Ostatní
Kontrola
Dobrý den,
prosím o kontrolu výsledku hlasování,
1.změna banky – nadpoloviční většina 2.navýšení příspěvků na správu domu – nadpoloviční většina 3.Odsouhlasení odměny předsedy – nadpoloviční většina 4.nákup aku vyžínače – nadpoloviční většina 5.údržba kolem domu a výše odměny – nadpoloviční většina
Děkuji,nepodařilo se mi najít vše
Stanovy
Dobrý den, prosím Vás zde o radu v jednom z bodů našich nově tvořených stanov, který bod je správně:
Nesplní-li svolavatel povinnost svolat shromáždění, jsou oprávněni shromáždění svolat členové společenství, jejichž počet hlasů činí více než jednu čtvrtinu všech hlasů.
nebo
Nesplní-li svolavatel povinnost svolat shromáždění, jsou oprávněni shromáždění svolat členové společenství, jejichž počet hlasů činí alespoň jednu čtvrtinu všech hlasů.
Děkuji Hanušová
Naprosta beznadej ?
Dobrý den,jiz delsi cas se potykame s problemem,ze nas dum nema vodomery a vodu tedy vsem rozuctovava predseda vyboru. Bohuzel my (vlastnici bytu) vubec nemame poneti jak k vysledkum dochazi – nedostavame zadne informace, chybi vzdy pocet osob pro dane obdobi. Kazda bytova jednotka obdrzi jen kousek papirku, kde je castka, co se doplaci ci vraci. Neni mozna kontrola. Ac vlastniku bytovych jednotek je nekolik, tak to nikoho nezajima a nikdo s tim nechce nic delat. Vybor ma mit dle stanov 3 cleny, ma jiz rok pouze dva, takze by ani nemeli mit zadne rozhodovaci pravo. Ani s timto se nic nedeje, lide delaji, ze se jich nic netyka.
Ostátní náklady
Dobrý den,
jak se budou dělit náklady na ostatní položky správy domu od roku 2016 (novela 67/2013)? Nyní něco dělíme dle podílu a zbytek dle jednotek (např. bank. poplatky, účetní…)
Děkuji
Řešení nemožnosti instalace indikátorů tepla v jediném bytě zúčtovací jednotky
Dobrý den, prosím, jak řešit situaci bytu v osobním vlastnictví v panelovém domě s dálkovým vytápěním, na který se vztahuje povinnost instalace indikátorů tepla. V bytu byly v roce 2000 na základě platného povolení vyměněny radiátory za hliníkové. V roce 2015, kdy SVJ schválilo instalaci indikátorů, zpřístupnili majitelé byt pro jejich instalaci, ale dle vyjádření firmy provádějící tuto instalaci nelze na tento typ radiátorů indikátory nainstalovat. Do ostatních bytů byly indikátory nainstalovány. Podle kterého zákona či vyhlášky bychom měli v tomto případě postupovat?
Usnesení shromáždění
Dobrý den, v našem SVJ 2000 byla vyvěšena pozvánka na shromáždění, které bylo svoláno pověřeným vlastníkem. Na pozvánce nebyl dodán podpis statutárního orgánu. Mezi body programu byl zařazen bod programu – návrh výše a účelu dlouhodobých záloh na správu domu dle spoluvlastnických podílů. Shromáždění se svolavatel pověřený vlastník neúčastnil . O shromáždění nebyl informován člen společenství, který v domě nebydlí, ale vlastní zde garáž. Externí správce se nechal zvolit předsedajícím, k čemuž nebyl nikdy zmocněn. Jedna členka shromáždění opustila ihned po prezentaci a tím se stalo shromáždění neusnášeníschopné.
Plná moc
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli je možné vystavit generální plnou moc, která opravňuje fyzickou osobu mimo SVJ ke všem úkonům. V našich stanovách to uvedeno nemáme. Jedinná zmínka o plné moci je, že je možno zplnomocnit osobu na jednání shromáždění.
Předem se omlouvám jestli se nevyjadřuji úplně přesně.
Předem moc děkuji
Ptáci a brouci
Dobrý den,
před necelými dvěma roky jsem koupila střešní byt do osobního vlastnictví. Byt je součástí 6 let staré nástavby. Už půl roku mě trápí ptáci (holubi) hnízdící v prostoru střechy, od kterého je má ložnice oddělena sádrokartonovou deskou. Vrkají a mlátí křídly do sádrokartonu a v ložnici se tudíž moc spát nedá. To bych ještě přežila, ale nyní se objevil větší problém. Do interiéru bytu mi odtud pronikají brouci (konkrétně kožojed obecný) a pod podlahu mi kladou larvy. Co jsem se dočetla na internetu, je to brouk žijící právě v hnízdech holubů a kousnutím může na člověka přenést i nějaké choroby.
Exekuce bytu a platba záloh
Dobrý den, jeden vlastník bytové jednotky přišel v exekuci o svůj byt. Zajímá nás, kdo by měl platit zálohy na služby v době od „odejmutí“ bytu exekutorem do doby, než byt bude mít nového vlastníka ?
Koule
rozúčtování služeb
SVJ nové rozúčtování od r. 2015 např. za služby jako úklid, osvětlení, odvoz odpadu – podle osob nebo podle velikosti bytu?

Poslední komentáře