Ostatní

Plná moc k zastupování na schůzi shromáždění

Vložil Daniel Fišer, 13. Červen 2007 - 21:26 ::

Zdravím.

Nemá někdo prosím k dispozici plnou moc k zastupování na schůzi shromáždění vlastníků? Píšete ji obecně nebo je možné vyjmenovat jednotlivé body z programu, k jejichž hlasování je zmocněnec zplnomocněn, resp. i jak má hlasovat?

Děkuji, Daniel Fišer

Jak velké jsou náklady na výtah?

Vložil Anonymous, 10. Červen 2007 - 16:15 ::

Zdravím, moc by mi pomohlo, pokud byste se podělili o celkové náklady výtahu (elektřina, revize, úklid, drobné opravy, modernizace, generální opravy, výměna výtahu po skončení životnosti, …). Prostě s jakými celkovými náklady je třeba počítat, když se postaví nový výtah – a to z dlouhodobého hlediska (je zřejmé, že na počátku budou malé a postupně budou narůstat). Také je zřejmé, že záleží na typy výtahu (počet pater, velikost, stáří, trakční/hydrau­lický, typ, vnitřní/venkovní, s šachtou/bez šachty, …).

Pokud máte nějaké odhady (jakékoli – třeba i částečné), prosím podělte se o ně a napište k nim i nějaké parametry, které znáte.

Požární prohlídka

Vložil Anonymous, 9. Červen 2007 - 12:30 ::

Je třeba, aby Společenství provádělo podle nějakého předpisu požární prohlídky, vedlo požární knihu…?

Zjištění trvale hlášených osob

Vložil Anonymous, 7. Červen 2007 - 14:15 ::

Také jste spoluvlastníky bytového domu s jedním číslem popisným a spoustou vlastníků BJ? Už jste někdy zkusili v evidenci obyvatelstva na městském úřadě zjistit kdo všechno je hlášen k trvalému pobytu ve Vašem domě nebo alespoň v bytě? Zkuste to. Měli byste to vědět, protože pokud se někomu cizímu podařilo se k Vám přihlásit (a v minulosti to údajně šlo snadno např. díky mezeře v celním zákoně), tak na Vás může dotyčný neznámý udělat dluhy a následná aktivita exekutora Vás nemine. Já (jako předseda výboru SVJ jsem pod dojmem zpráv z médií zkusil informace o osobách hlášených k trvalému pobytu v domě zjistit (v r. 2006). Bezvýsledně.

vyúčtování

Vložil Anonymous, 7. Červen 2007 - 9:29 ::

Dobrý den, SVJ ve vyúčtování požaduje, abych zaplatil nedoplatek i za rok, ve kterém jsem byt ještě nevlastnil. Má na to nárok? Odpovídám i za dluhy předchozího majitele, jak tvrdí členové výboru – podle nich se nevztahují na osobu, ale na byt?

Reklamace vad ve společných prostorách domu

Vložil TH, 7. Červen 2007 - 8:30 ::

Dobrý den, jsem SVJ v novostavbě. Máte prosím někdo znalost, kdy začíná běžet reklamační lhůta vůči prodejci na splolečné prostory? Máte někdo zkušenosti a ‚best practice‘, jak reklamovat vady ve společných prostorách? Děkuji. TH

hlasovani

Vložil kaca, 6. Červen 2007 - 19:20 ::

v pripade hlasovani o dulezitych vecech je stanoven nekde pomer, jaky musi byt pri hlasovani? jedna se mi o to, ze jedna jednotka vlastni cca 35% a ostatni po 2%. Nadpolovicni vetsina se mi zda v takovem pripade nefer. je to podlozeno nekde v zakone? pripadne kde?

Videotelefon

Vložil Kvetoslav, 4. Červen 2007 - 15:40 ::

Dobrý den bydlím v paneláku kde je celkem 100 bytů, na patře (poschodí) jsou 3 byty. Jsem vlastník bytu, pokud si chci pořídit videotelefon a dát do svých dveřní videokameru (dveřní kukátko) je k instalaci nutný souhlas vlastníků bytů na patře , všech vlastníků bytů nebo souhlas není nutný?

S úctou Květoslav

Pronájmy domu

Vložil Anonymous, 2. Červen 2007 - 13:19 ::

Je nějaký rozdíl v termínech společná část budovy, společný prostor, nebytový prostor, nebytová jednotka…

Jde o pronájmy v panelákovém bytě. Některé místnosti jsou v prohlášení vlastníka označeny jako společná část, některé zase nebytový prostor… Slyšel jsem, že je rozdíl v možnostech jejich pronajímání…

hlasovani o pronajmu pozemku

Vložil Anonymous, 1. Červen 2007 - 18:12 ::

vazeni, jsme svj slozene ze 4 domu z toho 54 bytovych jednotek. kolem domu se nachazi jeste dva pozemky, ktere s budovami souvisi (zneni z kupni smlouvy) kazdy vlastnik z naseho svj vlastni urcity spoluvlastnicky podil na techto pozemcich. na techto pozemcich se nachazela parkova zelen, krovi a zbytek byl zatravnen. svj se rozhodlo, ze se tyto pozemky pronajmou jednomu nasemu spoluvlastnikovi, aby tyto pozemky oplotil a zbudoval zde betonovou vykladni rampu a parkovaci stani pro jeho podnikani v oboru prodeji aut. o tomto navrhu se hlasovalo, z pritomnych byla dosazena nadpolovicni vetsina, navrh vsak nepodporilo 75% vlastniku ani 100%. nevim vsak jestli je v tomto pripade nutna. predseda svj a mistopredseda podepsali z danym spoluvlastnikem v breznu tohoto roku najemni smlouvu

Syndikovat obsah