Ostatní

výbor svj

Vložil milos1, 16. Leden 2016 - 17:25 ::

jakým způsobem řešit situaci kdy nikdo nechce vykonávat funkci ve výboru ani funkci předsedy,na koho se obrátit a jaké by bylo řešení děkuji za odpověď milos1

SVJ-Neco o poyadovane kritiyovane diakritice

Vložil Arveno, 16. Leden 2016 - 17:20 ::

Abzch tento opakovane yadanz poyadavek splnila, tak jsem si s obavami ykusila ymenit jayzzk na mem PC. Timto yasahem se muj pisemnz projev ymenil v tuto palacinku. Pro legraci vzykousim nekolik slov: kocicka, vzmenit. Jen doufam, se me ted nebudou podobne blabolz dostavat do anglickzch textu ktere s velkou namahou tvorim. Nasledovne se tedz vracim k pisemnzm komentarum bey diakritikz. Dekuji ya pochopeni.

den vzniku funkce ve výboru

Vložil Zbynja, 14. Leden 2016 - 12:05 ::

Dobry den, meli jsme problem s fungovanim vyboru a predevsim s fungovanim spravce. Na poslednim shromazdeni jsme

• zrusili puvodni vybor
  • zvolili novy vybor, jehoz jsem nyni clenem
  • odsouhlasili zmenu spravce

Bohuzel, vse vzdy ridil a zarizoval spravce a minuly predseda, i rizeni schuzi, i nasledovne pravni veci (zapisy do resjstriku atd.) Chteli bychom jako novy vybor formalne co nejdrive vypovedet smlouvu se stavajicim spravcem, ale minuly predseda nam tvrdi, ze novy vybor je platny az ode dne ZAPISU do rejstriku, a to ze bude trvat tak 1,5 – 2 mesice. Ja si myslim, ze bychom meli byt platni uz ode dne hlasovani SVJ.

Úvaha statutára : My, poctiví blbci

Vložil statutár, 13. Leden 2016 - 16:20 ::

Zdravím všechny. Jak k tomu příjdeme my, poctiví blbci /no nijak/, kteří chtějí mít vše v pořádku, aby nedostali do průseru sebe nebo nečelili slovním atakům vlastníků, že se udělalo něco špatně. Sledoval jsem skoro dva roky diskuse ohledně nového občanského zákona, okolo stanov a nového názvu, psal dotazy odborníkům atd. Kolikrát jsem z toho měl hlavu jako škopek, občas jsem se pohádal s manželkou, jelikož jsme vedli diskuse na toto téma /není to dobré, nedělejte to/. Nakonec zjistím, že jsou dvě rozdílná rozhodnutí VS Praha a Olomouc, která si odporují, což by se v právním státě dít nemělo. Taky jsem již ztratil iluzi o právním státě a zastávám názor, že my v právním státě nežijeme a netýká se to pouze problematiky SVJ, ale všeobecně.V pro­sinci 2015 jsme schválili stanovy za účasti notáře. Měli jsme ještě čas do roku 2016, ale museli jsme stihnout dvouroční dobu kvůli změně názvu a nechtěl jsem to dělat na 2× /mohlo by to být dražší/.Ještě v ten den notářka tvrdila, že je to povinnost, i když už musela vědět o tom, že to není tak docela pravda /hold zisk je zisk/. Stálo nás to něco přes 7.000,–Kč. Teď tedy máme vše OK, akorát jsem zjistil, že to tak nemuselo být a mohli jsme ušetřit za notářku, i když je tu problém s rozhodnutím VS Olomouc /samé ale, ale/pod, který spadáme. Nakonec se dočítám, že ohledně změny názvu možná nastanou taky změny a nebude to potřeba. Samá nejistota a tu by v právním státě člověk neměl mít. Teď budu doufat, že mě nájemníci nebudou bombardovat výčitkami, že jsme nemuseli notářku platit. Maličko ale věřím, že se tak nestane, neboť pokud je to ve většině případů stejné a to je, tak lidi se o nic moc nezajímají a nestarají. Dělat statutára je opravdu nevděčná funkce a jak jsem se přesvědčil tak bych jí v příštím volebním období nedělal ani za peníze.

nová vyhl. o rpzúčtování tepla

Vložil agnes (bez ověření), 13. Leden 2016 - 15:47 ::

Mám dotaz k nové vyhl. 269/2015. Prý si na shromáždění SV mohou vlastníci dohodnout, že se rozúčtovávat nebude na 30 a 70, ale nechají si 40 na 60 jak to bylo dosud. Jeto pravda_

Drobné opravy bytu

Vložil jaroslav (bez ověření), 13. Leden 2016 - 13:20 ::

Platí stále Nařízení vlády 258/1995 o drobných opravách v bytě, nebo byla vydána novela nebo pod. ?

Rozdělení bytové jednotky

Vložil cerven, 13. Leden 2016 - 10:25 ::

Chtěl bych rozdělit bytovou jednotku na dvě tím, že od původní jednotky oddělím mansardu, ve které vybuduji WC. Mám postupovat podle § 1169 NOZ změnou prohlášení vlstníka a nebo podle § 1170 Smlouvou o výstavbě. Podotýkám, že se změna nedotkne žádného vlstníka a že se nebudou měnit podíly ostetních vlastníků jednotek. Děkuji za případnou radu.

změna domovního řádu na shromáždění vlastníků

Vložil Petra Kratochvílová, 13. Leden 2016 - 10:06 ::

Dobrý den,jako člen společenství jsem předala předsedovi výboru společenství návrh na změnu domovního řádu, ten slíbil tento návrh vyvěsit společně s pozvánkou na shromáždění a uvést tuto informaci v programu shromáždění. To ale neudělal a sdělil, že tento návrh mám podat v rámci diskuse na shromáždění. Je tento postup správný? Mohu já sama vyvěsit ve vestibulu domu na nástěnku můj návrh a informaci, že o tom chci jednat na shromáždění? Jedná se mi o to, aby ostatní členové společenství byli včas informováni o tomto návrhu. Děkuji z

Byt či nebýt.

Vložil Marek (bez ověření), 11. Leden 2016 - 20:00 ::

Dobrý den, chci se zeptat, zkouším to dát dohromady se slečnou ale není z města a chci tím pádem aby u mě spala. Nechci to řešit formou nahlašování osob v bytě, protože když se po měsící v kuse neschodnem tak mi příjde hloupé zase měnit nahlašování osob a měnit počet lidí v bytě a po půl roce to zkoušet znova a furt dokola. Jak mám tedy definovat soužití? A jak mám definovat stav kdy holka by u mě byla každý den aby jsme se poznali? Po jaký době kdyby u mě byla každý den bych ji musel nahlásit jako „uživatele“ bytu? Někde jsem našel po dvou a jinde po třech měsících když se to sečte v průběhu roku a dá to tedy více jak 90 dnů.

Snížená sazba DPH při zednických pracích na společných prostorech

Vložil Loreta, 11. Leden 2016 - 17:19 ::

Dobrý den, položkový rozpočet na úpravu společných prostor od firmy, která je plátcem DPH, byla uvedena sazba DPH 21%. Jedná se o zednické práce. § 48 Sazba daně u dokončené stavby pro bydlení nebo dokončené stavby pro sociální bydlení

(1) První snížená sazba daně se uplatní při poskytnutí stavebních nebo montážních prací provedených na dokončené stavbě, pokud se jedná o stavbu pro bydlení nebo stavbu pro sociální bydlení.

Uplatní se na tyto práce snížená sazba daně 15%?

Za odpovědi děkuji.

Syndikovat obsah