Ostatní

členství ve výboru SVJ

Vložil Anina, 5. Srpen 2015 - 7:05 ::

Dobrý den. Svůj byt jsem převedla na dceru, ta mi dala Plnou moc ověřenou notářem na veškeré úkony. Jsem členkou výboru SVJ a chtěla jsem se zeptat, zda mohu být i nadále s Plnou mocí od dcery. Moc děkuji za odpověď.

Pronájem ateliéru, Praha

Vložil Jakub Král (bez ověření), 2. Srpen 2015 - 4:36 ::

Dobrý den,

omlouvám se, jestli sem takový příspěvek absolutně nepatří, ale rád bych se zeptal, nemá-li některý z Vašich domů malou půdní místnost (bývalá prádelna nebo cokoli), kterou by bylo možné využívat jako ateliér (student UMPRUM) a kterou by bylo možné za tímto účelem pronajmout?

Díky za případné zprávy. Přeji hezký den.

Zdraví Jakub Král (jakub-kral@email.cz)

Soudní zrušení usnesení přijatého na shromáždění.

Vložil juras, 31. Červenec 2015 - 10:18 ::

Kdo má zkušenost s podáním k soudu na zrušení většinově přijatého usnesení na shromáždění vlastníků, když toto usenesení odporuje stanovám. podání je uskutečněno v souladu s ustanovením par. 1209 OZ.

rozdeleni jednotek

Vložil frank tomas, 31. Červenec 2015 - 8:29 ::

Dobry den, chtel bych Vás pozadat o radu. Naše SBJ nemá už od zacatku vzniku, asi 9 let určené bytové jednotky. Každý vlastnik má jen přibližně 1/6 podílu cele jednotky. Zajímalo by mě, jak si pojistit domacnost, jak si zajistit revize a jak postupovat v rozdelení, ohledně hypotéky.(na 1/6 hypotéku nedostanete). Problém je, ze nemáme zádné schůze, domluva taky zadná, atd. Děkuji za Případné rady.

K vyúčtování spotřeby vody

Vložil jana (bez ověření), 30. Červenec 2015 - 12:02 ::

Tápu. Ve vyúčtování se spotřeba vody rozpočítává na jednotlivé byty podle náměrů bytových vodoměrů a ceny upravené o ztráty.Přitom se ze společného natáčí voda v prádelně, nejen na úklid ale i zalévání, mytí aut atd. Nejde tyhle odběry ze společného nějak vyúčtovat, i když tam nejsou vodoměry? Takhle na to doplácí ti, co ze společného neberou nebo ani nemůžou, protože si klíč uzurpují jen někteří sousedi. Dík za vysvětlení, Jana

Hlučná chladnička

Vložil Anonymous, 29. Červenec 2015 - 19:50 ::

Chladnička začala být po několika letech provozu hlučná. Dá se s tím něco dělat?

stupacka v bzte

Vložil panvysta (bez ověření), 29. Červenec 2015 - 15:43 ::

Dobry den, chci se zeptat, zda najemnik,ktery dela rekonstrukci a pri ni necha stavebni firmu vymenit stare stupacky za nove, ktere patri do SVJ ma pravo po nas pozadovat proplaceni techto nakladu?Nebo musi SVJ toto doresit sama? Dekuji

deratizace

Vložil coromoro (bez ověření), 28. Červenec 2015 - 20:51 ::

Dobrý den, prosím, existuje nějaký zákon, upravující systém deratizace v domě? Ve společných prostorech (sklepy, sušárna, mandlovna…) máme návnady. Tyto jsou volně přístupné a ještě i před samotnou krabicí s návnadou vysypané. Jde mi o to, že mám malé dítě a i když jsou tyto společné prostory zamykány, tak se běžně stává, že pokud někdo do sklepa jde, tak nechává otevřené dveře a syn mi tak, aniž bych to hned tušila, se může k těmto návnadám dostat. Sklepy jsou hned vedle výtahu. Děkuji za info

Změna počtu členů výboru

Vložil skorda (bez ověření), 28. Červenec 2015 - 11:26 ::

Na volební schůzi SVJ byl zvolen 5členný výbor, který si sám mezi sebou určil předsedu. Nyní předseda a jeden člen výboru odstoupil, zůstali 3. Tento počet máme i ve stanovách. Je potřeba při změně složení výboru znovu výbor volit?

Povinnost hlášení počtu osob

Vložil drjakub, 28. Červenec 2015 - 11:21 ::

Dobrý den, prosím o vysvětlení pojmu návštěva a osoba v bytě. Mám byt v osobním vlastnictví, kousek ode mně bydlí dcera s rodinou a často mně navštěvují. Dcera i zeť pracují v nepřetržitém provozu, pomáhám s hlídáním vnuček 8 a 11 let. Když mají noční, děti u mně spí. Je to nepravidelně několikrát do měsíce. Jsem senior s aterosklerozou dolních končetin a po bypassu, proto je pro mně jednodušší je hlídat u mně, než chodit k nim. Jsme slušná rodina, nemám dluhy, nejsme hluční,nepožíváme alkohol ani jiné drogy. S ostatními sousedy nažívám ve shodě.

Syndikovat obsah