Ostatní

Dostal už vůbec někdo vyplacenou dotaci Zelená úsporám

Vložil Anonymous, 2. Prosinec 2010 - 11:37 ::

Zdravím všechny žadatele o dotaci Zelená úsporám a chtěl bych se vás zeptat, zda už někdo vůbec dostal dotaci vyplacenou (nikoli jen „Vyrozumění o poskytnutí dotace“, i když i tady pochybuji, že se někdo takový najde). A případně jak dlouhá doba uplynula od okamžiku podání žádosti do vyplacení peněz na účet. V našem případě byla žádost podána v dubnu, stavební akce zateplení domu provedena a úspěšně dokončena, žádost prošla listopadovým jednáním Rady SFŽP, kladné vyřízení žádosti však stále v nedohlednu, podle posledních zpráv bude „Vyrozumění o poskytnutí dotace“ prý tak nejdřív v únoru příštího roku!

Zneužívání pravomocích členů výboru společenst ví

Vložil Anonymous, 1. Prosinec 2010 - 12:09 ::

Na úvod daného příspěvku chci poznamenat, že na členy výboru by mělo být více nařízení a platných zákonů. A k jádru věci : Výbor stále mlží Své konání a jako štít si bere vlastníky ,kteří si nehájí Své zájmy. Šlo by zařídit větší osvětu vlastníkům nemovitostí a aby si mohli hájit Svá práva.

Prosí o sdělení vašeho názoru na daný problém. Předem děkuji ze jakokýkoliv názor.

Dle mého názoru nikdo nevěří v ochranu vlastnického práva. Jak ze strany zákonodárců tak i daných výborů Společenství.

Anonymus

Je povinností předsedy SVJ ukázat členům plné moci ze shromáždění?

Vložil Milda, 27. Listopad 2010 - 17:13 ::

Naším SVJ bylo svoláno shromáždění na dobu, kdy jsme se nemohli zúčastnit. Výbor SVJ si před shromážděním zajistil plné moci od 15 členů, aby dosáhl 75% při hlasování. Po shromáždění jsme žádali předsedu, aby nám plné moci ukázal, ale on odpověděl, že jsou jeho a nikomu je neukáže ať si to dáme k soudu. Chtěli by jsme vědět, co máme dělat?

Zapisy do Obchodního rejstříku.

Vložil Milda, 27. Listopad 2010 - 15:54 ::

Zajímalo by mě, jestli je vybor povinnen zasílat zápis ze shromáždění SVJ do obchodního rejstříku. Náš výbor zaslal poslední zápis na konci roku 2009. Děkuji za informaci.

Koupě pozemku pod domem

Vložil Anonymous, 26. Listopad 2010 - 15:49 ::

Hodláme koupit pozemek pod domem, někteří nás odrazují, že to jednou dá obec zadarmo či daruje, čemuž nevěřím. Má snad někdo informace, že by se o něčem podobném v PSP jednalo, uvažovalo, padl takový návrh o této možnosti? Myslíte, že si obec zahraje na ježíška?

svjvmt

dotaz

Vložil Anonymous, 25. Listopad 2010 - 21:48 ::

Dobrý den chtěl bych se zeptat jsme svj a mám dotaz jak donutit majitele bytů aby chodili na schůze u nás už plno lidí nechodí poněvadž tvrdí že je nikdo nemůže nutit a tak když má být schůze tak se rozesílají pozvánky i s plnou mocí ale to nikdo většinou nevyplní

Dluh vůči SVJ z roku 2004

Vložil frysta, 25. Listopad 2010 - 20:47 ::

Dobrý den!

Koupil jsem si byt v OV a ve smlouvě mám uvedeno,že na něm nevázne žádná zástava,věcné břemeno,exekuce,ani jiné právní vady. Ověřil jsem si u SVJ,že na bytě nejsou žádné dluhy. Jenže bohužel mi to předseda potvrdil jen ústně,moje chyba. Nicméně,po nějaké době se mi výbor SVJ ozval a oznámil,že po nějakém majiteli z roku 2004 zůstal nedoplatek několik tisíc. Nebyl to ale ten,od koho jsem si to kupoval ani ten před nim,ale ještě předchozí. SVJ tvrdí,že dluh přešel s bytem a měl bych ho hradit já,ale to právě moc nechápu. Ten byt přece nic neplatí,povinnost nedodržel ten majitel z roku 2004 a já v té době byt neužíval. Mám nějaký způsob,jak se bránit nebo to budu muset zaplatit? SVJ moc neváhalo a okamžitě pohrozilo soudem. Dluh nikdy před tim nevymáhali,zas­pali,ale teď se probrali a zřejmě to schytám já. Ještě se snažím dopátrat,zda někomu od roku 2004 poslali aspoň upomínku.

Anketa

Vložil vladan, 25. Listopad 2010 - 10:25 ::

Nevím proč neexistuje anketa o nejlepšího předsedu SVJ pro rok 2010. Kritéria jsou: věk nad 18 let a alespoň 2 roky praxe. Já třeba nominuji sebe – jsem předseda SVJ Břasy 271,272.

Syndikovat obsah