Ostatní
Korespondenční volba Výboru SVJ - žádost o názory
Dobrý den, prosil bych Vaše názory, zda dle Vašeho názoru lze zakotvit do Stanov SVJ možnost korespondenčního hlasování o volbě členů Výboru SVJ – především s ohledem na §9 odst. 12 zákona 72/1994 v znění pozdějších změn, který uvádí že: k platnosti zvolení členů Výboru, nebo pověřeného vlastníka je zapotřebí, aby na SCHŮZI SHROMÁŽDĚNÍ byli přítomni vlastníci, kteří ...............
děkuji za Vaše vyjádření s pozdravem Petr Vávra
Návrh na změnu do OR - počet vyhotovení příloh,formulář
Dobrý den,
je nutné při podávání změny do zápisu v OR nutné přiložit dvě kopie od každé přikládané kopie přílohy?Jedná se o část V.přílohy-počet vyhotovení. Logicky bych spíše do pole „počet vyhotovení“ vyplnil jen „1“ a zároven si nechal orazítkovat všechny druhé kopie pro své případné prokazování v případě budoucích potíží.Nebo vypsat :počet vyhotovení „2“ a nechat si potvrdit třetí?Děkuji za reakci předem.
(Vyplněno v 602XML Filler cz)
pronájem bytové jednotky
Dobrý den, měl bych ke konzultaci následující situaci: Město prodává obecní byty stávajícím nájemníkům formou prodeje celého bytového domu. Počet bytů 15,plochy bytů jsou zcela shodné; z toho 13 nájemců je ochotno zaplatit cenu cca 250 tis. kč 2 nájemnci – staří lidé nemají ani dostatek prostředků na koupi, a rádi by v domě dožili. Ostatní členové jsou ochotni za ně navýšit svůj podíl. Tzn. šlo by o SVJ s 15 byty a 13 vlastníky. Po vzniku SVJ by tedy došlo k tomu,že 2 jednotky by byly využívány právem pronájmu
Dále předpokládejme stav, kdy již došlo k ukončení regulace nájemného
pes otravující život
Dobrý den,bydlíme v paneláku, máme dvě děti a z toho osmiměsíční miminko. Vedle nás mají sousedé dobrmana a ten když všichni ráno odejdou tak štěká a veje do té doby než zase všichni přijdou a není jediný den aby nám malinkého nevzbudil nebo k vůli němu nemohl usnout sa to nemluvím o tom když manžel přijde z práce po noční a chce se aspoň trochu vyspat.Zkoušela jsem se s majitelkou psa rozumně domluvit, ale bez úspěchu. Prosím můžete mi někdo poradit co se s tím dá dělat?Jinak proti pejskům nic nemám, ale tohle je hrozně vyčerpávající, dě
Zastavení bytu SVJ
Dobrý den,
mám možnost koupit byt v domě vlastněném SVJ. Počítám že kdyby to šlo tak bych si vzal úvěr ze stavebního spoření na tento byt a ten by potom byl zastaven stavební spořitelně. Slyšel jsem ale že zastavení bytu musí souhlasit ostatní vlastníci ze SVJ. Je to pravda?
Děkuji za odpověď
Přemek Mišun
Pro ADMINA - návrh
Bylo by zajimavé zřídit na tomto portále možnost chatu…
Fond oprav
Ahoj. Jsme SVBJ s 18 byt.jednotkami. Áť hledám jak hledám(moc to neumím)nemůžu najít kde je napsáno jak a kolik má kdo přispívat do FO. Vím, že podle zákona podle spoluvlastnických podílů, ale nemůžu to nikde najít? Víte někdo nějaký odkaz, kde se o tom píše? Vlastníci chtějí ať jim ukážu zákon, který to nařizuje. Ivana
Vytahování věcí z popelnic
Kde přesně je zakázáno prohrabování se v popelnicích? Přesto jsme se s tím asi všichni setkali. Děkuji.
KarelJ
změna výše úhrad za energie a služby dle vyúčtování za předchozí rok
Dobrý den. Ve stanovách společenství vlasníků máme standartní formulaci, že na změnu způsobu rozúčtování cen za služby a energie je nutný souhlas 75% vlastníků. Není mi jasné, zda se to týká pouze „způsobu“( např. platba rozúčtovaná na m2 podlahové plochy by se měnila na platbu za byt jako jednotku) nebo i vyúčtování a následného zvýšení záloh či zrušení některých položek na měsíčním rozpisu plateb i když způsob rozůčtování pak zůstává stejný ( zase třeba na m2). Děkuji za odpověď, Ruzicka
e mail: IvaRuze@atlas.cz
Cena za zápis změny v obchodním rejstříku
Dobrý den, ráda bych se zeptala těch co už prošli změnou ve výboru kolik stojí kolky pro zápis změny do obchodního rejstříku? Předem díky za odpověď. Laďka

Poslední komentáře