Ostatní

Co ovlivňuje náměr (oklamání) poměrového indikátoru spotřebovaného tepla?

Vložil A. Piška (bez ověření), 29. Prosinec 2011 - 13:31 ::

Dobrý den, na co si dát pozor při odečtu měřáku tepla na radiátorech? Viděl jsem instalované větráčky pod radiátorem, či radiátory umístěné v dřevěné kleci nebo jinak zakryté sedačkou apod. Dle vyjadření výrobců by „měl“ jakýkoliv pokus o ošizení náměru dopadnout v neprospěch podvodníka, ale nějak tomu nevěřím. Používámě dvoučidlové indikátory Doprimo III, kde by mělo při zakrytí měřáku načítat více jednotek, budiž. Ale co s tím větrákem? Případně kryty radiátorů? Je mi na toto schopen někdo odpovědět? Dosud jsme toto neřešili, ale množí se stížnosti obyvatel domu (na sousedy, jak jinak) a zároveň dotazy, zda-li si lidé nepřihorší když k topení přistaví sedačku apod…

Zápis ze Shromáždění do OR ?

Vložil Severka (bez ověření), 28. Prosinec 2011 - 23:57 ::

Musí SV vkládat do sbírky listin obchodního rejstříku Zápisy ze Shromáždění ? Které listiny musí SV vkládat do OR ?

Chtěla jsem se zeptat zda tam musí vkládat i účetní závěrku, ale z diskuzních příspěvků jsem vyčetla, že tuto povinnost SV nemá nebo záleží na Krajském soudu, zda závěrku vyžaduje. Naše SV už 4 roky nevložilo do obch. rejstříku žádný dokument. Je to tak v pořádku? Děkuji předem za odpověď.

Prosím o radu jak podat navrh na soudní jednání

Vložil Anonymous, 27. Prosinec 2011 - 20:50 ::

Prosím o radu jak podat navrh na soudní jednání ohledně našeho SVJ pro nekonání a přehlasování na shromáždění. Je lepší to nechat napsat právníka, nebo stačí mé laické podání s uvedením všech připomínek za poslední leta. Děkuji za cenné rady.

ŽIVOT SE PSY

Vložil SVJ1814-16, 27. Prosinec 2011 - 19:17 ::

Jak korigovat psy v panelových domech?Nevadí mi množství,kdy aspon zatim si vlastnici psu po nich uklizi,ale jeji nezřízené štekaní v denních hodinach kdy hlavně v dopoledních kdy nekolik spoluobčanů chce spat po noční.Nemyslim občasné štěkaní ,ale až třeba hodinové nepřetržité štěkání.
SVJ HRANICE

Prodej bytove jednotky

Vložil SVJ1814-16, 27. Prosinec 2011 - 19:15 ::

Dobry den.
Začína se projevovat praxe real.spol. v koupi bytov.jednotek­.Vlastníci si jej za vlastní spravili pak se nektery odstehuje a byt prodá realitce.Ta byt najme soc.slabším spoluobčanům a penize na bydlení pobira ona sama a už se nezajíma jakym způsobem tam nekdo bydli.Nemam na mysli bežné slušně bydlící občany.
Je možné a zákové jako vybor zastupujíci vlastníky mluvit do techto prodejů?
Děkuji SVJ HRANICE

PRODEJ BYT.JEDNOTEK

Vložil SVJ1814-16, 27. Prosinec 2011 - 16:26 ::

Dobry den.
Začína se projevovat praxe real.spol. v koupi bytov.jednotek­.Vlastníci si jej za vlastní spravili pak se nektery odstehuje a byt prodá realitce.Ta byt najme soc.slabším spoluobčanům a penize na bydlení pobira ona sama a už se nezajíma jakym způsobem tam nekdo bydli.
Je možné a zákové jako vybor zastupujíci vlastníky mluvit do techto prodejů?

Ještě jeden problém.Jak korigovat psy v panelových domech?Nevadí mi množství,kdy aspon zatim si vlastnici psu po nich uklizi,ale jeji nezřízené štekaní v denních hodinach kdy hlavně v dopoledních kdy nekolik spoluobčanů chce spat po noční.

Připravit platící nájemníky o teplo a vodu není trestné, rozhodl soud

Vložil MartinII, 27. Prosinec 2011 - 12:04 ::

Pro zajímavost jak rozhodují soudy.

http://zpravy.idnes.cz/…/domaci.aspx?…

Připravit platící nájemníky o teplo a vodu není trestné, rozhodl soud

promlčecí lhůta na proplacení fa

Vložil delfino, 26. Prosinec 2011 - 19:56 ::

Prosím o radu: Společenství vlastníků bytů nám dluží cca 60 tis. za okna, která jsme si zaplatili před zateplením(schválil proplacení).Výbor prohospodařil protiprávně peníze určené k proplacení a nyní nechtějí zaplatit fa. Jaká je v tomto případě promlčecí lhůta pro proplacení tohoto dluhu?Od kdy tato doba začíná běžet? Jaký zákon lze na tento případ použít? Občanskoprávní či trestní zákoník? Děkuji Marky

Vytápění společných prostor

Vložil Anonymous, 22. Prosinec 2011 - 21:00 ::

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, zda se dá nějak upravit nebo „omezit“ vytápění společných prostor. V našem domě bydlí jedna paní, jejíž byt sousedí se společnou sušárnou. Problém je v tom, že tato paní v sušárně neustále topí, a to i v případě, kdy se v sušárně žádné prádlo nesuší. Večer jdu radiátor vypnout a ráno zjistím, že je opět puštění naplno. Již jsem s ní o tom mluvil, ale asi si to k srdci nevzala. Bylo by mi to i celkem jedno, kdybychom vytápění sušárny (a potažmo jejího bytu, soused z druhé strany sušárny říkal, že když sušárna topí, tak je to v bytě znát) platím i já.

zemřel předseda SVJ

Vložil atavs (bez ověření), 21. Prosinec 2011 - 22:48 ::

Jsme plně funkční SVJ,zemřel předseda našeho SVJ,jak máme správně postupovat,aby se vše dalo do pořádku.Jde nám hlavně o právní kroky a legislativu,aby nevznikl nějaký problém.Děkuji.

Syndikovat obsah