Ostatní
Počet osob žijících v bytě - jak ohlídat?
Dobrý den,
prosím o radu, jak se řeší situace, kdy v bytě žije 5 osob, ale oficiálně jsou přihlášeni pouze 2. Tím pádem za služby (úklid, výtahy) platí také 2. Vlastník na výzvu Výboru SVJ, aby si korektně změnil počet přihlásených osob, nereaguje. Máme čipový systém, takže je prokazatelné, že všech 5 čipů je denně aktivních.
Má Výbor právo sám změnit počet osob nebo je vše závislé na dobré „morálce“ vlastníků.
Díky za Vaše zkušenosti!
Posudek a jeho úhrada
Členka výbor nechala udělat zprávu o stavu střechy domu. O tom se na výboru jednalo. Při podávání informací znalci záměrně zatajila důležité skutečnosti, posudek tedy nemá žádnou vypovídající hodnotu. To není podstané, stav střechy je známy, jsou to v podstatě jenom vyhozené peníze. Je to jenom pár stran (asi 5) papírů. Závažnější je to, co si objednala dál. Objednala si sama z vlastní iniciativy jménem společenství posuození stavu svého bytu z hlediska tepelně vlhkostní problematiky. Přitom opět zatajila důležité skutečnosti stavu domu. Výsledkem je několik desítek listů výpočtů a doporučení, které tvoří jedna věta a které jí říkalo několik lidí dávno předtím.Byt v elaborátu není konkrétně uvedený,identifikovaný, dá se poznat jenom z fotografií. Ostatní byty ve stejném patře z hlediska tepelně vlhkostní problematiky nijak zkoumány nebyly.
jak postupovat,když vlastníci zjistí že v obchod.registru nejsou uvedeny změny volených členů výboru?
jsem vlastník bytu v svj. Máme 3člený výbor. Nedávno jsem zjistila že v obchodním registru jsou zapsáni lidé kteří již řadu let nejsou vlastníkem jednotky,jeden svůj byt prodal, druhý daroval.Předsedkyně výboru nám sice oznámila že je nutno jednoho z členů nahradit volbou nového což bylo učiněno pouze u 1)případu.Ve druhém nám tuto skutečnost neoznámila.Druhý ze členů výboru v domě bydlí dál ,ale vlastníkem je dcera. CHtěla bych vědět jak závažné je to pochybení.
Plynová hadice v bytě
Dobrý den , zrovna nám chtějí měnit hadice na plyn ( od ventilu ke kamnům . Prý je nějaké nové nařízení od EU . Neví o tom někdo něco ? Je to můj majetek a nechci ,aby mi někdo v bytě rozdělal linku a přemontoval nějakou hadici . Díky za rady
Nový Spoluvlastník a zálohy na služby
Dobrý den, potřebovala bych od někoho radu. Bydlím v domě SVJ, kde JÁ vlastním jeden byt. Zároveň jsem ale i spoluvlastník dalšího bytu spolu s mými rodiči. Vše máme podloženo smlouvou od právníka a jsem vedena u obou bytových jednotek na katastru. MUSÍM tuto změnu (nabytí ¨dalšího spoluvlastnického podílu) hlásit pověřenému vlastníkovi (správci – pán od nás z baráku)a MUSÍM platit zálohu na služby z toho spoluvlastnického podílu oficiální cestou nebo to prostě dle dohody s mými rodiči mohou platit oni (jako doposud, než jsem se stala spoluvlastníkem jejich bytu)?
klíče od domu
Dobrý den, žádám o radu při následujícím problému. Naše SVJ předalo klíče od vchodových dveří České poště za účelem doručování poštovních a balíkových zásilek. Česká pošta se zavázala(podpisem a razítkem na sepsaném dokumentu), že neposkytne klíče třetím osobám-distributorům reklamních tiskovin a podobně. Toto porušila a nyní jsme zjistily, že klíče má jakási reklamní agentura roznášející letáky. Jak máme nyní postupovat? To můžeme dveře rovnou otevřít, když může mít klíče od našeho domu „kde kdo“. Zvažujeme trestní oznámení.
VYŮČTOVÁNÍ ZÁLOH PŘI UKONČENÍ NÁJMU NÁJEMNÍKEM
Dobrý den,chtěl bych se zeptat jak to je s vyůčtováním záloh služeb a energií když jsem opustil pronajatý soukromý byt sám k poslednímu ŘÍJNU 2012,DO KDY JE MAJITEL POVINEN MI VYŮČTOVÁNÍ ZÁLOH ZASLAT.
Změna do obchodního rejstříku
Mám prosbu, dostal jsem za úkol oslovit rejstříkový soud pro vložení změny výboru SVJ (je stejný), ale vůbec se mi nedaří ani v “inteligentním formuláři” a ani v „ZFO“ vypracovat tak , aby to bylo alespoň jako předchozí(2009). Vůbec nemohu zjistit jak vložit odstavce V., VI., VII. V PDF to nemám čím vyplnit. Díky Si
úhrada nákladů s výskytem škodlivého hmyzu
Dobrý den,
v našem domě jeden vlastník bytu pronajal svůj byt společensky nepřizpůsobivým občanům. Od té doby se nám v domě šíří rus domácí. Již jsme učinili postřiky, avšak objevili se znovu. V současné době řešíme postřik celého domu a chceme po majiteli onoho bytu náklady s tím spojené vymáhat, neboť nám tímto ubývají peníze na opravu domu. Máte někdo s tímto prosím nějaké zkušenosti?
Děkuji za rychlou odpověď.
Formulář ZFO, změna člena výboru , prosím o pomoc
Nedělám to každý rok, tak člověk zapomíná a formuláře se mění. Formuláře „stáhlé“ z obchodního rejstříků a vyplňované pomocí programu Software602 Form Filler je velká pomoc pro statutáry, lepší než za časů, kdy tahle možnost nebyla. Po delší době – převolení členů výboru, to vyplňuji a zjišťuji: 1.V části Údaje o subjektu v bodě právní forma chybí v rozbalujícím se menu forma : společenství vlastníků – to dopíšu ručně 2.V části předmět návrhu výbor je formulář rozdělený na část ZAPISOVANÝ a VYMAZÁVANÝ. Do vymazávaného jsem zapsal všechny potřebné a vyžadované údaje.

Poslední komentáře