Ostatní

Vyúčtování služeb

Vložil Partyzánská 669, 30. Březen 2015 - 8:02 ::

Dobrý den všem, mám dotaz ohledně vyúčtování služeb. Máme v domě byt, který jeho majitel pronajímá. Majitel platí pravidelně každý měsíc zálohy do fondu oprav a za služby. Komu náleží přeplatek za služby? Majiteli bytu od kterého chodí platby ( a ten ať si s nájemníkem vypořádá ) nebo přímo nájemníkovi? Je toto ošetřeno někde v zákoně? Moc děkuji za info. Jurášková

Odměny členům výboru...

Vložil . (bez ověření), 29. Březen 2015 - 16:30 ::

Zdravím,

můžete mi prosím někdo povědět jak je to s odměnami členům výboru?

Tedy jde mi o to, že v našem SVJ(2000) nemáme předepsány žádné zálohy na odměny členům výboru. Ale tyto odměny (včetně odvůdů) se vyplácí z účtu SVJ – zjevně jsou tedy placeny z příspěvků na správu.

Jsou ale „odněny členům statutárního orgánu“ skutečně činností vykazující znaky „správy domu a pozemku“ a to i v SVJ(2000)? Protože pokud je platíme z příspěvků na správu, pak se na nich každý jednotlivý člen podílí právě podle podílu na společných částech.

Nadměrtný hluk v domě -dle NOZ

Vložil Josef Šikýř (bez ověření), 29. Březen 2015 - 11:32 ::

Dobrý den, prosím o informaci k nadměrnému hluku o neděli při renovaci bytu. Jsou stanovené limity dle NOZ? Děkuji za informaci.

DPP

Vložil x (bez ověření), 28. Březen 2015 - 14:23 ::

V našem SVJ(2000)je v rozpisu plateb položka „zástupce domu“. Vzhledem k tomu, že tento příspěvek platíme každý měsíc, domnívám se, že by měl být každý měsíc zástupci domu(předseda SVJ)vyplacen. Ve skutečnosti je ale 3× ročně proveden z účtu výběr v hotovosti snížený o srážkovou daň(15%). Jedná se tedy o DPP, ale na žádné schůzi se o DPP nejednalo. Navíc, při DPP se musí platit zákonné pojištění a to je hrazeno ze záloh na správu domu. Vzhledem k tomu, že výbor SVJ spravuje cizí majetek, je možné aby uzavřel DPP bez vědomí spoluvlastníků? Je v pořádku, že zákonné pojištění je hrazeno ze záloh na správu domu? Děkuji za případné odpovědi.

Výše platby za výtah podle toho zda je v bytě pes či není

Vložil Nero (bez ověření), 27. Březen 2015 - 18:03 ::

Zajímalo by mě, zda lze stanovit výši platby za výtah podle toho , jestli je v jednotce pes nebo není. Jedná se o byt v domě SVJ . Předseda SVJ chce navrhnout zvýšení plateb právě podle tohoto kritéria. Tak by nás zajímalo zda lze toto odhlasovat na schůzi a případně jakým poměrem hlasů. Děkuji.

použití Fondu oprav u SVJ

Vložil Kamila Pěkná (bez ověření), 27. Březen 2015 - 16:52 ::

Dobrý den,

mám dotaz, zda lze použít fond oprav na výměnu vodoměrů a také na instalaci měřících přístrojů tepla? Výdaje byly odhlasovány na schůzi vlastníků stoprocentní většinou.

UPC pronájem

Vložil Bartosova Štěpánka (bez ověření), 26. Březen 2015 - 18:30 ::

V našem domě máme zavedený internet a od společnosti, která tuto službu poskytuje asi 29 bytům, nám platí roční nájem 48OO,–Kč Co tak požadovat poplatek za provoz i od UPC, která pokrývá 45 bytů ? Můžeme uspět ?

Hlasování na shromáždění.

Vložil juras, 26. Březen 2015 - 11:38 ::

Kdo to ví…odpoví.. nově připravované stanovy a jak nejlépe řešit otázku hlasování? Tedy mimo stanov, tak jak u jiných záležitostí,kdy to lze odsouhlasit většinou přítomných členů na shromáždění a povinnost poskytnout přítomnému členovi zápis i z prezenční listinou?

Kompetence shromáždění a výboru (předsedy).

Vložil juras, 26. Březen 2015 - 11:33 ::

Kdo to ví..odpoví..na dotaz můj: Mám návrh stanov a vůbec tam právník nedal kompetence dle par.13 naříz.vlády 366/2013 Sb., že na shromáždění musí být schváleno vše co více jak 1000 Kč na jednotku (dříve dle vzorových stanov více jak 5O OOO Kč). Je zde snaha o zakonzervování starých pořádků,aby si výbor mohl dělat co chce. Otázkou tedy je,zda je právně závazné zde uvedené naříz.vlády, které obč. zákoník zpřesňuje činnosti u SV ?

Telekomunikační zařízení na střeše

Vložil Zdenek (bez ověření), 25. Březen 2015 - 17:22 ::

Dobrý den, má někdo na střeše bytového domu telekomunikační zařízení poskytovatele internetu. Pokud ano, můžu se zeptat, kolik platí za to, že tyto zařízení tam má umístěny? A jestli má volný přístup na střechu (tj.kdykoliv). Máme totiž na naší střeše tyto zařízení umístěny od jednoho místního poskytovatele, bohužel nám za celých 10 let nezaplatil ani korun, zdůvodňoval to zvýhodněnou cenou internetu, ale jak jsem zjistil, jeho cena za připojení je zcela běžná. Přístup na střechu má neomezeně. Když mu bylo oznámeno, že pokud potřebuje něco na těchto zařízeních provádět, bude to muset nahlásit dopředu a kompetentní osoba mu odemkne vstup na střechu a zkontroluje, zda střecha nebyla poškozena, popř. zda tam nezanechal nepořádek. Toto se mu samozřejmě nelíbí a tvrdí, že toto ještě nikdy neslyšel a vždy má provozovatel tel.zařízení neomezený přístup. Podotýkám, že ve smlouvě to nemá.

Syndikovat obsah