Ostatní

neplatná schůze

Vložil Chovanec Břetislav (bez ověření), 29. Listopad 2012 - 19:22 ::

výborem bylo svoláno shromáždění vlastníků byt. jednotek. Výbor stanovil program schůze, schůzi řídil, a prováděl zápis. Na schůzi byl většinou všech vlastníků odvolán výbor a zvolen nový výbor. Takto jsme se rozešli. Po třech dnech nám výbor na nástěnce písemně sdělil, že schůze byla neplatná – bez dalšího vysvětlení. Jak máme dál postupovat? Děkuji za odpověď.

Videozáznam ze schůze SVJ

Vložil akja (bez ověření), 29. Listopad 2012 - 13:19 ::

Máme problémového souseda (člen SVJ), který podal žalobu na výbor SVJ, kde si vynucuje aby na každé schůzi SVJ byl jím pořízen videozáznam, prý se přepisuje čidodatečně upravuje Zápis ze schůze.Musí mít souhlas ostatních vlastníků (6)nebo ne.

OV a zápisné do BD?

Vložil Zuzizuzka, 28. Listopad 2012 - 15:57 ::

Koupili jsme byt do OV. Dům je ve správě BD, které se již snaží o přepis do SVJ (ale nějak se jim to zatím nezadařilo). Správce chce po nás podepsat přihlášku do členství BD a zaplatit zápisné, ale já se domnívám, že pro to není žádný důvod. BD nám zajišťuje vyúčtování služeb..ale proč být členem BD, když jsem vlastník?? Všem Vám moc děkuji za názory k mému dotazu. Jedná se mi o to, zda-li mohu fungovat v domě se správou BD pouze jakožto majitel OV a „pouze“ platit výměr za služby, který dostávám či musím být „papírově“ členem BD..jde také o to, že netuším, jaké mám teď třeba rozhodovací právo, když nejsem v BD a BD by mě v podstatě mohlo pouze oznamovat, co se v domě bude dít. Z okolí znám situace, kdy lidé byli v družstvu, pak si odkoupili byty do OV a pak už jsou v družstvu pouze jen „virtuálně“..a družstvo majitele OV i družstevníky zašťiťuje po technické i právní stránce..cokoliv je potřeba. Zakoupili jsme byt do OV právě proto, aby byl náš a nechtěli jsme být v BD..a teď mi je nadhazován vstup..Je také možnost, že to správce nabídl v důsledku zvyku z předchozích let..

rozšíření výboru SVJ

Vložil Anonymous, 28. Listopad 2012 - 15:30 ::

Obracím se na vás s dotazem – ve stanovách SVJ máme určeno, že výbor SVJ je tříčlenný a na návrh jednoho člena výboru bychom chtěli rozšířit výbor o jednoho člena na 4 členy – vlastníci s tím souhlasí – ale nevím co máme udělat,abychom mohli tuto změnu ve stanovách provést.

Děkuji předem za radu Šmídová

Dotaz

Vložil Králová (bez ověření), 27. Listopad 2012 - 22:32 ::

Mám dotaz ohledně příspěvku, který měsíčně platí, dle výměry své bytové plochy, vlastnící do tzv. „fondu oprav“. Je možné na základě návrhu výboru na schůzi SVJ hlasovat o výplatě určité částky zpět na účty jednotlivých členů SVJ (dle poměru podílu, ovšem z textu na pozvánce není jasné jak k této částce výbor SVJ dospěl) a snížit tak výši této zálohy, která je v účetnictví SVJ vedena na účtu dlouhodobé zálohy. Nikde jsem nenašla žádnou relevantní informaci, zda je možné takto postupovat. Není vhodnější snížit zálohu do fondu oprav.

rejstřík - změna člena výboru

Vložil hobo, 26. Listopad 2012 - 22:20 ::

Dobrý večer, můžete prosím zrekapitulovat , co je třeba ke změně zápisu člena výboru v rejstříku:

Je to : 1.zápis ze schůze, kde byla schválena změna, resp., zvolen nový člen po zemřelém včetně prezenční listiny

2.souhlas zapisované osoby – musí být ověřený podpis ?

3 . výpis z rejstříku trestů ??

Nebo ještě něco dalšího ? Nemusí být podáno na formuláři? Vše musí být dvojmo?

Děkuji

Dokumentace rozhodování výboru

Vložil alois.stary, 26. Listopad 2012 - 22:13 ::

Dobrý den, má výbor nějakou povinnost dokumentovat hlasování o každém rozhodnutí, které učiní? S ostatními členy výboru jsme se emailem dohodli na společném stanovisku a teď jeden z členů společenství chce zápis ze schůze výboru, na kterém se rozhodnutí učinilo. Asi není problém ten zápis dovyrobit, ale pokud toto bude chtít ke každému rozhodnutí, tak nebudeme dělat nic jiného, než zápisy z emailové/te­lefonické konverzace … Předem děkuji za odpověď.

Měřidla na teplo

Vložil Miroslav Bažant, 26. Listopad 2012 - 21:38 ::

Zajímalo by mne,zda měřidla na spotřebu tepla musí platit při výměně vlastník bytu,nebo zda se platí z fondu údržby.

Nájem za sklepní kóje?

Vložil Jana Horáčková (bez ověření), 26. Listopad 2012 - 21:38 ::

Jsme před nedávnem zprivatizovaný dům. Ve společných prostorách se nacházejí plaňkové sklepní kóje, které přísluší dle prohlášení vlastníka k jednotlivým bytům, nejsou započítány do plochy bytu a jsou stále společnými prostory. Ne všechny byty v domě tyto sklepní kóje mají. Výbor SVJ nyní požaduje buď platit nájem z těchto kójí nebo odkoupení do vlastnictví za poměrně vysokou cenu. Má na to SVJ právo? Dosud jsme z kójí neplatili nic a při privtizaci byly kóje přiděleny k bytům bezplatně. Předem velmi děkuji za odpověď. JH

Ubytování zahraničních dělníků v bytě.

Vložil SVJTrnkova41, 26. Listopad 2012 - 21:30 ::

Dobrý den. Jsme SVJ. V letošním roce prodal jeden majitel byt. Nový majitel ubytoval před několika měsíci v bytě cca 10 zahraničních dělníků, u účetní má nahlášené dva nájemníky. Nový majitel slíbil, že případné problémy mu máme hlásit a on to s nimi vyřeší. Postupem času se problémy zvětšují – pracují na směny, jsou hluční, kouří ve společných prostorách i výtahu. Mluví pouze anglicky a nereagují na naše připomínky. Majitel přestal komunikovat a nebere telefon. Zatím víme jen o tom, že to novému majiteli můžeme znepříjemnit : cizinecká policie, finanční úřad ( neodvádění daní z nájmu ), živnostenský úřad, magistrát města ( odpady ). Podle názoru výboru SVJ nám likviduje naše milionové investice při revitalizaci domu a znepříjemňují bydlení. Byt koupil potom, až jsme vše zrealizovali a proto nemá k domu takový vztah.

Syndikovat obsah