Ostatní
Zapisy ze schuzi
Jak nutne, ci lepe receno musi byt zapisy ze schuzi i kdyz se nic nedeje a nejsou zadne problemy? Muze nekdo, novy clen (velmi stouravy) vyvodit dusledky z toho, ze v dobe kdyz v dome jeste nebydlel zapisy nebyly dostatecne? Dekuji za odpoved.
Co dělat přesně na schůzi SVJ aby byla platná
Dobrý den, měl bych dotaz na všechny. Jsme nové SVJ. Za sebou již máme ustanovující schůzi kde byl zvolen výbor(3členný) atd. Teď po několika měsících jsem jako předseda svolal schůzi celého SVJ aby se tam probraly různé věci. Vyvěsil jsem pozvánku s programem a i poslal lidem do schránky pozvánku s programem. Teď jen několik dní před schůzí mi jeden člen výboru řekl, že končí.
Jak mám postupovat aby schůze byla platná a nemohl mě někdo napadnou,že je neplatná.
Můžu hned po prezentaci změnit program schůze aby se zvolil 3 člen výboru?
Člen společenství bez vlastnictví bytu
Dobrý den, vím, jak vzniká a zaniká členství ve společenství vlastníků. Je ale možné, aby členem společenství byl někdo, kdo nevlastní BJ, nota bene byl dokonce zvolen do výboru? Děkuji a přeji pěkný den, FeM
Společný balkon pro celý vchod
Zdravím dobrý den.
Obracím se na vás s dotazem. Bydlím v domě jsme SVJ a každý vchod má balkon. Jednotlivé bytové jednotky nemají balkón takže na celý vchod je jeden společný. Moje sousedka mi neustále brání v přístupu. Zamkla ho a vyndala kliku a dělá vše pro to aby se tam nikdo nedostal. Klíč má pouze ona a tu kliku taky. Nikdy neproběhlo žádné oznámení o důvodu nebo něco podobného. Má na to moje sousedka právo mě takto omezovat a ten balkon si tímto přivlastnit? Jsem bezradný protože se na chodbě nedá ani větrat a je to peklo. Předem děkuji za odpověď a za pomoc.
splatnost vyúčtování služeb
Dobrý den, zajímalo by mě kdy je splatné vyúčtování služeb, bývalí předseda nastavil, bez hlasování vlastníků, termín na 31.5. a dle nové účetní je toto datum chybné a vlastníci mají mít vyúčtování splatné až 31.7., je to tak prý v zákoně. Které datum má být pro vlastníky tedy platné? Vlastníci se bouří, že vždy bylo vypláceno k 31.5. a mají to tak psáno i na vyúčtování a nová účetní říká něco jiného. Děkuji
Výměna garážového stání v SVJ, prodej bytové jednotky a GS
V prohlášení vlastníka je zapsáno: K vlastnictví jednotky dále patří bezplatné právo výhradně užívat společné prostory – garážové stání č. XX. Nemáte prosím někdo zkušenost s výměnou garážových stání, tj. zda se toto musí zaslat do KN, zda to podléhá schválení všech členů SVJ. Zda to podléhá dani z převodu nemovitosti, apod. Jak toto probíhá při prodeji jednotky, zda musí být GS nabídnuto předem ostatním členům SVJ? Stanovy SVJ toto konkrétně neřeší.
Děkuji
L.Brož
Minimální počet osob nahlášených v bytové jednotce
Dobrý den, výbor SVJ se rozhodl stanovit minimální počet lidí nahlášených v bytové jednotce na dva obyvatele. Má na toto právo? V bytě jsme skutečně dva, ale jde mi o princip a o lidi, kteří jsou v bytě sami. Poslední dobou musíme neustále řešit nějaké podivné praktiky výboru a nepřekvapilo by mě, kdyby i toto byl jeden z pokusů. Díky za odpověď.
Ucast a hlasovani spoluvlastniku jedne jednotky na schromazdeni SVJ
Dobry den,
chtel bych se zeptat jak se spravne resi spoluvlastnici jednotky na schromazdeni SVJ.
Ze jedna jednotka(napr byt) ma na schuzi jeden nedelitelny hlas o vaze dane podilem m2 jednotky vuci/ m2 spol. prostor, je mi znamo. Ze by se meli spoluvlastnici mezi sebou dohodnout, kdo jejich jmenem bude za danou jednotku hlasovat, je mi take znamo.
Jak postupovat v pripade ze na schuzi dorazi napr jen jeden ze tri spoluvlasniku, vlastnik 1/3 te jednotky, jen tak, bez pisemnych plnych moci na zastupovani vice jak poloviny spoluvlastniku
1. jak velky podil se zapocita do usnasenischopnosi schuze?
Hlasování o zřízení věcného břemene a zřízení telekomunikační přípojky.
Jsme nově založené SVJ, kdy na společném pozemku jsou vybudovány dva domy tj. dvě nezávislá SVJ na společném pozemku (majetku). Předpokládám, že ke zřízení připojení od O2 a věcného břemene s tím souvisejícího je nutné svolat společnou schůzi shromáždění obou společenství a hlasovat dohromady. Dále bych chtěl vědět, zda je pro výše uvedené nutný souhlas nadpoloviční většiny nebo tříčtvrtinové většiny. Děkuji
vymáhání dluhu dle zákona o bytech
rád bychsi ujasnil, chystáme se žalovat (podávat platební rozkaz) na vlastníka s dluhem. Podle zákona o bytech vzniká „oprávněným vlastníkům“ zástavní právo ⇒ jak tu již někdo zmínil není to zástavní právo pro SVJ. Kdo tedy musí podat platební rozkaz ?? SVJ jako právnická osoba, nebo všech více než 100 vlastníků (pak musí mít od nich výbor plnou moc pro toto vymáhání??) Polopaticky – co má být vyplněno v hlavičce pdf platebního rozkazu z portálu Justice.cz ?? máte někdo praktickou zkušenost ??

Poslední komentáře