Ostatní

zaúčtování pokut vybraných od vlastníků

Vložil Vikča, 21. Červenec 2015 - 17:05 ::

Prosím o odpověď, kde hledat zaúčtované pokuty vybrané od vlastníků v účetním deníku nebo v hlavní knize, (i když jsme zjistili, že výbor je od nás vybral nezákonně dle vaší odpovědi). Je to ostatní výnos nebo by měly být zaúčtovány někde jinde a jsou předmětem potvrzení o zdanitelném příjmu dle § 9? Pronajímáme společné prostory a parkovací stání ve dvoře a obdržíme vždy potvrzení.Parkovací stání jsme objevili v ostatních výnosech a jsou předmětem potvrzení. Děkuji. Vikča

pokuty

Vložil Vikča, 21. Červenec 2015 - 4:59 ::

Děkuji všem za odpovědi k archivaci dokladů v SV. Mám ještě jeden dotaz. Na základě rozhodnutí výboru nám účetní firma účtuje 200,–Kč pokutu za včasné nezaplacení zálohových plateb nebo za včasné nenahlášení počtu osob v bytě. Tvrdí nám, že to bylo kdysi odsouhlaseno na shromáždění. Nemáme to ve stanovách. Domnívám se, že tyto pokuty jsou nezákonné. Děkuji moc předem za odpovědi. Vikča

Bezpečnostní předpisy

Vložil novic2 (bez ověření), 20. Červenec 2015 - 18:42 ::

Dobrý den, mohl by prosím někdo poradit, jaké všechny bezpečnostní předpisy bych si měl přečíst pro správnou správu bytového domu jako člen výboru SVJ? V domě je výtah, elektrika, voda, topení a teplá voda z teplárny (plyn není). Děkuji za rady.

odměny členů výboru SVJ - úmrtí členů výboru

Vložil Atom, 19. Červenec 2015 - 14:22 ::

Dobrý den, dovolte mi prosím otázku, na kterou jsem zde nedohledal odpověď. Naše SVJ si odsouhlasilo odměny pro výbor 120kč/jednotka/mě­síc. Doposud byl výbor tříčlenný, bohužel loni 2 členové výboru zemřeli a téměř po celý rok 2014 byl ve výboru pouze 1 člověk a to předseda. Ve vyúčtování služeb za rok 2014 je ovšem položka odměny funkcionářů předepsána ve stejné výši jako v minulých letech, kdy měl výbor členy 3. Připadá mi divné, pokud fungovala 1/3 výboru, neměla by být nárokována pouze 1/3 odměn? Když jsem tuto položku ve vyúčtování reklamoval, ani správcovská firma, ani předseda SVJ se k tomuto nechtějí vyjadřovat.

odmítnutí vstupu do společného prostoru

Vložil rvik, 19. Červenec 2015 - 9:27 ::

Za půdní kójí se nachází společný prostor.Majitel kóje nás tam odmítá pustit.Pouze jsem se dočetl,že je povinen na požádání kdykoliv tomuto požadavku vyhovět.Může mě někdo napsat jak v tomto případě postupovat?Jaké nařízení,vyhlášku či zákon porušuje? Děkuji za odpověď.Vik Rudolf

Spotřební složka tepla

Vložil mik (bez ověření), 18. Červenec 2015 - 20:36 ::

Jak a zda vůbec účtovat spotřební složku v bytě, kde nikdo nebydlí a vlastník netopí, uzavřel všechny radiátory. (Máme nainstalovány IRTN)

Energetický štítek

Vložil Anonymous, 18. Červenec 2015 - 19:05 ::

Dobrý den,jsme vlastníci domu o čtyřech bytových jednotkách. Musíme mít energetický štítek ? Pokud ano, kde zažádat. Děkuji, Kuhajdíková

Dotaz

Vložil V. (bez ověření), 17. Červenec 2015 - 17:33 ::

Dobrý den, je možné někde dohledat vzory zápisů ze schůze svj, výboru, zápisu o hlasování? Je nějaká předloha? V.

volba pověřeného vlastníka

Vložil Eva F. (bez ověření), 17. Červenec 2015 - 11:40 ::

Provedli jsme volbu pověřeného vlastníka – zatím nemáme upraveny stanovy -hodláme tak učinit ve stanovené lhůtě do konce r.2016. Došlo vyjádření soudu, že od 1.1.2014 není možno volit pověřeného vlastníka, že máme doložit listinu ze kterého bude patrna změna stanov. Co s tím? Stanovy do 5 dnů nestihneme změnit, Stejnou volbu jsme provedli u jiného SVJ letos v únoru a normálně to prošlo.

příjem z pronájmu SP do dl.zálohy na opravy

Vložil dasty (bez ověření), 17. Červenec 2015 - 9:06 ::

Je možné, aby shromáždění SVJ 2000 odsouhlasilo nadpoloviční většinou ***převod čistého příjmu (za r.2014) všech podílových (1/24) vlastníků v domě (24 bj) z nájmu střechy do dlouhodobé zálohy na opravy (vlastníci obdrželi potvrzení o příjmu ke zdanění), a navíc ***nebylo řečeno na jaké účely budou určeny? (na DZO máme celkem slušné peníze a dlouhodobý výhled čerpání -nikde-) takto to určil předseda výboru. Předpokládám, že s převodem musí souhlasit všichni vlastníci v domě. Děkuji za reakci. -Dasty

Syndikovat obsah