastník dopracoval,předem moc děkuji za odpověd
d.din (zavináč) seznam.cz
Dotaz na placení do fondu oprav
Bydlíme v domě ve kterém je 27 bytových jednotek v osobním vlastnictví.Proto jsme museli vytvořit „Společenství vlastníků bytových jednotek pro dům“ .V tomto domě vlastní každý určitou část společných prostor podle výše m2 rozlohy bytu.jde o problém placení příspěvku do fondu oprav, a to proto, že se platí podle původních rozpisů dle m 2 bytové plochy.Tak potom jedni platí do toho fondu 700,.kč a druzí 1100kč měsíčně.Přesto ,že společné prostory uživají všichni neomezeně. Jak jemožné provést změnu aby se na společné prostory vynakládaly stejné částky bez rozdílu velikosti bytů, když vše v bytech si hradí každý sám.
Způsob hlasování - praxe
Dobrý den, jsme nové SVJ a v domě se neznáme, má někdo praktickou zkušenost s „technikou“ hlasování ? Používáte např. hlasovací lístky,existuje návrh jak má hlasovací lístek vypadat. Děkuji za odpověď- Jan.

Poslední komentáře